SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TFF Tahkim'den YMS'nin Awuku İtirazına Red

TFF Tahkim'den YMS'nin Awuku İtirazına Red
A- A+ PAYLAŞ

TFF Tahkim Kurulu, 17 Aralık'ta Malatya'da oynanan ve ev sahibi takımın 1-0'lık skorla kendi sahasında ilk galibiyetini aldığı Yeni Malatyaspor- Ankara Keçiörengücü maçının uzatma dakikalarında tartıştığı rakibiyle birlikte kırmızı kart görerek oyundan atılan ve 22 Aralık'ta Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 5 maç ceza verilen Philip Gameli Awuku'nun cezasına kulübü tarafından yapılan itirazı reddetti.

Tahkim Kurulu'nun kararı şöyle açıklandı:

"Yeni Malatya Spor Kulübü'nün futbolcusu Philip Gameli Awuku'nun ile ilgili PFDK'nın 22.12.2022 tarih ve E.2022-2023/507 - K.2022-2023/648 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde; Yeni Malatya Spor Kulübü'nün futbolcusu Philip Gameli Awuku'nun rakip takım futbolcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle FDT'nin 43. ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 13.000,00TL para cezası ile cezalandırılmasına, olayın oluş şekli dikkate alınarak FDT'nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle takdiren ve neticeten 2 resmi müsabakadan men ve 8.700TL para cezası ile cezalandırılmasına, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 3 resmi müsabakadan men ve 13.000TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına.."

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • baba (1 yıl önce)
    Beşiktaşlı ouyuncu rakibine kafa atıyor sarı kart, kendini tutan oyuncuyu iten kişiye kırmızı ve5 maç. Türkiye böyle bir ülke.
    %100
    %0
    Yanıtla