SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TOKİ Süreci Tamamlarsa 3-4 Ayda Açarız"

0
Güncellendi - 2017-06-23 22:21:12
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Çakır, Güney Kuşak Yolu ile ilgili konuştu..

Malatya kent içi ulaşım planlamasında önemli bir yere sahip olan 11.5 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğindeki Güney Kuşak Yolu’nun 6.5 kilometrelik bölümünü tamamlanırken, yolun Kernek ile Cemal Gürsel Mahalleleri arasında kalan bölümün Kentsel Dönüşüm kapsamında olması nedeniyle TOKİ’nin bölgede 3. ve 4. Etap dönüşüm projesi kapsamında yapacağı kamulaştırma işlemlerinin beklendiği bildirildi. Kentsel dönüşüm için söz konusu mahaller arasında kalan çok sayıda evin yıkılması gerekiyor.

Çakır: Yolun tamamlanması TOKİ süreciyle ilgili

Kent içi trafiği büyük oranda rahatlatacağı belirtilen Güney Kuşak Yolu’nu bir an önce tamamlayıp hizmete açmayı planladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Kentsel dönüşüm kapsamı dışında olan alanlarda Büyükşehir olarak çalışmalarımızı önemli oranda tamamladık. Ancak Kernek ile Cemal Gürsel Mahallesi’nin bir kısmını da kapsayan alan TOKİ’nin 3. Ve 4. Etap kentsel dönüşüm projesi uygulama alanı içerisinde kalıyor.  Bölgede 170’in üzerinde yıkılacak ev var. Biz TOKİ’nin bu süreci tamamlamasını bekliyoruz.  TOKİ’nin hak sahipleriyle anlaşma süreci devam ediyor. Ancak tabi bu süreçte mahkemeye giden oluyor. Mahkeme süreçleri bekliyor.  Zaten yolun belli bir bölgesinde kanalın üzerini kapatıp yolu genişleteceğiz. Bu kısmın ihalesi de tamamlandı. Bu süreçler tamamlanırsa en geç 3-4 ay süre içerisinde Güney Kuşak Yolunu trafiğe açmış olacağız” dedi.

Çevre Yolu Hava Lojmanları kavşağından başlayıp, Fahri Kayahan Bulvarı, Kuyuönü mezarlığı, Derme Kanalı hattından devam ederek Çöşnük kavşağında bitecek olan kuşak yolunda bugüne kadar 6 milyon TL’lik istimlak yapılmış, projenin Kuyuönü Mezarlığı bölümünde ise toplam 2460 mezar şehir mezarlığına nakledilmişti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Porgalı (6 yıl önce)
    Türkiyede işler böyle yürür zaten. Halk belediyeyi suçlar Belediye tokiyi suçlar, toki evini bedavaya satmayan halkı suçlar.bu kısır döngü böyle sürer gider. Olan yine tabiki de halka olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökmen karataş (6 yıl önce)
    Yıkılmasi planlanan evlere biçilen değer gerçekten çok komik. Tabiki de insanlar mahkemeye başvurmalı. 3 katlı tapulu beton eve biçilen değer 120 bin lira, tek katlı gecekonduya bicilen deger 80 bin lira. Bence işe buradan başlanilsaydi şimdiye kadar bitmişti. Yolun kevansaray ve hava Lojmanları bölümü bitmiş fakat orta bölüm yok.
    0
    0
    Yanıtla