SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'deki Yangında Sabotaj Şüphesi

0
Güncellendi - 2019-05-13 02:59:06
TÖTM'deki Yangında Sabotaj Şüphesi
A- A+ PAYLAŞ

POLİS 1 ŞÜPHELİYİ GÖZALTINA ALDI.. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gece yarısından sonra meydana gelen ve büyük paniğe yolaçan yangında sabotaj şüphesinin olduğu, güvenlik birimlerinin ayrıntılı bir araştırma ve soruşturma sürdürdükleri bildirildi.

Edinilen bilgiye göre; Cuma'yı Cumartesi'ne bağlayan gece yarısından sonra 01.30 sıralarında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ninin Beyin Cerrahi Bölümü akademisyen odalarının bulunduğu bölümden hastane içine yayılmaya başlayan duman üzerine görevliler hemen harekete geçti. Dumanın  Beyin Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof.Dr. Selami Çağatay Ünal'ın odasında meydana gelen yangından kaynaklandığı belirlendi.

Merkezin otomatik yangın söndürme sistemi  devreye girerken, Malatya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi de müdahale etti ve yangın söndürüldü.

Yangının çıktığı yerin yakınındaki Doğum ve Radyasyon Onkolojisi servislerindeki 5 hasta, dumandan zehirlenme tehlikesi nedeniyle başka servise nakledildiler.

Yangının, daha önce de tehditlerde bulunan bir hasta yakını tarafından çıkarıldığı iddiaları üzerine araştırmaya başlayan polis, olayla ilgili olarak, tüm teknik kayıt ve görüntüleri inceledi. İnceleme sonucu olayla ilgili olduğu gerekçesiyle U.K. adlı şahsın gözaltına alındığı bildirildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • cihan (5 yıl önce)
    Sayın Malatya haber lütfen ve bizahmet emniyetten ve adliyedeki gelişmeleri takipçilerinizle paylaşınız tabiki elinizde varsa
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (5 yıl önce)
    Üniversite den halen yapılmış bir resmî açıklama yok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Sabotaj iddia değildir tamamen gerçektir. Yapan kişi yakalandı. Yoğun bakımda yatan bir hastanın erkek kardeşi yapmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • boğa (5 yıl önce)
    eğer sabotaj iddiası kanıtlanırsa o kişinin terörden yargılanması gerekir. Birçok insanın hayatıyla oynadığının farkına varalım. otomatik sistem çalışmasaydı neler olacağını bir düşünün. Caydırıcı bi ceza almalı ki bırakın tekrarlanmasını insanların aklına bile getirmeye korkacağı hareketler olsun bunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (5 yıl önce)
    Sağlık çalışanına fiziki, manevi her türlü saldırı adlında toplumun ana taşıyıcı kolonuna bir saldırıdır. Bu kolonu yakarsanız !, yıkarsanız acaba altında kim kalır? Ben söyleyeyim toplumun bizatihi kendisi. Yaptığı işten korkan bir hekim size nasıl yardım edebilir. Siz onu yakarsanız, dayaklarsanız, öldürürseniz size o hekim yardım etmekten imtina edecektir.Biz buna defansif tıp diyorsunuz. Siz Türkiye,de tüm hekimleri defansa mecbur bırakırsanız golü tüm toplum olarak kalemizde biz buluruz. Bu müessir saldırıyı tüm kalbimle kınıyorum. “ Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürmüş gibidir, bir insanı kurtaran tüm insanlığı kurtarmış gibidir.” Allah C.C düşünüp tutalım diye bize böyle öğüt veriyor. Tüm insanları bu öğütten nasiplenmeye davet ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Ben burdan malatya halkına bir sitemde bulunmak istiyorum.Elimizdeki değeri bilmiyorsunuz bu değerler sizin için çok kıymetli olması lazım bugün turgut özal tıp merkezi kundaklanıyor burdan haber yapılıyor hiç kimse yorum yapıp tepki vermiyor.Allah göstermesin ya hastanenin tamamı yansaydı icinde o kadar insanla sizler nereye gidip tedavi olacaksınız bunun bilincinde olmanızı rica ediyorum saygılar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Feramuz Karaca (5 yıl önce)
    Çok büyük geçmiş olsun. Allah korusun, yangın büyüyebilirdi.
    0
    0
    Yanıtla