SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'TOKİ İl Merkezinde 52 Bin 137 Bağımsız Birimin İhalesini Yaptı'

'TOKİ İl Merkezinde 52 Bin 137 Bağımsız Birimin İhalesini Yaptı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği yerel yönetimler ile sivil alan arasında işbirliğini güçlendirmek ve kent konseylerinin önemli bir misyonu olan yönetişim ilkesini hayata geçirmek için istişare toplantılarına devam ediyor.

Bu kapsamda Malatya’da özellikle teknik alanda çalışmalar yürüten sivil toplum örgütlerinin katıldığı “Sivil Toplum Diyaloğunda Malatya ve Öneriler” konulu bir istişare toplantısı düzenlendi.

Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Malatya Kent Konseyi Başkanı Sami Er,  Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Atay, Battalgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Metin Ünlü, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, İnönü Üniversitesi’nden Prof. Dr. İbrahim Türkmen ve Prof. Dr. Zeki Boyraz ile ilgili STK temsilcileri katıldı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, seçim sürecinde “Malatya’yı Malatyalılarla birlikte yöneteceğiz” sözüne atıfta bulunarak, “İşte burada bahsettiğimiz Malatyalılar sizlersiniz. Kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, üniversitelerimiz, muhtarlarımız. Sizlerle ortak akıl doğrultusunda hareket etmeye büyük bir gayret gösteriyoruz” dedi.

 Ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen hükümetin deprem bölgesinde yapılan çalışmalar konusunda herhangi bir kısıtlama yapmadığını vurgulayan Er, saha çalışmalarında bunu çok net bir şekilde gördüklerini ve saha çalışmalarını yakından takip ettiklerini ifade etti. Yerinde dönüşüm ile ilgili olarak çeşitli sebeplerden dolayı yaşanan yavaşlamalara da değinen Er, bu yavaşlamaya sebep olan problemleri çözme konusunda da gerek yerelde gerekse de bürokratik anlamda girişimleri devam ettirdiklerini söyledi.

TOKİ’nin saha çalışmalarını yakından takip ettiğini,  kent merkezinde TOKİ’nin 52.137 bağımsız birim ihalesi yaptığını bunların 45.675’inin konut, 6462’nin de işyeri olduğunu belirten Er, rezerv alanlarında yapılan 7881 adet konutun da ekim ayının sonuna kadar hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi. MASKİ tarafından yapılan altyapı çalışmalarına da değinen Sami Er, “ Şehrin bütün altyapısını yenilemek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hülasa bu şehrin kalkınmasında birlikte yol alacağız” dedi. 

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, Malatya’nın gelecek planlamasında ortak akıl mekanizmasının işlevsel hale getirilmesi ve kentin ortak yararına kullanılması amacı ile STK istişare toplantılarını düzenlediklerini belirtti. Tematik konular bağlamında STK toplantılarının devam edeceğini söyleyen Batar, “Malatya Kent Konseyi olarak Malatya’nın geleceğinde söz sahibi olmak ve yönetişim ilkesini hayata geçirmek için bu toplantıları çok önemsiyoruz” dedi. 

Programda söz alan Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri Malatya’nın daha çabuk toparlanması adına şehir planlaması, imar yönetmeliği ve meclis kararları, çarşı merkez projesi, yerinde dönüşüm, rezerv alanları, alternatif viyadük ve yollar hakkında görüş ve önerilerini bildirdiler.    

Bunun yanı sıra güçlendirme kredileri, çarşı merkezde dış cephe estetiği, merkez iki ilçede ticari alt merkezlerin oluşturulması, fonksiyonel alanları seyreltilmesi, dere yataklarını ıslahı gibi öneriler de konuşuldu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Hakan (4 gün önce)
    Kapılar arkasında pazarlıklar yapıyorsunuz zafer mh. Rezerv alanı ilan edıldı halen ihalesi yapılmadı cimere yazıyoruz cevap veren yok. Sabrımız kalmadı sabrımızı fazla zorluyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mustafa (4 gün önce)
    hangi mahalle nereler acıklayın lütfenn kamuoyuna?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yasabır (5 gün önce)
    Yakınca Kenan ışık cad 3 sokak şark sitesi ne oldu beş yıla kadar yaparmısınız.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yasabır (5 gün önce)
    Bizim kirazlar oldumu
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ya sabır kardeşim adın ile uygun çok güzel bir yorum yapmışsın. Sana katkı yapıyorum kiraz değil kızılcık rezerv değil sepet inek içti dağa kaçtı bu toplantıCIlardan bir cacık olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 gün önce)
    İstişare toplantılarından kına geldi artık icraat yapın toplanıp stk lara komisyon verip ihale yapıp dağılıyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla