SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'TÖTM Bir Şehir Hastanesi Değil, Bölge Hastanesidir'

'TÖTM Bir Şehir Hastanesi Değil, Bölge Hastanesidir'
A- A+ PAYLAŞ

Radyo Kampüs’te Feride Tüm tarafından gerçekleştirilen özel yayına katılan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, İnönü Üniversitesi'nin gelecek hedeflerine yönelik konularda önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak özgeçmişi ve rektör olarak atanmasına kadar yaptığı idari görevler hakkında bilgilendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat, 6 Şubat depremleri sonrası İnönü Üniversitesinde yapılan çalışmalara değindi.

Dijitalleşmeye yönelik çalışmaları sürdürdüklerini belirten Rektör Akpolat şunları söyledi:

“Çağımızda artık yapay zekânın konuşulur olduğu bir dönemde bilişim bilimini ön plana çıkarmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu sebeple Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) başvuruda bulunduk. Onun yanı sıra tamamlayıcı olması açısından Bilişim Bilimleri Enstitüsü başvurumuzu yaptık.  Şu anda onun takibini yapıyoruz. Aynı zamanda Eğitim ve Öğretim Koordinatörlüğü'nü kurduk. Eğitim ve Öğretim Koordinatörlüğü, üniversitemizdeki tüm eğitim ve öğretimin standardizasyonunu sağlayacak bir koordinatörlüktür. Bunun dışında yayınevimizi yeniden gözden geçirerek yayınevimizin yeniden yapılanmasını sağlıyoruz. Yayınevimizde çıkan yayınların artık online satışını da gerçekleştirecek bir internet sitesi hazırlığımız var. Yakında onu tamamen uygulamaya geçireceğiz. Bunlar dışında bir Dergi Koordinatörlüğü kurduk. Yine çok önemli bir alan olarak Toplumsal Katkı Koordinatörlüğümüz ile toplumsal katkıyı güçlendirmek istiyoruz.”

“Gençlerle bir araya gelmekten çok mutlu oluyorum”

Öğrencilerle bir arada olmaktan keyif aldığını anlatan Akpolat, öğrencilere yönelik çok sayıda faaliyet düzenlediklerini ifade etti. Bu faaliyetlerin süreceğini dile getiren Akpolat, “Gençlerimizle bir araya gelmekten çok mutlu oluyorum.  Gençlerin enerjisi çok iyi.  Bu anlamda yurtlara kariyer sohbetlerine gidiyorum. Bu dönem Ramazan ayı içerisinde olduğumuz için iftar davetleri oluyor. Bu davetlerde onlarla buluşup hep beraber iftarlar yapıyoruz. Bu buluşmalarda hem onların dertlerini dinliyoruz hem de bizim onlarla paylaşmak istediğimiz konuları birebir aynı mekanda yüz yüze konuşma fırsatımız oluyor.” dedi.

“TÖTM uluslararası özellikte bir hastanedir”

Akpolat, Turgut Özal Tıp Merkezi’nin (TÖTM) imza attığı önemli başarılara dikkat çekerek TÖTM’nin sağlık turizminde ön plana çıktığını ifade etti. Turgut Özal Tıp Merkezi’nin uluslararası nitelikte bir hastane olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akpolat sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Hastane özelinde şunu söyleyebilirim ki şu an hastanemize gelen hastaların yüzde 51’i Malatya dışından geliyor.  Bu büyük oran bize şunu gösteriyor ki hastanemiz aslında bir şehir hastanesi değil, bölge hastanesidir. Hatta bazı özellikleri ile uluslararası bir hastanedir. Sağlık turizminden de gün geçtikçe daha fazla hasta alıyoruz. Dünyanın birçok ülkesinden hastalar bizim hastanemizi tercih ediyor. Bunlar dışında karaciğer nakli konusunda zaten dünya birincisiyiz. Erişkin kemik iliği naklinde Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 5 yılda Türkiye ortalamasının çok üstünde ve Türkiye’de bir numarayız. Çocuk kemik iliği naklinde ise geçen günlerde 101. kemik iliği naklini yaptık. Yeni bir nakille birlikte de 102. nakle ulaştık. Doğu ve Güneydoğu’da böyle bir merkez yok. Hastane olarak yalnızca şehrimize değil bölgeye hizmet eden bir merkeziz.”

