SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM Karaciğer Nakli Enstitüsü'ne Son Teknoloji MR Cihazı

TÖTM Karaciğer Nakli Enstitüsü'ne Son Teknoloji MR Cihazı
A- A+ PAYLAŞ

Çapraz karaciğer nakilleriyle adını duyuran Malatya'daki İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Hastanesi'nde yapay zeka destekli MR ünitesinin açılışı yapıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, hastanedeki açılış töreninde, yeni MR cihazı ve ünitesinin yapay zeka destekli olmasının çekim kalitesini yükselteceğini, iş yükünü düşürüp çekim sayısını yüzde 40 oranında arttıracağını söyledi.

Prof. Dr. Akpolat, "Yeni MR cihazımız ve ünitemiz, üniversitemizin ve hastanemizin hizmet kalitesini arttıracak olması dolayısıyla çok önemli bir katkı sağlayacak. Emeği geçen başta Radyoloji Ana Bilim Dalımız olmak üzere, hastane başhekimliğimize, özellikle Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Sezai Yılmaz hocama teşekkür ediyorum." dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Veysel Burulday da yapay zeka destekli MR cihazının çekimleri hızlandıracağını, hastanın içeride daha kısa süre kalacak olmasının da hasta konforunu arttıracağını ifade etti.

Burulday, yapay zekanın teknisyenlere rehberlik ve kılavuzluk da yapacağını belirterek, "Yapay zeka destekli MR cihazı bölgemizde ilk. Ayrıca burası Karaciğer Nakli Hastanesi. Bu cihaz MR elastografi donanımına da sahip. Karaciğer sertliğini ölçerek hastalarımıza daha iyi hizmet vereceğiz." diye konuştu.

Yeni MR cihazının 7/24 esaslı olmak üzere 45 hastaya hizmet vereceğini aktaran Burulday, şunları kaydetti:

"Burası Karaciğer Nakli Hastanesi, bir karaciğer nakli çekimi ortalama 45 dakika, bir saat sürüyor. Çünkü biz özellikli çekimler yapıyoruz. Belki bu devlet hastanesinde, başka yerlerde daha kısa sürer ama bizde özellikli olduğu için 45 dakika. Bu cihazla bu sürenin daha kısalacağını düşünüyoruz. Yaklaşık bir yarım saate düşecek. Bu, hem konforu arttıracak hem daha çok sayıda hasta çekeceğiz, daha iyi kalitede, görüntüde hasta çekeceğiz, hastanemiz hizmet kalitesini arttıracak."

Konuşmaların ardından yeni MR cihazı ve ünitesinin açılış kurdelesi kesildi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Aydin (4 hafta önce)
    4. MR cihazı gerekli değildi anlaşılan alınmak zorunda kalınmış
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 ay önce)
    Bir cihazın hizmete alınması için de kurdele kesilir mi? Sanki hastane açılışı. Bu kadar da olmaz. Altı üstü Siemens firmasına ait bir MR cihazı.
    %9
    %91
    Yanıtla
  • Altı üstü bir mr cihazı kaç bin lira biliyor musun? Mr cihazı yerine göre bir hastane açmak kadar kıymetli. İnsanlar tanı almak için çok uzun süre bekliyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • uzun süre beklenilmesinin nedeni gereksiz MR istemleri
    0
    0
    Yanıtla