SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TOKİ'ye Bağlantı Yolu Çalışması Yeniden Başladı

0
Güncellendi - 2019-07-15 03:24:16
TOKİ'ye Bağlantı Yolu Çalışması Yeniden Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Master Planı içerisinde önemli bir yere sahip olan ve Tecde-Fahri Kayahan Bulvarını, TOKİ yoluna bağlayacak bağlantı yolunu açma çalışmalarına tekrar başladı. Malatya’nın güneyinde açılacak olan yol 2 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğinde.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çalışmaların tekrar başladığı yolda incelemelerde bulundu. Geziye Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Ramazan Yavuz ile Beydağı Mahalle Muhtarı Hakverdi Sevgi de katıldılar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın sağlıklı gelişimine katkıda bulunacak, gelişimini hızlandıracak yol projelerini hiç beklemeden hayata geçirdikleri söyledi.

50 metre genişliğindeki yolun Malatya’nın güneyine nefes aldıracağını belirten Başkan Gürkan, “Bu yol projesinin bir an önce hayat geçmesi gerekiyordu. Biz sorunların çözümü için kısa, orta ve uzun vadede planlar yaptık. Kısa vadeli planlarımızın içinde bu yolu bir an önce açma gerekliliği vardı. Önce TOKİ yolumuzun 1 kilometrelik bölümünü yaptık. 2 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğinde olan bu yolumuz, Tecde-Fahri Kayahan Bulvarını, TOKİ yoluna bağlayacak.” dedi.

Yolun tamamen açılmasıyla birlikte bölgedeki ana arterlerde trafik yükünün azalacağını belirten Başkan Gürkan, “Ulaşım rahatlayacak, araç sirkülasyonu azalacak. Bölge arazi şartları itibariyle zor bir bölge, 850 bin m3 üzerinde hafriyat çalışması yapılacak. Bölge TOKİ konutları ve kentsel dönüşüm evlerinin yapılmasıyla büyük bir yaşam merkezi haline geldi. Bu yollar tamamen bittiğinde bölgenin gelişimi de pozitif anlamda etkilenecek. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    ALLAH RAZI OLSUN BAŞKANIMIZDAN BİR ANEVEL BAĞLANTI YOLUN AÇILMASINI BEKLİYORUZ BÖLGE TRAFİĞİN RAHATLAYACAĞINI TEMENNİ EDERİZ BİRDE CAMİ İBADETHANE BAĞLANIYOLUN ARKASINDA PROJEDE VARDI SONRA OPROJE BAŞKATARAFA ÇEKİLDİ SAYIN BAŞKANIM
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA ORHAN (5 yıl önce)
    Fahri Kayahana bağlantı yolu olarak yeni açılacak Bu 50 metrelik yolun kenarına -Çamlıca sitesinin alt tarafına belediye meclis kararı ile Cami alanaı ihdas edilmişti.ancak Hacı Uğur Polat başkan bu Cami yerini başka bir yere kullanıma uygun olmayan çukur bir alana taşıyarak buradaki cami yeri hakkımızı elimizden.almıştır Tekrar bu Cami yerinin Eski yerine taşınmasını talep ediyoruz teşekkür ederim.Biran eve bağlantı yolunda açılmasını talep ederim ALLAH RAZI OLSUN BAŞKANIM
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (5 yıl önce)
    teşekürler başkan yılan hikayesine dönmüştü o yol umarım en kısa zamanda açılır ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa derme (5 yıl önce)
    3 yıldır bekliyoruz inşallah bir an önce açılır
    0
    0
    Yanıtla
  • cahilinbiri (5 yıl önce)
    Sayın Başkanımıza katılıyorum. TOKİ'den Paşaköşküne olan trafik yoğunluğunun %50 sini alacak bir yolun bir an önce açılması gerekiyordu. bugüne kadar ihmal edildi. Daha doğrusu ilk TOKİ bölgesini bütün yönetimler ihmal etti. Hatırlanması iyi oldu. Sayfiye bir yer olduğu halde yeterli hizmet verilmediği için atıl bir yer konumuna düşmüştü. Düşünsenize, 850 konutluk ilk tokinin sakinlerinin ibadet edecek camileri bile yok. ikinci etap tokide, kışın soğuktan yazın sıcaktan girilemeyen camdan bir cami yaptılar. o bölge ile ilk toki arasında 200 m.den fazla kot farkı olduğu için gidilemiyor. O camiye gitmektense 3 km. aşağıdaki paşaköşkü camiine gidiyoruz. Yetkililer buna da bir el atsa iyi olur. Teşekkürler Başkanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim Kocaaslan (5 yıl önce)
    Güney ve geçişini rahatlatacak. Teşekkürler Başkanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali karakuş (5 yıl önce)
    istasyon kavşağı altgeçidi şehrin en öncelikli sorunu
    0
    0
    Yanıtla
  • VAHİT VAR (5 yıl önce)
    BAŞKANA GÜVENİYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Besce (5 yıl önce)
    Dört gözle bekliyoruz açılması .
    0
    0
    Yanıtla
  • zabit (5 yıl önce)
    istasyon kavşağına alt geçit
    0
    0
    Yanıtla