Akpolat, özveri ile çalışarak önemli başarılara imza atan tüm sağlık çalışanlarına teşekkürlerini ileterek başarılarının devamını diledi.

İnönü Üniversitesi’nin uluslararası alanda tanınırlığını arttırmak için çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Akpolat, “Uluslararasılaşma adına öğrenci değişimleri, akademik personel değişimleri gibi değişimler gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında uluslararasılaşmayı özellikle akademik tarafta güçlendirmek istiyoruz. Zaten sağlık turizmi ve benzeri mekanizmalar ile buna çok önceden başladık ve bu durum artarak devam ediyor. Özellikle bilimsel tarafımızda ve ikili ilişkilerde, protokollerde eksiğimiz var ve şu anda onu geliştirme üzerine yoğunlaştık. Bu alanda bir Proje Ofisi kurduk. Bu Proje Ofisi'nin uluslararası projelerin hazırlanması, tanıtılması, duyurulması gibi temel sorumlulukları var. Buna benzer ofisler de yine akademik çalışmalara destek olarak görev yapacak.” şeklinde konuştu.

“50. yılı çok sayıda etkinlikle kutlayacağız”

İnönü Üniversitesi’nin kuruluşunun 50. yılı etkinlikleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Rektör Akpolat,15 Nisan’da gerçekleştirilecek lansman toplantısıyla etkinliklerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti. 50. yıla özel birçok etkinlik planladıklarını ifade eden Prof. Dr. Nusret Akpolat konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Üniversitemizin 50. yılını dolu dolu kutlamak istiyoruz. Üniversitemiz isminde İnönü’nün adını taşıyor, bu sebeple İnönü ailesinin yanı sıra devlet büyükleri, Malatya’nın iş adamları, sporcuları, sanatçıları bizimle beraber olacaklar. Çok sayıda konser, tiyatro, konferans, panel ve buna benzer akademik etkinliklerimiz olacak. Bunun dışında İnönü Üniversitesi'nin 50. yılını anlatan bir belgesel çalışmamız var. Bu belgeseli İletişim Fakültemiz hazırlıyor. Aynı zamanda üniversitemiz adına 50. yıl hatıra parası bastırıyoruz. 50. yıl sokağı ya da meydanı gibi bazı peyzaj çalışmalarımız var. Yine 50. yıla özel sportif faaliyetler bakımından var olan kampüs liglerini biraz daha şekillendirerek artırmaya devam edeceğiz.”

“Kariyer planlamasında bireysel gelişim çok önemli”

Sözlerinin devamında öğrenciler için kariyer planlamasının çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Akpolat, öğrencilere kariyer tavsiyelerinde bulundu. Belirlenen bir hedefe yönelik olarak çalışılmasının gerekli olduğunu vurgulayan Akpolat, “Gençlerimiz özellikle bireysel gelişimlerine lütfen önem versinler. Artık iş başvurularında başka özellikler de isteniyor. Bir diploma sahibi olmak yetmiyor. Özelikle bu alanlarda kendilerini geliştirmeleri için çok önemli. Biz de bunu fark ettikten sonra üniversite olarak 'Sosyal Transkript' adında bir çalışma başlattık. Yani akademik transkriptin yanında mezun olduklarında bir de 'Sosyal Transkript' veriyoruz. Bunun iş başvurularında çok işe yaradığını da geri bildirim olarak öğrencilerden alıyoruz. Bunun dışında özellikle ülkelerine faydalı olacak bireyler olarak kendilerini yetiştirsinler. Amaçsız, felsefesiz, ülkesi için bir derdi olmayan insanlardan olmasınlar. Kısacası gençlerimizin günü kurtarma amaçlı değil bir ideal uğruna yaşamaları gerekiyor.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Nusret Akpolat sözlerini 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak tamamladı.

