SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yazım Yüzde 100 Doğru.. İfadesi Alındı"

0
Güncellendi - 2021-12-20 02:36:50
A- A+ PAYLAŞ

Futbol Yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu, geçtiğimiz Pazar günü Malatya'da oynanan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor- Aytemiz Alanyaspor maçının Trabzon Bölgesinden olan hakemi Yasin Kol ile ilgili olarak, hakemin maç toplarından birini çantasına koyduğu, ikinci topu da almak istediği, ancak Yeni Malatyaspor malzemecisinin direnişi üzerine topu alamadığı, ayrıca Alanyaspor'lu futbolcu Efecan Karaca'nın da formasını isteyip aldığı yolunda yazdığı yazının yüzde 100 doğru olduğunu bildirdi. Toroğlu, bu nedenle maçın 4 hakeminin ifadelerinin alındığını, ayrıca hakem Yasin Kol'un bu hafta yönetmesi planlanan maça verilmediğini söyledi.

Toroğlu, Cumartesi gecesi A Spor'da katıldığı 'Takım Oyunu' programının başlangıcında, Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde 16 Aralık Çarşamba günü "Malzemeci, Yasin Kol'dan Topun Birini Zor Kurtarmış" başlığıyla yazdığı yazıyı, yazıda hakemin formasını alması nedeniyle adı geçen Alanyaspor'lu futbolcu Efecan Karaca'nın, sosyal medya hesabından 'yalan haber' diye yalanlamaya çalıştığını belirtti. Toroğlu, "Yazdıklarım yüzde 100 doğru. Yazı üzerine aynı sabah maçta görevli 4 hakemin bu konudaki ifadeleri istendi. Ayrıca, hakem Yasin Kol, bu Pazar oynanacak Kayserispor- Gaziantep maçında görevlendirilecekti bu iptal edildi. Yazdıklarımın arkasındayım." diye konuştu.

TOROĞLU NE YAZMIŞTI?

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’un, iki kez öne geçtiği, ancak 6-2 mağlup olduğu Aytemiz Alanyaspor maçının hakemi Yasin Kol’un, ev sahibi Yeni Malatyaspor’un bir futbol topunu alıp havasını indirerek çantasına koyduğu, ayrıca Alanyaspor’lu Efecan’ın formasını da çağırdığı Alanyaspor malzemecisinden aldığı, ikinci topu da Yeni Malatya malzemecisinden istediğini ancak malzemecinin vermeyerek ‘ikinci topu hakemden kurtardığı’ iddialarını, Erman Toroğlu Sabah Gazetesi’ndeki köşesinde “Malzemeci, Yasin Kol’dan Topun Birini Zor Kurtarmış” başlığıyla yazmıştı.

Toroğlu’nun yazısı şöyleydi:

“Türkiye’de her taşın altından hakemler çıkıyor.

Şimdi size yazacağım olayda küçük dilinizi yutabilirsiniz.

İşte Türkiye’deki hakem kalitesi. Geçen hafta oynanan Malatya-Alanya maçının hakemi Yasin Kol’du. Yardımcı hakemler Mehmet Kısal, Yusuf Bozdağan, dördüncü hakem Burak Pakkan…

Maç half time oluyor. Hakem Yasin Kol maçın topunu alarak soyunma odasına gidiyor. O top soyunma odasında kalıyor.

İkinci yarı başka bir topla maça başlıyor, o topu da alıp soyunma odasına gidiyor. Malatya malzemecisi geliyor, “Hocam topları rica edeyim mi?” diyor. “Hayır vermem” karşılığını alıyor. Malzemeci, “Hocam bunlar bana zimmetli. İdareciler benden hesap sorar. Hiç olmazsa birini verin. Ben diğeri için onları ikna edebilirim” sözlerini sarf ediyor ve topun birini kurtarıyor.

Hakem Kol çantasından çıkardığı sibop aletiyle topun havasını indirip, çantasına koyuyor ve Alanyaspor’un malzemecisini çağırıyor. Gelen malzemeciye diyor ki, “Efecan ile sahada konuştum. Bana formasını gönderecek. Bir tane daha yanına koyacak.”

Malzemeci daha sonra iki formayı getiriyor. Kol, yardımcılarına da “Siz de isteyin, top isteyin” diyor ama onların cevabı, “Bize yakışmaz” oluyor.

Türk futbolundaki rezilliği ve hakem kalitesini düşünebiliyor musunuz? Bunlar Türkiye liginde maç yönetiyorlar.

Yahu kardeşim final maçı yönetirsin veya senin son maçındır, eğer futbolculardan da arta kalırsa o topu alırsın. Onun haricinde bu işi yapmanın amacı nedir anlamak mümkün değil. Milyarlarca dolarlık bir alemde düdük çalıp maç idare ediyorlar.

Herhalde bu yazıdan sonra Futbol Federasyonu gerekli araştırmayı yapıp, kamuoyuna açıklamada bulunur.”

Mehmet GÖRESİYE, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Murat (2 yıl önce)
    Malatya'nın sahipsizliği yüzünden hakemler sahada istediği gibi cirit atıyor. Dünkü Rize maçında Umar mıdır, Ommar mıdır nedir. Hırçın topçunun her faulu sarı veya kırmızı kartlıktı. Ancak hakem nedense Malatyasporlu futbolcularımızın en ufak bir faulünde hemen elini cebine götürerek sarı kart vermesi Ommar'ın faullerine de müsamaha göstermiş olması kanıt değil de nedir. Erman Toroğlunun da dediği gibi bu maçlarda milyarlarca para dönüyor. Malatyamız Gs.yı yenmese de Alanyayı da Rizeyi de yenecek güçteydi. Futbol otoriterleri de bunu böyle bilirken maalesef beceriksiz ve yanlı davranışlar Malatyamızı ligin dibine kadar getirmiştir. Bu saatten sonra yapılacak tek şey siyasilerin işlerini güçlerini bırakarak Malatyaspora sahip çıkmaları olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eyyupk (2 yıl önce)
    1 top nedir Malatyaspor için ben vereyim hakeme lafı olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Malatyaspor o maçta puan yada puanlar alsa idi bir sıçrama yapardı. Ancak bu hakem müsvettesi efecanla ortakmış gibi olmayan penaltı verdi haddadiyi 2 sarı kartla haksız yere attı. alanyayı ilk yarı 10 kişi bırakmalıydı yapmadı.Vah malatyam vah sahipsizlikten ne hallere düştün sen.Ne yönetim var ortada ne de Malatyaya sahip çıkacak bir siyasetçi.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Maalesef Türk hakemleri daha alt katagorilerinde başlayan bu anlayışla Avrupa ve Dunyada istenilen başarıyı yeterince yakalaamıyorlar. Yasin Kol resmen Malatyasporu sabote ettj sonrada bir futb topuna tenezzül edecek kdar küçülüyor.
    0
    0
    Yanıtla