SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TOKİ Anlaşırsa Yolu Bitireceğiz"

0
Güncellendi - 2017-08-05 04:41:01
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaklaşık 12 km uzunluğundaki Güney Kuşak Yolu’nda çalışmaların büyük bir bölümünün tamamlandığını belirterek, TOKİ’nen kentsel dönüşüm alanında kalan yaklaşık 75 ev ile ilgili olarak hak sahipleriyle anlaşması durumunda çalışmaların bir an önce tamamlanacağını söyledi.

Malatya kent içi ulaşım planlamasında önemli bir yere sahip olan 11.5 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğindeki Güney Kuşak Yolu’nun 6.5 kilometrelik bölümünü tamamlandı. Cemal Gürsel ile Kernek Mahalleleri arasında kalan ve 75 evin bulunduğu alanda TOKİ’nin hak sahipleriyle anlaşması bekleniyor.

Güney Kuşak Yolu’nda yapılan çalışmalarda gelinen son aşamaya ilişkin Yeni Malatya Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Başkan Çakır, Fahri Kayahan Bölgesi’nin üst yola bağlandığını ve bu yolun da 50 metreye çıkarıldığını hatırlatarak “Üst kanaldan da bir km kadar Doğu yönüne kanal genişletiliyor. Çalışmalarımız belli bir aşamaya geldi.  Diğer taraftan ilk etapta Çöşnük kavşağından başlayarak İnderesi bölgesine kadar olan bir bölge açıldı. Şimdi de Kernek’in üst kısmına kadar olan bölgeye kadar yarısı açılmış durumda” dedi.

“75 evin yıkılması gerekiyor”

TOKİ’nin kentsel dönüşüm alanında kalan ve yıkılması gereken 75’e yakın evin bulunduğunu ve hak sahipleriyle anlaşma yapılmasını beklediklerini ifade eden Başkan Çakır, “Yolun tamamlanması için geriye 4-5 km’lik bir mesafemiz kalıyor. Burada da TOKİ’nin Kentsel Dönüşüm alanında kalan 75 evimiz var. TOKİ’nin bu hak sahipleriyle sözleşme imzalamasını bekliyoruz. Cemal Gürsel bölgesinde yaklaşık 900 metrelik bize ait bir alan kalıyor.  Bu kısmı da kentsel dönüşüm alanı içerisine alacağız. O alanı da boşaltmış olacağız. İlk etapta o yolu şişe boynu gibi daralmasını önlemek için kanalı kapalı geçip yolu 30 metreye kadar genişleteceğiz.  Kanalı da yola dahil etmiş olacağız” diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Güney Kuşak yolu güzergahının bir bölümü

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • halil kılınç (6 yıl önce)
    başkanım şehir içi trafiği için köprülü kavşaklara yönelin.Güney kuşak çevre yolu ise Fahri kayahan tecde yol ayrımına malatya yeşilyurt arası alt geçit fahri kayahan kuyuönü tarafına da üst geçin yapıt.Yine tecde yolunda ziraatın ordaki ışıklara da üst geçit yaparak tarfik ışığından kurtarın. 1 kaç yıla orda tarafik çilesi bitmez......
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdede üst geçit yapalım demişsiniz, sonradan ekleme üst geçit değil de şehri yolları planlarken yaparken yaya alt geçiti yapılsa keşke, yaya alt geçiti daha güzel üst geçit çirkinliktir
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökmen karataş (6 yıl önce)
    Buna benzer bir haber 2 ay önce de yapılmıştı. Ama değişen birşey yok. Toki sadece evinizi şu tarihe kadar boşaltin yada gelin anlasalim diyor. Anlasmaya sundugu evler Türkiye' de eşi benzeri olmayan görüntüsü bile rezalet bir yapı olan betin yığınları. Şehrimiz için güzel şeyler yapılsın ama insanlarımızı da mağdur etmesinler. Evleri değerinin altında değer biçip sonra da saçma sapan bir ev için yıllarca bize borçlar diyorlar. Zaten bu insanların çoğu dar gelirli insanlar. Insanlarimiza veremi gösterip sıtmaya mecbur etmeyelim.
    0
    0
    Yanıtla