Kaynak: inühaber

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

32 yorum yapılmış

  • Malatyali (2 hafta önce)
    Sayın hocam üniversitesi içi berbart bahcivanlarmi çalışmıyor amiri mi çalışmıyor genelsekretermi çalışmıyor deprem döneminde bile büyük bir ustalıkla tertemizdi duzenliydi şuan enkaza dönmüş güzelim yeşil alanlar yok olmuş yazık ......öğrencilere bilim yönünden biseler katılmalı üniversitemize bunu yaptık bilim adına su olmalı yapılmalı sayın nusret hocam siz çalışkan disiplinli bir adamsınız acaba yanlış bir ekiple devam mı ediyorsunuz her hata sizin başarı puanınızı düşürüyor ....üniversite hastanesine gelelim Turgut Özal üniversitesi en kötü dönemini yaşıyor bir an önce müdahale edin hijyen sıfır özellikle 2 kat nefroloji gastro servis personel sorumlu görevli kimse acil değiştirin okadar kirli bir klinik servis duyarsız personel hiç çözüm bulmayan sorumlu yazık hastalara yazık sağlıklı insan hasta oluyor ve tuvaletler berbart ......yaa hastane yemeğine ne denilmeli nimettir hijyen yok tad yok çeşit yok sürekli yemek bitti az yetmiyor galiba hastane borcu mu çoğaldı ......en önemli sorun eczaneyi kaldirdilar ilaç yok bingollden gelen bir karı koca adam kanser muhtemelen tanı alacak mide ağrısı ile gönderilmiş ilaç yok merkeze gitmesi lazım yol iz bilmiyor kadın kimsemiz yok burda nasıl bulacam diyo ordan biri yakın zamana kadar burdan aliyoduk yeni değiştirdiler dedi yazık degilmi hastalar böyle zalimce madurederce bir uygulama yapılır mi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • reis44 (3 hafta önce)
    Buna çok güldüm, ne hale getirdiler güzelim üniversiteyi, hastaneyi, Özal'ın kemikleri sızlıyordur, hale Fatih Hilmioğlu'nun projelerinin ekmeğini yiyorlar. Sezai hoca olmasa zaten boş sağlık ocağından farkı yok.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ombazz (3 hafta önce)
    Bölge hastanesi bölgede sadece Erzurum'da var. Malatya Elazığ bunlar az ötede oynasınlar. Bölgenin hastane bakımından en gelişmiş şehri Erzurum. Oralı değilim ama orada bulundum gördüm
    %80
    %20
    Yanıtla
  • üstad elazığın hakkını yemeyelim gerçekten çok güzel bir şehir hastanesi var, o tarafa yolunuz düşerse gezmenizi tavsiye derim, hizmet ve modernlik harika..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (3 hafta önce)
    eskiye konma.... yetişmiş var olan emeğin övüncü..... liyakatsizlik ve tüm olumsuz duruma rağmen bir şey üretenlere sonsuz teşekkürler... bırakın da bu duruma getirenler biraz övünsün.... ha sizde üretin ..... övünme sırası size de gelsin.....
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Nasihat (4 hafta önce)
    Üniversitenin gelecek hedeflerinden bahşedilmiş, peki halihazırdaki durumdan haber var mı? Belki de Türkiye'deki kurumların yönet(il)ememe sebeplerinde ilk sırada yer alan sorun hep yeni birşeyler yapma çabası. Ya da hiçbir yerde olmayan ilkleri yaşatma hedefleri... Gerek var mı? Şart mı? Bu yenilikler akademisyenlerin motivasyonunu, halihazırdaki öğrencilerin sosyal hayatını ve gelecek umutlarını ne kadar olumlu etkileyecek? Yapmanız gereken; öncelikle var olan durumu iyileştirip üniversiteyi sosyal bir yaşam alanı haline getirmek: Mesela üniversite içerisinde ne olduğu belirsiz kişilerin geçişine izin vermemek. Mesela öğretim üyelerine sosyalleşme şansı tanıyan olanaklar üretmek. Mesela öğrencilere daha fazla spor, tiyatro, sinema, gezi vb. imkanlar sunmak. Mesela bilgi sistemlerine ilişkin programları dışarıdan almak yerine kendi akademisyenlerinize yaptırmak. Mesela hastanenin otopark sorununu çözmek. Mesela üniversite içerisinde öğretim üyelerinin çocuklarının gidebileceği bir ilkokul, ortaokul ve lise kampüsü oluşturmak. Mesela lojman tahsis ederken öğretim üyelerine öncelik tanımak ve daha önceden haksız yere lojman tahsis edilmiş kişilerin lojmandan çıkışını sağlamak...... Bu liste o kadar uzun ki yazmakla bitmez. Siz hala hayal kuruyorsunuz. Ayrıca yakın gelecekte hızlıca tüketilecek bilişim alanlarına girerek ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi, Koç, İTÜ ve hatta Fırat üniversitelerinden ne kadar geride olduğunuzu mu ispatlamaya çalışacaksınız? Ne gerek var? Bu vizyonu kim(ler) oluşturuyor ise öncelikle ileri düzey üniversitelere gönderin de etraflıca sosyo-kültürel, alt yapısal ve insan kaynakları hakkında bilgi edinsinler. Lütfen yapacaklarınızı mantık silsilesi ile önceliklendirin. Hayal kurup da halihazırdaki durumu da geriye götürmeyin.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Bilirkişi (4 hafta önce)
    İnönü eski günlerinden çok çok geride...depremden sonra hoca kalmadı neredeyse, bazı bölümler başarılı, bazılarında iş yok,ücretli otoparkı dünyanın hiçbiryerinde örneği yok aynı zamanda çok yetersiz...Acil önünde hastanı indiriyorsun ,yarım saat ,45 dk park yeri arıyorsun, hastaneye geri gelebilmen 1 saat sürüyor.Çogu işlemden ücret alınıyor, özel hastane yolunda ilerliyor...doktor MR Tomografi vb işlemler için gönderiyor, her gittiğinizde sizi geri gönderiyorlar ,neymiş İSTEM YAPILMAMIŞ, böyle bir saçmalık en az 10 dur başıma geliyor,hastayı pinpon topu gibi sektiriyorlar ordan oraya...
    %78
    %22
    Yanıtla
  • İkra (4 hafta önce)
    Herkesin kendisini birşey sandığı bir hastane durumuna düşürdünüz Fatih Hilmioğlun dan sonra göreve gelen rektörlerin ne yapmış Allah aşkına birde o hastanede görev yapan doktorlar şehirde muayenehane açsa kaç hasta kendilerine gider acaba orada görev yapan idari kadroda kiler özel sektör de iş bulabilirler mi
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Erdal (4 hafta önce)
    TÖTM Sadece Malatya'nın Değil , Belki de Dünyanın En Büyük Sağlık Ocağı Olmuş. Maalesef.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hkm (4 hafta önce)
    Yetersiz otoparkı ile hasta ve hasta yakınlarının soyulduğu uluslararası hastahane,otoparktan para alınması ne insan haklarına ne demokrasiye ne insanlığa sığar bu zulme bir son verin artık,koca hastane otopark gelirinemi muhtaç kaldı
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Cemil (4 hafta önce)
    Yeni fakülteden önce var olan fakülteleri iyileştirin. Pembe yol ve bisiklet yolu kum ve toprağa dönüşmüş...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kemal Çakmak (4 hafta önce)
    Hekimhan yorumlarını okudum çok şaşırdım adeta inanamadım.Bu söylenenler eğer doğruysa adama sormazlar mı sizde bölge hastanesi yönetecek vizyon var mı?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 hafta önce)
    Bölge hastanesini beceriksiz milletvekillerimiz syesinde Elazığ a hediye ettik ya.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Hekimhan (4 hafta önce)
    Hekimhana ait arsaya çökmek kimsenin haddi değil sanki babalarından kalmış gibi utanmadan okul yapılması için vermeyiz iyi para eder diyorlarmış edep yahu!!!
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 hafta önce)
    TÖTM ne acilen çevre düzenlemesi gerekiyor heryer çukur özellikle ilk giriş bariyerinde kocaman çukur var hala yapılmış değil otopark sorunu ayrı bi sorun okadar ücret ödeniyor otoparka ama para nereye harcanıyor belli değil üst kat otoparka giremiyorsun girsen çıkamıyorsun daracık acilen bunların düzeltilmesi gerekiyor acildeki alanlar leş gibi kanlı pamuklar yerlere atılıyor öylece bırakılıyor sedye üzerleri söylemeden değiştiriliyor önceki hastanın pisliği ile duruyor yani bunlar söylemeden yapılması gereken işler söyleyince küfür ediyorsun sanki zorlarına gidiliyor yani TEMİZLİK ve ÇEVRE DÜZENLEMESİ acilen dikkate alınmalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (4 hafta önce)
    Rektör bey ve ekibi ticarete merak salmış olmalılar ki Hekimhan’a 100 milyon tl yatırım yapılmasını engellemektedirler hekimhanlılar demokratik hakkını kullanıp bu yanlışa dur diyecektir.Gerekirse eylem yapacağız Durumu Sayın Cumhurbaşkanımıza kadar taşıyacağız.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Rahmi (4 hafta önce)
    Rektör Fatih Hilmioğlu; İnönü KÖY Üniversitesini devralıp hastaneyi Süleyman Demirel'in ayak oyunlarına rağmen bölge hastanesine çevirdi. Ondan sonra gelen rektörler sadece onun mirasından faydalandılar. Zaten son dönemde ise TÖTM laçkalaştı. Benim bu rektörden de pek fazla bir ümidim yok.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Sahra Hastanesi (4 hafta önce)
    Bölge ya da uluslararası hastalığından bir türlü vazgeçemiyorsinuz. Siz önce Malatya'nın hastalarına layıkıyla hizmet veren sonra doktor ve personel boş oturuyor ise bölgeye hatta dünyaya açılın. Birkaç özverili personel sayesinde ayakta duruyor İnönü diğer tüm kurumlar gibi Türkiye genelinde. Son 10 yılda kaç yetişmiş uzman doktor kaçtı? Bunları açıklayın. Kaç doktor ve sağlık görevlisi açığı var? Kaç yatak açığı var? Adı şehir hastanesi veya kasaba hastanesi olsa farketmez.Önemli olan kaliteli hizmet. Diğer çoğu fakülteler de aynı durumda. Bilgisayar Mühendisliği ve Programcılık bölümleri yok mu? Şimdi popüler diye medyada yer almak uğruna Yapay Zeka, bilişim vs. Dünyadan bihaber olduğunuz belli. Yapay zeka derslerini kim verecek? Hali hazırdaki öğretim elemanları mı? Eee. Farkı ne? Siz önce koca üniversitenin web sitesini örnek olacak şekilde düzenleyin. Hala dışarıdan para ödeyerek hizmet satın alıyorsunuz. Randevu alma portalına bugüne kadar kaç para ödendi? Bu basit sistemi bile yapacak uzman veya hoca yok mu? Ya da birileri engel oluyor ve nemalanıyor mu yıllardır? Özel bir firmada kişilerin özel bilgileri neden stoklanır?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Tüm yorumlardan okuduğum en kaliteli ...syn rektörümüzün hastanenin fiziki ve teknolojik alt üst yapılanması ile tüm branşlarda özellikle göğüs,beyin ,kalp damar cerrahi ile onkoloji bölümlerinin kalifiye akademik kadronun kurulumunu sağlamasi beklentimizdir .(Umudum hiç yok ama :)))
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Akın (4 hafta önce)
    Mesai saatlerinde ameliyat yapılmayan Extra ücret almak için ameliyatları mesai sonrası yapan kurum ve daha birçok şey
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Güzdüzbeyli (4 hafta önce)
    Paran varsa en kıral özel hastane yoksa ilçe devlet.beyninde bomba gibi damar var patlar kanar diye korkutup anjiyosu için ver parayı yapalım diyorlar
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet (4 hafta önce)
    Bölge hastanesi için her biri Turgut Özal tıp merkezi gibi 10 tane ayrı bina yaparsın.. Her bina farklı bir bransta hasta bakar tedavi yoğun bakım servis vs olur.. Ama hepsi entegre olarak calısır yatak sayısı 10 bın olur o zaman olur..
    %73
    %27
    Yanıtla
  • TÖTM (4 hafta önce)
    Dünyanın hangi ülkesinde röntgen, MR, tomografi, ultrason çekiminden sonra rapor yazımı için para alınır. Para verilmezse hangi ülkede raporlar 2-3 ay sonra yazılır? Utanın!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 hafta önce)
    Malatya'nın; bilgisayar, bilişim, yapay zeka konularında bölgede söz sahibi olabilmesi için bu tip projelerin hayata geçirilmesi çok önemli. Üniversite yönetimini bu vizyon dolayısıyla tebrik ediyorum ve devamının gelmesini ümit ediyorum...
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 hafta önce)
    Herkesin kendini en iyisi sandığı hastane
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ASLA (4 hafta önce)
    ASLA BÖLGE HASTANESİ DEĞİL. RANDEVU İÇİN BİLE DOKTOR ÖZEL ÜCRETB İSTİYOR. MADEM ÖYLE NEDEN AYLARDIR GÖZ AMELİYATI OLMASI GEREKEN BİR YOĞUN BAKIM HASTAMI ALIPTA AMELİYAT EDEMEDİLER.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Köylü (4 hafta önce)
    Biz ilcede yasiyoruz, bir sorun yasasak egitim arastirmaya sevk ediliyoruz. Sonra ogrendim ki 13 ilcenin 11 ne egitim arastirma bakiyor. Siz sehre yetmiyorsunuz, bolge hastanesi oldugunuz hayaliniz gercekci degil.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • hakan candemir (4 hafta önce)
    Her işleme, her işe para istenilen hastane bölge hastanesi olamaz, olsa olsa özel hastane olur.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • malatyalı gerçekçi insan (4 hafta önce)
    tötm hiç bir zzaman gözüme bir hastane olarak gelmedi. saglam gidenin hasta çıktıgı bir kurum olarak geldi. hemsirelerden doktorlara başta hijyen olmak üzere bütün konularda karaciger hariç sınıfta kalmıs bir kurum. onkolojinin girişini bilhassa da morg ile aynı yola almaları çok ama çok manidar olmus.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Crisis (4 hafta önce)
    20-25 yıl önce bölge hastanesiydi,artık değil.25 yıl once yapılabilen ameliyatlar şu an yapılmıyor.Acilden hasta kabul etmemek için hersey yapılıyor.belli bolümler iyi calışıyor ama genel olarak TÖTM geriye gitti.bunu malatyadaki tüm sağlık profesyonelleri biliyor. siz farklı yönde röportaj verseniz de durum bu.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Battal (4 hafta önce)
    Ne eğitimi eğitim mi kaldı? 20 binan yıkıldı nerede projeler? Nerde eski İnönü yazık oldu...
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Kerem (4 hafta önce)
    Sayın hocam, iyi hoş diyorsunuz da hali hazırda üniversitede mevcut olan bilişim bölümlerine ne kadar imkan sunuyorsunuz. Şehirde ne kadar staj iş imkanı var teknoloji alanında.. ben cevabını vereyim neredeyse hiç yok. Her mezun arkadaş iş staj arayışı için İstanbul Ankara İzmir gibi şehirlere gitmek zorunda kalıyor. Bence sırf açmak için bölüm açılmamalı..
    %82
    %18
    Yanıtla