SON DAKİKA
SON DEPREMLER

“TOKİ Tarafından 14 Bin 636 Konutumuz İhale Edildi”

“TOKİ Tarafından 14 Bin 636 Konutumuz İhale Edildi”
A- A+ PAYLAŞ

‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerin en çok etkilendiği kentler arasında yer alan Malatya’da, geçen bir yılın ardından 14 bin 636 afet konutun inşasında sona gelindi. Şubat ayı itibari ile teslim edilmesi planlan evlerle depremzedeler yeni hayatlarına ilk adımlarını atmış olacak. Büyük bir bölümü tamamlanan afet konutlarının son hali dronla görüntülendi.

Kahramanmaraş merkezli 7.6 ve 7.7. büyüklüğündeki depremlerin etkilediği 11 il arasında yer alan Malatya’da 6 bin 643 bina yıkıldı. Bin 237 kişi hayatını kaybederken, 35 bin 907 bina ise ağır hasar aldı. 6 Şubat’ın seneyi devriyesi yaklaşırken, depremin yaraları sarılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) koordinesinde, Malatya’da ihalesi yapılan 14 bin 636 afet konutun inşasında sona gelindi. Bin 150 adeti 2+1, 13 bin 742 adeti 3+1 tasarlanan dairelerin Şubat ayında depremzedelere teslim edilmesi planlıyor. AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Battalgazi ilçesinde devam eden hummalı çalışmaları yerinde incelerken konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Ayrıca büyük bir kısmı tamamlanan konutlar dron ile havadan da görüntülendi.

“TOKİ tarafından 14 bin 636 konutumuz ihale edildi”

Şubat ayı itibariyle depremzedenin konutlara yerleşmeye başlayacağını söyleyen AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “6 Şubat’ın yıl dönümüne geliyoruz elbette yaşananlardan dersler çıkarıldı. Yaşanan süreç bizi 21. yüzyılın getirdiği bireysellikten çok daha farklı bir toplumsal yardımlaşma, dayanışma içerisine götürdü. İmar, inşa ve ihya işlerine gelecek olursak çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımız üzerinden 1 yıl geçti bu süre zarfında TOKİ tarafından 14 bin 636 konutumuz ihale edildi. İhale edilen konutların tamamının yapımına başlandı. 14 bin 636 konut, 18 dükkan ve 1 caminin yapımı devam ediyor. Konutlarımız; bin 150 adeti 2+1, 13 bin 742 adeti 3+1 şeklinde tasarlandı” dedi.

“88 bloktan oluşan yapıların tamamının inşaatı bitirilmiş olup teslimat aşamasındadır”

İklim dostu ve depreme karşı dayanıklı yapıların inşa edildiğini söyleyen İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve belediyelerimizin birlikte yürüttüğü bütüncül projeler, kurulan koordinasyonla işlerin hızla ilerlediğine şahit oluyoruz. Battalgazi ilçemizde 2 bin 496 konut yapılmakta bunun bin 815’i, 1 adet cami ve 6 adet dükkan Gelincik Tepe’de, 681 adet konutta Çamurlu mevkiinde yer almaktadır. 783 adet 2+1, bin 697 adet 3+1 konut bulunmaktadır. 88 bloktan oluşan yapıların tamamının inşaatı bitirilmiş olup teslimat aşamasındadır. Bloklarda 5 tip yapı bulunuyor, yapıların içerisinde kullanılan malzemeler, balkon ve oda genişliklerinin hepsi bir aileye huzur içerisinde yaşayabileceği standartlarda olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Vatandas abuzer (2 ay önce)
    Az önce ulusal kanalda cumhurbaşkanının Antep, maraş ve hatay'a gittiği bu yerlerden sonra Adıyaman ve Elazığa geçeceğini duyurdu. Anlamadığım şu MALATYA neden yok. Çünkü sahipsiziz. Parti ayrımı yapmadan hiç bir vekil hiç bişey yapmadı bu memlekete. Şimdi a partili b partili şakşakçılar çıkıp konuşur. Kime toki verildi? Hangi vatandaş afad'a gidip derdini anlatıp derdine derman buldu? Kaç tanesi bizlerin yanına haberciler ve kamera olmadan geldi? Cenazede bile rant arandı. Yeter demek istiyorum. Yeterrrr... Bizi bize bırakın burası MALATYA alevisi sünnisi kürdü ile biziz biz. Hepimiz birbirimize koştuk düğünde cenazede depremde. Yapamadıklarınızı kendinize mal edin. Bizim şivemiz ile yeter. TOKAN AYIN BİZE :((
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    En son ihalede müteahhite 2 milyona verdiniz. Vatandaş konuta ne kadar ödeyecek belli değil. Ben hak sahibiyim. Bana müteahhite vereceğiniz parayı verin. Ev vermeyin. Beden ya bahçede yaşayayım ya burdan gideyim ki işler azalsın. Geri kalanlara ev çoğalsın.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Gerçekten arkadaş en doğru yorumu yapmış. Müteahide iş tesliminde parası peşin veriliyor. İhale bedeli ne kadarsa parayı verin hak sahibine evde geri ödeme nasıl yapılacaksa o şekilde ödemesini yapsın vatandaş. Sonra adam parasıyla ev mi alacak bahçesine ev mi yapacak kendisi karar versin. hatta dünya kadar hazine arazisi var yapsın imarını götürsün alt yapıyı 500 metre yer versin ev filan istemiyorum. gidip kendim ev yaparım oraya müstakil. devletin hem iş yükü azalır. hem maliyetleri
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Malatyada sadece toki apartman dairesi hak sahibi kimi açıklamalara göre 70 bin, kimi açıklamaya göre 77 bin. İhale ise 14 bin, teslim edilecek olan 5 bin. Yüz binlerce insan konteynerlarda ve fahiş fiyatlı kiralık dairelerde daha ne kadar yaşayacak acaba?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mustafa (2 ay önce)
    Yıkılan rakamlarını bina olarak,yapılan sayılarını konut olarak verip orda bile algı yapılıyorlar Allah ıslah etsin..
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (2 ay önce)
    Vekiliniz bu rakamları sözlü olarak mı söyledi, yazılı metinden bizzat kendisi mi okudu, yoksa basın açıklaması adı altında sizlere hazır metin mi verildi?? Brifing kendinden beklenmeyecek kadar profesyonel.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Cengiz (2 ay önce)
    Kuralar hâlâ çekilmedi ve tarih ile ilgili bir açıklama da yok.Kaplumbağa hızıyla devam.Tebrikler.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Vatanndaşş (2 ay önce)
    Hala çilemiz bitmedi zor da biter.CB konuşmuş bu gün yerel yönetimle merkez uyumlu olmazsa orada hizmet zor olur diye. Peki soruyorum bu mu hizmet ? Yeni Vali gelene kadar enkaz kalkmadı doğru düzgün Malatya da demek ki yerelde sizde olsa boşmuş bu aba altından sopa göstermedir yanlız o sopa boş sopa herşey ortada!
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Volkan (2 ay önce)
    Hoca hoca sen kaliteli bir insansın .vagon magon ne yaaa. İcraatını görelim boş dandik şeyler.icin haber olma
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Deprem bölgesinde artık uzun minare sevdasından vazgeçilmelidir
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Tolgahan (2 ay önce)
    Evi deprem anında yıkılan canını zor kurtaran aileler ile eşyasını çıkarıp sonradan evi yıktırılan aileleri aynı kuraya dahil etmeniz ve aynı kategoride tutmanız ne kadar adil bir karar düşünün derim. Ama siz gelip burada ki yorumları okumazsınız...
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Kesinlikle katılıyorum.Adil bir kura değil asla..
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Huzur (2 ay önce)
    Anca dronla izleriz. Bir yetkili çıkıp sağlıklı açıklama yapmıyor. Kim 3 artı 1 kim 2 artı bir alacak .Antep, maraş,hatay kuraları tamam..Oldu olacak Malatyayı Elazığa bağlayın ilçe olsun
    %75
    %25
    Yanıtla