SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOKİ Konutlarının Anahtarlarının Teslimine Başlandı

TOKİ Konutlarının Anahtarlarının Teslimine Başlandı
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, afetzedeler için yapılan TOKİ konutlarının anahtarlarının dağıtımına başlandı.

Battalgazi ilçesine bağlı Gelinciktepe'de inşa edilen deprem konutlarının 4. etabında yer alan 726 konutun anahtarları, resmi işlemlerin ardından hak sahiplerine verildi.

Konutların anahtarlarını alan hak sahipleri, AFAD personelinin gözetiminde evlerini gezdi.

Eyüp Suna, AA muhabirine, babası Hayrettin Suna'nın Hidayet Mahallesi'ndeki evinin depremde ağır hasar aldığını ve yıkıldığını anlattı.

Yeni evlerine kavuştukları için mutlu olduklarını belirten Suna, "Başımıza gelen büyük felaketten sonra bu kadar kısa sürede toparlanıp, evlerin teslim edilmesi bizleri mutlu etti. En kısa sürede taşınmayı planlıyoruz." diye konuştu.

Yeni konutunu gezen Mahmut Kök ise depremde evinin yıkılması nedeniyle kentten ayrıldığını ve Elazığ'da yaşamaya başladığını söyledi.

Evinin anahtarını alınca farklı duygular hissettiğini dile getiren Kök, "İnsanın ağlayası geliyor. Devletimizden Allah razı olsun, bizi memnun ettiler. Konuşacak kelime bulamıyorum. Evin hazır şekilde verilmesi mutluluk veriyor. Evi beğendim, çok şükür güzel yapmışlar. Ramazan ayından sonra taşınmayı düşünüyoruz." dedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • YILMAZ (1 ay önce)
    kuradan 4. etaptan bizede çıktı ama bize haber gelmedi. açıklayıcı bir bilgide verilmiyor ne zaman teslim edilecek. nasıl teslim alındı veya ne zaman teslim edilecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • blac (1 ay önce)
    ödeme zamanı gelip haciz yediğinizde görürüm sevincinizi. Size kar elde ederek ev sattılar haberiniz yok. Ama müstahak...
    %25
    %75
    Yanıtla
  • sen benim mal ortagım mısın nerden biliyorsun evime haciz gelecegini yada ödeme yapamayacağımın kaanatına nerden vardın.madem sen yap aynı taksit ve imkanlarla senden alalım sen kar et olmaz mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Reklam (1 ay önce)
    Yorum yapın akp trolleri özellikle evi orta hasar olanlar yapsın davul zurna alın iki de halay çekersiniz
    %59
    %41
    Yanıtla
  • MALATYALI44 (1 ay önce)
    malatya tam olarak hak ettiği yerde duruyor malatyalıda beklesinki işyerleri yapıla evler yapılsın bu şehir 30 yılda yapamazlar ve seçimlerden sonra bir yere bir çivi çakamazlar bekleyin görün.... malatyalı bugün davul zurnayla karşılama yapar artık
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Depremzede (1 ay önce)
    Zemin çıkan kişiler evleri kabul etmiyor ikinci kuraya katılmak istiyor, ikinci kurada zemin çıkma olasalığı diğer vatandaşlara daha fazla onun için vaz geçme me hakkı diye bir olay olmamalı vatandaşın günahına giriyorlar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • ozkan (1 ay önce)
    Allah devletimize zeval vermesin
    %78
    %22
    Yanıtla
  • hakkı (1 ay önce)
    e devlett e yazmasına rağmen ev çıktığı şim yanlışlık oldu dendi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakkı hemşerime (1 ay önce)hakkı isimli kullanıcı yorumuna
    Hakkı kim nerede yanlışlık oldu dedi, detay yazma şansın olur mu rica etsem? Bizde de benzer bir durum söz konusu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 ay önce)
    Malatyanın ihtiyacı 100 bin konut teslim edilen 700 antepte teslim edilen 13 bin davul zurnalar hazırlansın halaya başlıyoruz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Bostanbaşı (1 ay önce)
    Bostanbaşıyida toki yapsın. Halk kendi işin içinden çıkamıyor
    %63
    %37
    Yanıtla