SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tetikçiye İşletilen Cinayet Davası Kararına Yargıtay'dan Bozma

Tetikçiye İşletilen Cinayet Davası Kararına Yargıtay'dan Bozma
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2017 yılında İstanbul’dan getirilen tetikçiler aracılığı ile işlenen cinayetin azmettiricisi ve 2 tetikçiye verilen cezalar, “Tasarlayarak Kasten Öldürme” suçundan hüküm kurulmadığı gerekçesiyle Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından bozuldu

Malatya’da Salköprü Mahallesi Arkadaş Sokak üzerindeki bir otopark giriş kapsının önünde 16 Ekim 2017 tarihinde saat 17.30’da meydana gelen olayda, tabanca ile ateş açılması sonucunda, otopark işletmecisi 31 yaşındaki Mehmet Uçkun ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Cinayetten sonra olayın azmettiricisi olarak Mehmet D., olayın tetikçisi olarak Salih T. ve Zafer  E. olaya karıştığı gerekçesiyle Göktuğ K. tutuklanarak yargılanmaya başlanmıştı.  

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 Aralık 2019'da sonuçlandırılan davada, tetikçilik yaptıkları tespit edilerek kasten yaralama sonucu ölüme neden olma suçundan sanık Salih T.’ye 16 yıl hapis cezası ve  sanık Zafer E.’ye müebbet hapis cezası verilirken,  olayın azmettiricisi olarak suçlanan sanık Mehmet D.’ye  ise kasten yaralama sonucu ölüme neden olma suçundan 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cinayetin planlama aşamasında Malatya’ya gelen, ancak ailesinin kayıp başvurusu üzerine olay gerçekleşmeden İstanbul’a dönen Göktuğ K. hakkında ise beraat kararı verilmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi temyiz incelemesi sonucu; Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararı, “Tasarlayarak Kasten Öldürme” suçundan ceza verilmesi gerekirken, “Kasten Yaralama Sonucu Ölüme Neden Olma” suçundan hüküm kurulması yüzünden bozdu.

Yargıtay 1. Ceza Dairesinin verdiği karara göre;  Göktuğ K. hakkındaki  beraat hükmü onaylanırken, olayın tetikçileri Salih T. ve Zafer A. İle olayın azmettiricisi olmakla suçlanan Mehmet D. hakkındaki hükümler ise, “Sanık Mehmet'in azmettirmesi ile sanıklar Salih ve Zafer'in tasarlayarak kasten öldürme suçunu islediklerinin gözetilmemesi" nedeniyle bozulmasına karar verildi.

Yargıtay 1. Ceza Daire karar ile birlikte 3 tutuklusu bulunan dosyayı, yeniden yargılama yapılmak üzere Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

malatyahaber.com

ARŞİV GÖRÜNTÜ: Güvenlik kamerasından cinayet anı (üstte) ve olay yeri (aşağıda)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Çiçero (3 ay önce)
    Duruşma salonunda çiçero hikayeleri anlatmaya benzemez bu işler ( yanlış hesap Bağdat tan döner ) emeği geçen avukatlara sonsuz teşekkürler. Minnettarız .
    %81
    %19
    Yanıtla
  • İhsan (3 ay önce)
    Gidenin vay haline ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah koç gibi delikanlıydı GAFİL avladılar
    %77
    %23
    Yanıtla