SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TFF Yönetimi, YMS'nin Bir Sezon Daha Ligden Çekilmesine Onay Vermedi

TFF Yönetimi, YMS'nin Bir Sezon Daha Ligden Çekilmesine Onay Vermedi
A- A+ PAYLAŞ

Trendyol 1.Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un hakları saklı kalmak kaydıyla bir sezon daha ligden çekilme talebinin, Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki Türkiye Futbol Federasyonu eski yönetimince olumlu bulunmuşken, İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığındaki yeni yönetimden başvuruya olumsuz yanıt verildiği öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremleri nedeniyle 1,5 sezondur ligde yer almayan Yeni Malatyaspor için TFF, yeni sezonda 1.Lig’de yer alma kararını vermişti. Sarı siyahlı takımda yönetim, FIFAda bulunan dosyalar nedeniyle kapalı olan transfer tahtasını açmak için bir çalışma yürüttü ancak gerekli kaynağı bulamadı.

FIFA’daki 26 dosyayı kapatmak için alacaklı olan eski oyuncularla masaya oturan yönetim, 16 milyon EURO olan borcu 300 milyon TL’ye kapatmak için bazı sözler alsa da maddi sorunu çözememesi nedeniyle olumlu bir gelişme yaşanmadı. Adil Gevrek başkanlığındaki yönetimin, daha önceki çok tartışmalı, şeffaf olmayan, hesap vermeyen idare anlayışının, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok makamın güvensizliğine yol açması, kulübün önünü tıkadı.

Sarı siyahlı takımda yönetim, gerek transferin önünün kapalı olması gerekse de tesis ve stadın yeni sezona hazır olmaması ile birlikte şehrin içinde bulunduğu durumu da gerekçe göstererek, ligden çekilme kararı aldı ve bu kararı Türkiye Futbol Federasyonu’na iletti. 1.Lig’de bu sezon mücadele edecek olan takımlardan 16’sının desteğini alan Malatya ekibi, eski federasyon başkanı Mehmet Büyükekşi’den olumlu cevap alsa da yeni başkan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’ndan ret cevabı aldı.

Yeni sezonda 1.Lig’de mücadele edebilecek yeterli kadroya sahip olmayan Yeni Malatyaspor, TFF’nin kararını değiştirmemesi halinde mecburen ligde yer alacak. Sarı siyahlı takım, maçlara çıkmaması halinde 2.Lig’e düşecek.

Yeni Malatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek’in TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ile bir görüşme gerçekleştireceği öğrenilirken, kararın kısa süre içerisinde verilmesi bekleniyor.

FİKSTÜR ÇEKİMİ NE ZAMAN? 
Trendyol 1. Lig'de 2024-2025 sezonu fikstür çekimi 24 Temmuz 2024 Çarşamba günü Riva'da gerçekleştirilecek. Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda saat 14.00'te başlayacak fikstür çekimi Trendyol 1. Lig kulüp başkan ve yöneticilerinin katılımıyla yapılacak.

1.Lig’de Yeni Malatyaspor’un yanı sıra Adanaspor, Amed Sportif, MKE Ankaragücü, Bandırmaspor, Boluspor, Çorum FK, Erzurumspor, Esenler Erokspor, Fatih Karagümrük, Gençlerbirliği, Iğdır FK, İstanbulspor, Keçiörengücü, Kocaelispor, Manisa FK, Pendikspor, Sakaryaspor, Şanlıurfaspor ve Ümraniyespor takımları yer alıyor.

Yeni sezonda 1.Lig’de Marmara Bölgesi 8 takımla en çok temsil edilen bölge olacak. Ligde,  İç Anadolu Bölgesi’nden 4, Doğu Anadolu Bölgesi’nden 3, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nden 2, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri’nden birer takım yer alacak. Bu sezon 1. Ligde İstanbul’dan 5, Ankara’dan 3 takım ligde mücadele edecek. Doğu Anadolu Bölgesi’ni ise ligde ye alması halinde Malatya ile birlikte Erzurum ve Iğdır temsil edecek.

1.LİG NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Trendyol 1. Lig'de sezon 9-12 Ağustos 2024 tarihlerinde başlayacak ve 20-23 Aralık 2024 tarihlerinde oynanacak 17. hafta müsabakaları sonrasında devre arası verilecek.

İkinci yarı 3-6 Ocak 2025 tarihlerinde oynanacak 18. hafta müsabakalarıyla başlayacak ve normal sezon 10 Mayıs 2025 tarihinde sona erecek. 1. Lig'de 24, 28 ve 33. hafta müsabakaları hafta içi oynanacak.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • sanane (2 ay önce)
    beter olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (2 ay önce)
    Kapatın gitsin bu proje takımını. Zaten ısınamamıştık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Naki (2 ay önce)
    Adil Gevrek istifa etmelidir ama etmez :) Para edecek bir kaç oyuncuyu satar TFF ve Bakanlıktan biraz da para alır, yeme içme maaşlar zaten belediye tarafından ödenir Adil GEVREK GEVREK devam eder. 4 yıl boyunca herkesin istifaya davet ettiği bir adam en olması gereken zamanda istifa etmezken şimdi mi edecek. Boşuna beklemeyin çünkü bu durum siyasilerin de işind egeliyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • sedat yamaci (2 ay önce)
    adil gevrek istifa etsin. düzgün bir yönetime herkes yardım eder. taraftarlar arasında sms kampanyası yapsan rekor kırar. şehrin futbola, takıma ihtiyacı var. takımında şehre ve futbola ihtiyacı var. aradan çekil adil gevrek. herkes senden nefret ediyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uğur tn (2 ay önce)
    Öncelikle Hacıosmanoğlu yönetimine şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum. Nihayet özünde doğru bir karar vermiş oldu tff. Birilerinin zaman kazanıp , yeni malatyaspor adını biraz daha kullanıp malatya'yı sömüreyim ,kandırabilirsem iş adamlarını, belediye başkanlarını biraz daha yolayım ve biraz daha zengin olayım, hayallerini suya düşüren vede depremden mağdur olan diğer şehirlerinde hakkına gözeten yerinde bir karar vermiş hacıosmanoğlu yönetimi !! Alkışlıyorum bu kararı veren yeni yönetimi !! Şimdi sıra belediye başkanlarında sakın ha kardeşim bu adama para falan vermeyin. Yedirmeyin fakirin fukaranın, garibin hakkını bu adama !! Futbol bitsin hiç önemli değil yeter ki bu tür sömürgeci, cebini düşünen insanlar silinsin şehir hafızalarından.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (2 ay önce)
    diyelimki federesyon ligde çekilmeyi kabul etti peki seneye ne olacak borçlar sıfırlanacakmı transfer tahtası açılacakmı 600 -700 milyon olan borç 800. milyon olacak daha beter olacak federesyon doğru karar vermişttir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • okan (2 ay önce)
    O zaman elde 2 seçenek kalıyor 1- Maçlara çıkmayacağız Bir alt lige düşecegiz 2- Amatör takımla çıkacağız Her maç 7-8 yiyeceğiz Başkada bir seçenek kalmıyor bu saatten sonra
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nuri (2 ay önce)
    Y.Malatyasporun amatöre doğru yolculuğu artık bu kararla ve borçlarıyla artik kesinleşmiştir.Adil gevrek de bu klübe yaptıkları ile Türk futbol tarihine geçmiştir. Malatya kaybetmeye devam ediyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hasan (2 ay önce)
    Adil Gevrek istifa. Futbolun F sinden anlamayan adami yönetime seçen destekleyen herkes bu işin bu noktaya gelmesinin sorumlusudur.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • H.Dayı (2 ay önce)
    Adil Gevrek derhal takımı bırakmalı.onun yüzünden takımın düştüğü hale bakın.onca zengini olan şehrin takımı rezil oldu.Adil efendi bıraaakkk.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Türkiye'nin en zengin dört insanı Malatyalı ama malatyasporu. Halı bu yazıklar olsun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ne kadar parası olursa olsun, kimse parasını çöpe atmak istemez, adamın yönetim anlayışı belli,
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ne yapsın be abi. Adam milyon euroları gidip başkasının eline mi saysın. Ben de olsam vermem.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Zengin olmak baska birşey,göz göre klübe verilen paranin ne olduğunu bilmemek başka bir şey.100 milyar dolarım olsa Adil gevreğin olduğu bir yere 1 lira vermem.Klübü 2 kere düşüren,sıfır allınan klübü 500 milyon borca sokan,klübüde bırakmıyan birine normalde kimse 1 kuruş vermez.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • aşkım_44 (2 ay önce)
    federesyon gerekenı yapmış bu işler çocuk oyuncağı değil üç sezondur hakları saklı kalmak şartıyla ligden çekiliyosun malatya takımda diğer deprem bölgesi takımlar takım değilmi yenimalatyaspor adil gevrekin oyuncağı olmuş 12. aydır sen ne yapıyosun adil gevrek yaptığın tek şey milletvekillerle ve belediye başkanlarına forma hediye edip resim çektirmek başka bir olay yenimalatyasporun katili sensin elini ayağını çek şu takım üzerinde bu takım kısa sürede süperlige çıkar çünkü sana güven yok bu memlekette
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 ay önce)aşkım_44 isimli kullanıcı yorumuna
    Bu yorumum üzerine yorum yapılmaz, bize tercüman olmuşsun çok doğru. Bu şehrin en büyük hatası senin gibi bir başkanı yıllarca tutmak oldu. Ya bi git Adil başkan ii ss tt ee nn mm ii yy oo rr ss uu nnnnnn.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Çok doğru elinde forma, arkasına isim yazılı. İş adamı Adil Gevrek gelmiş diye 10.000 TL veriyor. Adil Gevrek'te bu 10.000 TL ile gününü geçiriyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • TUH ALLA BELA VERSIN (2 ay önce)
    Diyorlarki HIRSIZLIĞINDA Çeşitleri var bağ Bahçen olmaz canın çeker başkasının bahcesinden bir iki meyve koparır yersin fakaaaattt Doğduğun Şehrin Bütün halkın Can damarı göz boncuğu Malatyasporun Kasası dolu milyonlarlayken TRT den kendim duymuşken Birçsuz Takımlar listesinde üçüncüyken birden bire nolduysa kasa erimeye başladı para eden oyuncular alelacele satıldı klüp üzerine kayıtlı ne varsa satildıktan sonra öğreniyoruzki Takım Gırtlağa kadar BORCA BATMIŞ sayın seyirciler Ben okadar Film seyrettim sma böylesini görmedim sahipsiz Malatyamı bi deprem bide Bu şahıs vurdu yerle bir etti vede tüm Mslatyalıların ahını günahını vebalini aldıTuh ALLAH bela versin Diyorlar
    %85
    %15
    Yanıtla
  • turan (2 ay önce)
    Adil Gevrek Mehmet Büyükekşi'ye oy vermiştir.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Muzaffer Başeğmez (2 ay önce)
    Adil Gevrek artık anahtarı belediyeye teslim et bari tesisleri kurtaralım. Bu saatten sonra Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden Malatyaspor için şehir kenetlenmeli ama onunda 2000lerde kalan borcu için gerekli açıklamalar lazım.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hocam sistem şu şekilde. Eğer Malatyaspor profesyonel lige çıkarsa geçmiş mevcut borçları tekrardan gün yüzüne çıkacak. O borçlar kesinlikle ödenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde transfer yasağı ve diğer alacaklılar yüzünden hiç bir şey yapamaz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Harun44 (2 ay önce)
    2 sezon ligden çekildi zaten, 1 sezonda pandemiden dolayı düşmedi. Şimdi depremi bahane ederek 3 sezon ligden kaçmayı kim kabul eder? Adil istifa
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Erkan (2 ay önce)
    Onu istemezuk bunu istemezuk peki siz ne istiyorsunuz.Hem biran önce yapılsın diyorsunuz hem onu istemem bunu istemem.Malatya Haber de maşallah herşeye karşı çıktığı gibi bunada karşı çıkmış.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • malatyaspor (2 ay önce)
    hadi bakalım adil efendi önce transfer tahtasını aç sonrada patates tarlasına çim ek.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Adalet (2 ay önce)
    Adil kendine ve yandaşlarına lisans çikart oynayın. Hangi kabileden aldığınız belli olmayan zencilere dünya para aktardiniz , menajerlerine kim bilir neler verdiniz. Hesabını vermediniz çıkın siz oynayin sende zerre baskanlik vasfı yok belki 1-2 gol atarsin.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Adilin Yenimalatyaspora attığı gollerin haddi hesabı yok. Bir sezonda attığı gol sayısına Tanju Çolak bile yetişemez. Doğuştan rahmetli Kemal Sunal gibi gol kralı doğmuş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Aytaç (2 ay önce)
    Adil Gevrek ligden çekilecektin niye başkanlığa aday oldun . Derhal istifa et bu işi malatyalılara bırak . Canlı yayında Sms yoluyla para toplamaktan başka çare kalmadı .
    %77
    %23
    Yanıtla