Malatya'nın Darende ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ''farkındalık ve toplumda kadın olmanın yeri'' konulu konferans düzenlendi.
İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Durmuş, konferansta yaptığı konuşmada, toplumda kadının önemli bir yerde olduğunu belirterek, ''Tabiri caizse toplumu kadınlar doğurmuştur'' ifadesini kullandı.
Gelecekte daha duyarlı ve daha farkında bir nesil yetiştirebilmenin kadının eğitimi ve sosyal yaşamda üstleneceği aktif rollerden geçeceğini vurgulayan Durmuş, ''İster ev hanımı, isterse bir mesleği icra eden kadın olsun herkes sürekli kendini geliştirmek zorundadır. Araştıran, öğrenen ve öğreten kadın olmak durumundasınız'' dedi.
Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş'ın eşi Selen Aktaş ise bir kadının evinde anneyken, çalışırken, öğrenmeye devam etmesi gerektiğini belirterek, ''Başta çocukları, ailesi ve çevresine iyi bir rehber ve örnek alınacak insan olmayı başarabilmelidir'' diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.