SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Toprak Dolgu Yapılarak Sorun Çözüldü"

0
Güncellendi - 2016-08-11 21:25:35
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Atıksu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu. Battalgazi İlçesi Boran Mahallesi’nde bulunan Boran Deresi’nin ıslah edildiğini kaydeden Başkan Çakır, 10 dönümlük yerin ağaçlandırılarak piknik alanına çevrileceğini ifade etti.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, 2016 yılının ilk 6 ayında Atıksu Arıtma Tesisi’ne giren toplam atık su miktarının 23 milyon 824 bin metreküp olduğunu kaydederek, “Tesisimizin bakım-onarım, yenileme ve revizyon çalışmalarını yapıyoruz. Gerekli çalışmaların ardından tesisimizi % 100 kapasiteyle çalışıyor. 2016 yılının ilk 6 ayında Atıksu Arıtma Tesisi’ne giren toplam atıksu miktarı 23 milyon 824 bin metreküptür. Tesisimizden çıkan arıtılmış su miktarı ise 23 milyon 692 bin metreküptür. Arıtılan suyun içinde ilk 6 ayda 14 milyon 744 bin ton çamur çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın çizmiş olduğu vizyon doğrultusunda daha temiz bir Malatya için çalışmalarımız aralıksız devam edecek” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Atısu Arıtma Tesisimizde Genel Müdürümüz ve Daire Başkanlarımız ile birlikte inceleme ve değerlendirme toplantısı yapacağız. şu anda arıtma tesisimizde iki yıldır bir revizyon ve yenileme çalışmaları yapılıyordu. Şu an Arıtma tesisimiz son derece verimli bir şekilde çalışmaktadır. Atıksu Arıtma Tesisimizden çıkan suyun Boran Toygar bölgesinden baraja ulaşım noktasında suyun dağınık bir şekilde yayılmasının getirmiş olduğu sıkıntılar vardı. Burada zaman zaman durağan sudan kaynaklanan koku oluşuyordu. Burası ile ilgili olarak DSİ ile birlikte hazırlamış olduğumuz bir projemiz vardı. O da şu anda belli bir aşamaya getirildi. Buradaki toprak dolgular yapıldı. Daha önce yaşanan sıkıntı tamamen ortadan kaldırılmış oldu. Buranın taş duvarının örülmesi ile birlikte oluşan yaklaşık 10 dönümlük alanı da ağaçlandırarak vatandaşlarımızın oturup dinlenecekleri, piknik yapabilecekleri bir alana dönüştürülmüş olacak. Arkadaşlarıma yaptıkları çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • ahmet (8 yıl önce)
    çamuru ne yapıyorsunuz?? benim bi fikrim var..çok yararlı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus Önal (8 yıl önce)
    Bu kadar büyük miktardaki Arıtma tesisi aktif çamuru ne yapılıyor. Enerji üretimi için neden değerlendirilmiyor. Su arıtılıyorsa sulama suyu olarak kullanılıyor mu. 2.organize suyu ne durumda??????
    0
    0
    Yanıtla