SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Teşvik Alırsam Tümünü Karşılarım"

0
Güncellendi - 2016-06-12 02:56:54
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Darende ilçesi Hacılar Mahallesi Muhtarı Hatem Kaçaman, 5 dönüm arazi üzerine kurduğu seralarda ilçenin yaş sebze ihtiyacının bir kısmını karşılıyor.

Hacılar Mahallesi'nde 8 yıldır kendi imkanlarıyla kurduğu seralarda sebze üretimi yapan Kaçaman, yaş sebze üretiminin büyük bir kısmının dışarıdan karşılandığı ilçede yerli üretimin arttırılması için seracılığa başladı.

Ağustos ayı itibariyle yerli sebzelerin olgunlaşarak pazara çıkmasını beklemeden 2 ay öncesinden kendi seralarında yetiştirdiği domates, biber ve salatalığı uygun fiyata ilçe halkına sunuyor.

Kaçaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerli üretime destek ve teşvik alabildiği takdirde ilçenin en önemli sebze ihtiyacını kendi imkanlarıyla karşılanabileceğini söyledi.

Tonlarca yaş sebze tüketiminin yapıldığı ilçede büyük bir paranın dışarıya gittiğini belirten Kaçaman, "Uzun yıllardır küçük ölçekte sedir ve sebze üretimi yapmam benim bu alanda gelişmemi sağladı. Şimdi seracılık alanında profesyonel olarak üretim yapıyorum. 10'a yakın serada 3 bini aşkın biber, salatalık ve domates fideleriyle ilçe halkına yaklaşık 20 ton gibi önemli miktarda yaş sebze üretiyorum. Bu sayede hem kendimiz kazanıyoruz, hem de vatandaşın parası ilçemizde kalıyor." diye konuştu.

Kaçaman, ilçede Ağustos ayında yetiştirilerek pazarlarda satışa çıkan yerli sebzeleri mayıs ayında yetiştirdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Üç ay öncesinden ürettiğimiz bu sebzeler belirli ölçekte dışarıdan gelen sebze miktarını azaltıyor. Hedefim bundan sonra büyük tesisler kurarak ilçemizin sebze ihtiyacının tamamını bu seralardan karşılamak. Bunun için proje hazırlıyoruz. Devletimizin de desteğiyle uzun yıllardır edindiğim birikimini bu alanda değerlendirmeyi ve ilçe ekonomisine katkı sunmayı planlıyorum."

AA

darende2

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız