SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatya'ya Yaz ve Kış Tarifesinde Pozitif Ayrımcılık Yapacağız'

'Malatya'ya Yaz ve Kış Tarifesinde Pozitif Ayrımcılık Yapacağız'
A- A+ PAYLAŞ

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, “Malatya kültürel ve doğal güzelliklerden gastronomiye kadar her alanda büyük bir potansiyele sahip. Bu güzellikleri tanıtmak ve Malatya’ya, Malatya halkına ve ülkemize olan katkımızı artırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Malatya’mızı dünyaya tanıtacağız. Doğu’nun Paris’i derlerdi, doğunun İstanbul’u yapacağız.” dedi.

Malatya’da bir  otelde düzenlenen THY Tanıtım Toplantısına  Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY ve AJet Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları, AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören, İl Kültür Müdürü Yener Oba, MİAD Başkanı Yunus Akdaş katıldı.

Toplantıda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya’nın doğunun batısı, batının doğusu konumunda olduğunu ifade ederek, “Elbette 6 Şubat depremiyle biraz sarsıldık ama Allah’ın izniyle Malatya’mız hem eski günlerine kavuşacak hem de daha iyi bir potansiyel yakalayacak. Malatya denilince akla kayısı gelir ve lezzetleriyle de ön plana çıkar. Malatya’mızın bir taraftan da organize sanayi bulunuyor ve çok ciddi iş insanlarımız var. Ekonominin, sanayinin gelişmesinde ulaşım ağının çok büyük bir payı var. Bu hususta Türk Hava Yolları’nın buna öncülük etmesinden, turizm destinasyonunu oluşmasındaki katkısından dolayı teşekkür ediyorum.”

Malatya’da dünya kamuoyunda bilinmeyen ve tanınmayan eserlerin olduğuna dikkat çeken Er, Nemrut ve Arslantepe başta olmak üzere tarihi eserlerin tanınması için uğraştıklarını ancak yeteri kadar turizm potansiyelinin olmadığını söyledi. Er, Türk Hava Yolları’nın katkısıyla ulaşım ağının iyi yönetilmesiyle turizmin Malatya ekonomisinin gelişimine katkısının olacağını dile getirdi.

“Malatya, Turizmde Parlayan Bir Yıldız”
Vali Seddar Yavuz konuşmasında; “Malatya’mız tarih ve kültür şehri olarak her zaman ön planda olmuştur. Selçuklu ve Osmanlı döneminde önemli bir merkez olan şehrimiz, tarihi mekanları, zengin gastronomisi ve misafirperver halkıyla turizmde yıldız gibi parlayan bir şehir konumundadır. THY dünya çapında bir markadır. Bu marka sayesinde Malatya'nın da global turizmde hak ettiği yeri almasını hedefliyoruz.”
Vali Yavuz, konuşmasının devamında “THY’na özel bir teşekkür etmek istiyorum. 6 Şubat depremleri esnasında depremzede vatandaşlarımızın ulaşımında, İlimize yurt içi ve yurt dışından gelen yardımların sevkinde ve yaraların sarılmasında büyük katkı sundular.” dedi.

-“Malatya’nın kanyonları da büyük potansiyel barındırıyor”
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ise “Tarihi milattan önce binlerce yıl önceye dayanan ve o günden bugüne medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Malatya şehri, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra gastronomi anlamında da ülkemizin eşsiz şehirlerinden biri. Bereketli Hilal içerisindeki konumuyla tarihi boyunca kültürlere ve medeniyetlere en sahipliği yapan Malatya turizm açısından maalesef hak ettiği noktada değil. Geçtiğimiz yıllarda UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Arslantepe Höyüğü başta olmak üzere kültürlerin başyapıtlarına sahip Malatya’nın kanyonları da büyük potansiyel barındırıyor. Belediyemizin çalışmalarıyla turistler için büyük bir cazibe alanına dönüşen bu değerlerimizin güzel tanıtım faaliyetleriyle birlikte dünyanın her yerinden turisti buraya çekeceğine inanıyorum” diye konuştu.

-“Kültürel turistleri buralara çekmenin çok büyük bir önemi var”
Bolat, “Türk Hava Yolları olarak dünyaya buraları anlatıyoruz. Amerika-Asya’da 18 etkinlik yaptık. Milyonlarca kişiye ulaştık ve onlara ülkemizin değerlerini anlatıyoruz. Dünyanın her yerinden  Malatya’ya YouTuberlar, gazeteciler getirerek buranın kültürel değerlerini anlatacağız. Kültür turizmi için gelen bir turist ülkeye 3 bin dolar para bırakıyor. O nedenle kültürel turistleri buralara çekmenin çok büyük bir önemi var. Göbeklitepe, Taştepe, Arslantepe gibi yerlere insanlar merak sarıyor, bizde bu insanları Malatya’ya getireceğiz. Buranın 700 çeşit yemeği varmış ama insanlar bunları bilmiyor. Bunu dünyaya anlatacağız. Bunu dünyaya anlatmada Türk Hava Yolları’nın büyük bir katkısı olacak" diye konuştu.

-“Doğu’nun Paris’i derlerdi, Doğunun İstanbul’u yapacağız”
Bolat şunları söyledi, “Dünyada Malatya ile alakalı bir ilgi oluşturmalıyız. Biz Türk Hava Yolları olarak bu toprakların bağrından çıktık ve dünyanın dört bir yanında Anadolu’nun güzelliklerini, zenginliklerini, değerlerini anlatıyoruz. Milli bayrak taşıyıcı olarak geçtiğimiz günlerde New York uçuşumuzda tanıttığımız İlk ekmek projemizle bu toprakların medeniyetin beşiği olduğunu, binlerce yıldır medeniyetlere ev sahipliği yaptığını vurguluyor, insanları kültür turizmi için ülkemize davet ediyoruz. Arslantepe Höyüğü gibi yine insanlık tarihinin dönüşümlerine tanıklık etmiş bir değere sahip Malatya kültürel ve doğal güzelliklerden gastronomiye kadar her alanda büyük bir potansiyele sahip. Bu güzellikleri tanıtmak ve Malatya’ya, Malatya halkına ve ülkemize olan katkımızı artırmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Malatya’mızı dünyaya tanıtacağız. Doğu’nun Paris’i derlerdi, doğunun İstanbul’u yapacağız.” İfadelerini kaydetti.

Malatya başta olmak üzere deprem bölgesine 2025 yılı yaz ve kış tarifesinde pozitif ayrımcılık yapacaklarını kaydeden Bolat, “Biraz daha frekansları artıracağız ve saatleri düzelteceğiz. 2025 yılında yurt için seferlerimizi yüzde 15 artıracağız” dedi.

Toplantıda THY'nın İlimizdeki uçak seferlerinin uçuş saatlerinde düzenleme, uçak sayılarının artırılması gibi konular görüşüldü. İlimizin tarihi ve turistik değerleri, zengin gastronomisinin tanıtımı için THY tarafından özel programlar düzenlenerek, turizm ve gastronomi alanında uzman influencer, sosyal medya fenomenleri ve medya kuruluş temsilcileri davet edilip Malatya’nın tanıtımına katkı sunulması gibi konular ele alındı.

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız