İngiliz The Times gazetesi, başyazısında bu yaz Türkiye'ye gidecek olup da rakıya özlem duyan İngiliz turistlerin çok endişelenmesi için büyük bir neden olmadığını ifade etmekle birlikte Türkiye'nin laikliğini destekleyenlerin “bu konuya ciddi yaklaşması gerekiyor, çünkü bu adımlar gelecekteki başka kısıtlamaların habercisi olabilir” diye düşünüyor.
"Görünüşe bakılırsa, Türkiye'nin fazla içki içilmesinden daha acil sorunları var” diyen gazete, “Suriye savaşı Türkiye'nin güneydoğu sınırında insani bir yardımı acil hale getiriyor ve ülkedeki şiddetin Türkiye topraklarına sıçraması riski süreklilik taşıyor” yorumunu yaptı.
Türkiye’de çok tartışılan “içki yasağı”, İngiliz The Times gazetesinin bir başyazısında irdeleniyor. Gazetenin, bu yaz Türkiye'ye gidecek olup da rakıya özlem duyan İngiliz turistlerin çok endişelenmesi için büyük bir neden olmadığını” ifade etmekle birlikte Türkiye'nin laikliğini destekleyenlerin “bu konuya ciddi yaklaşması gerekiyor, çünkü bu adımlar gelecekteki başka kısıtlamaların habercisi olabileceğini” de düşünüyor.
Times gazetesi, BBCTürkçe tarafından yansıtılan başyazısında TBMM’nin yasayı bir tür acele ile geçirdiğini belirterek “bu yaz Türkiye'ye gidecek olup da rakıya özlem duyan İngiliz turistlerin çok endişelenmesi için büyük bir neden olmadığını” ifade ediyor.
"İÇKİDEN DAHA ACIİL SORUNLAR VAR"
Ancak Times'a göre, Türkiye'nin laikliğini destekleyenlerin bu konuya ciddi yaklaşması gerekiyor, çünkü bu adımlar gelecekteki başka kısıtlamaların habercisi olabilir. Gazete şu savlara yer verdi: "Görünüşe bakılırsa, Türkiye'nin fazla içki içilmesinden daha acil sorunları var. Suriye savaşı Türkiye'nin güneydoğu sınırında insani bir yardımı acil hale getiriyor ve ülkedeki şiddetin Türkiye topraklarına sıçraması riski süreklilik taşıyor.”
"ERDOĞAN’IN İDDİALARA VERİLECEK HAZIR BİR CEVABI VAR"
The Times, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, laik demokrasiye bir tehdit arz ettiği yolundaki iddialara verilecek hazır bir cevabının olduğunu belirterek “Başbakan tam bir demokrat olarak başarılı oldu ve art arda üç seçimle parlamentoda çoğunluğu elde etti ve her seçim başarısı bir öncekinden daha kesin oldu. Ayrıca, son elli yılda dört darbe yapmış olan ordu üzerindeki sivil otoriteyi artırdı” dedikten sonra şöyle devam ediyor:
YÜKSELEN “İSLAMCILIK GERÇEK BİR TEHLİKE ARZ EDİYOR”
"Türkiye, belki Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tabanının bulunduğu Anadolu'daki camilerde olmasa bile İstanbul'daki üniversitelerde saygı duyulan açıkça laik bir anayasaya sahip olan yüzde 99'u Müslüman bir ülke. Bu yönetim biçimi, son iki yılda Arap Baharı'nın ardından ortaya çıkan rejimler için örnek gösteriliyor. Ancak kendisinin geleceği garanti altında değil. Avrasya'nın bu denge noktasında yükselen İslamcılık gerçek bir tehlike arz ediyor."
SINIRLAMALAR “PARTİ İÇİNDEKİ İSLAMCILARI MEMNUN ETMEYİ AMAÇLAYABİLİR”
Times gazetesi, alkol satışına getirilen sınırlamaların amacının parti içindeki İslamcıları memnun etmek olabileceğini, ancak Erdoğan'ın güçlü konumu nedeniyle buna gerek olmadığını da savunurken Erdoğan'ın “radikal dindarlara yönelmesinin nedeni, onlarla aynı fikirde olması” görüşünü ortaya koydu.
“BAŞBAKANLIK ARAYIŞI VE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ERDOĞAN İÇİN KRİTİK TEST”
Başbakan Erdoğan'ın Batı'nın Suriyeli isyancılara askeri yardım için güvendiği oldukça başarılı bir siyasetçi olduğunu da kaydettikten sonra baş yazısını şu sözlerle bitiriyor: "Yetkileri artırılmış bir başkanlık arayışı ve gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi Erdoğan'ın iktidar sarhoşu olup olmadığının kritik testleri olacak.”