SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

TÖTM'nin Doktorları İçin Kampüste Vagon Kent Kuruldu

TÖTM'nin Doktorları İçin Kampüste Vagon Kent Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, İnönü Üniversitesi, MKE, DDY ve Arçelik işbirliğiyle hurda vagonların geri dönüşümle Ekolojik Vagon Evlere dönüştürülüp, doktorların kullanımına sunulacağı Vagon Kent alanında incelemelerde bulundu.

90 adet vagondan oluşan Vagon Kent evlerini gezen Tüfenkci, İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay’dan bilgi aldı.

Milletvekili Tüfenkci, amaçlarının şehri en hızlı şekilde yeniden ayağa kaldırmak olduğunu ifade ederek, “6 Şubat depremiyle birlikte Malatya’nın en ağır hasar alan illerin başında geldiğine hep beraber şahit olduk. Bir yandan şehrimizde yıkımlar devam ederken, bir yandan şehirde toplu konutlar yükselirken, ticari merkezlerin dönüşümü için gün sayarken, bu depremde üniversitemiz de hasar aldı. 

Rektör hocamızın gayretleri ile az hasarlı olan binaların tadilatları yapılıyor. Ağır hasarlı olup yıkılacak binalarımız var. En önemlisi bu şehirde yaşayan öğretim görevlilerimizin, hocalarımızın, hatta öğrencilerimizin de barınma ihtiyaçlarını gidermek gerekiyor. 

Makine Kimya Endüstri ve Devlet Demir Yolları’mızın hurda vagonların geri dönüşümleriyle değerlendirilmesi noktasında ciddi destek veren Arçelik ailesine, Koç ailesine teşekkür ediyoruz. 

Malatya’yı bu anlamda tercih ettikleri için. Bütün ekipleri ile gönüllülük esası içerisinde buraya gelip hem şehrimizi görmeleri, hem de emek sarf etmeleri takdir edilmesi gereken bir durum. Her bir çalışan arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. 

Gördüğümüz örnek vagonda da gerçekten bir ailenin yaşamını rahatlıkla idame ettirebilecek şekilde dizayn edilmiş. Burada görev yapan hocalarımızın da en azından gönül rahatlığıyla kalacakları barınma alanlarını temin etmiş oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tüfenkci, İnönü Üniversitesi’nin Malatya’nın bir markası olduğunu da belirterek, şunları söyledi: 

“Amacımız şehrimizi tekrardan ayağa kaldırmak. Üniversitemiz bu sene tercih edilme ve kayıt noktasında gerçekten başarılı bir dönem geçiriyor. Hiçbir öğrencimizi dışarıda bırakmadık. İnönü Üniversitesi Malatya’nın önemli bir markası. Ben tekrardan rektör hocamıza, emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Yeşil Malatya (7 ay önce)
    Korkarım ki yapılan bu masraf, harcanan kamu kaynakları hep ziyan olacak. Doktorların gelip burada kalacaklarını sanmıyorum. Hiç bir iş yapmamaktan daha kötüsü iş yapıyormuş gibi görünmektir. Unutmayın ki, boş durmak boş koşmaktan yararlıdır!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bayram (7 ay önce)
    Hocalara vagon kent kurulurken hastane calışanları kampus içerisindeki yurtlarda çıkarılmak isteniyor. gönül isterdiki siz gazeteciler bu konuya biraz daha özen göstermeniz di.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    Doktorları vagonlara mı koyacaksınız. 7 Aydır neredeydiniz rektör bey? Üniversite açıldığında bu hocaların nerede kalacağını ne yapacağını düşünmediniz mi? Geç kalmışsınız. Böylece Malatya zaten artık küçükşehir olacak, İnönü üniversitesi de daha da aşağılara düşecek belli. Liyakatın olmadığı yerlerde böyle olur genelde.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • mert van (7 ay önce)
    çok erken oldu yaa rektör bey 50 yakın dr gitti merhaba yaaaa
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Serkan (7 ay önce)
    Tebrik ederiz ..üniversitede tek öğretim elemanları yok işçiler de var en mağdur ve muzdarip olanlarda onlar
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Cahil (7 ay önce)
    Bilime saygı varmı ki. Burası üniversite. Toplum üniversitenin bilimin anlamını biliyor mu acaba. Dibine kadar torpile batmış bir kurumundan ne bekliyorsunuz. Gelişmiş ülkelerde bilimin nasıl yapıldığını, bilim yuvasında hiyerarşiyi bilmeden bunları daha çok göreceğiz. 20 binasının hiç yok yere yıkılacağı bir üniversite var. Yaklaşık 20 bin dışarıdan gelecek öğrenci Malatya'yı terk ederse Malatyalı belki o zaman anlar. Saygılarımla NOT:Binalar yıkıldığında aynen kuzey çevre yolu gibi 50 yılda ancak biter yeni binalar. Deprem kargaşasında gerçekler gizlenmeye devam ediyor.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • erhan (7 ay önce)
    doktorları düşündüğün kadar diğer hastane personellerinide düşünsen keşke senin basiretsizliğin ve beceriksizliğin yüzünden doktorlar malatyayı terketti yazıklar olsun üniversite içindeki 2 yurt kalan depremzede personellere bu ayın sonuna kadar yurt boşalttın derken yüzün kızarmadımı o yurt binalarıni depremzede personellere hediye edilmşti sizin hakkınız yok onları ordan çıkarmaya o zaman personelin tayin yolunu açın hepsi gitsin yöke söyle ancak yıkmayı biliyorsunuz malatya sahipsiz dedeiğimizde birileri malatya sahipsiz değil diyordu malatyanın sahipsiz değilse bu rezilliğe dur deyin yada bu beceriksiz ve personelini düşünmeyen rektörü görevden alın
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Altına raylar doseyip üstüne oturtulsa idi daha gerçekçi ve nostaljik bir havası da olur du.. hatta kucum bir gar yapılıp içi market yada Cafe yapılsa çok daha güzel olurdu..
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Yok canim.o zaman balkonuda mutfaga katsinlar,yatak odasinida tenis kortu yapsinlar senin icin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hüllecilleri Unutma Unutturma Derneği Başkanı (7 ay önce)
    Malatya'yı terk etmemin ne kadar doğru bir karar olduğu koskaca İnönü Üniversitesini ve şu fotoğrafları görünce daha iyi anlıyorum. Liyakat ın sıfır olduğu ve resmen üniversitenin Akçadağ Belediyesine döndüğünü duydum özellikle son 4 yılda, Genel Sekreterlikten başlayın daire başkanlığı ve şube müdürlükleri neredeyse önemli kadroların neredeyse %70 Akçadağlı. Ve bu isimlerin çoğu geçmişinde güvenlik görevlisi. Devletimiz umarım bu olaya bir el atar ve yeni dönemde bunların o çok sevdiği kadroları bir çoğu hülleli ellerinde alırlar. Sınavsız alınan her kadro haramdır. İzmir'den sevgiler MALATYA
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Cübbe (7 ay önce)
    Sevgili rektörüm kıymetli hocam Akademisyenin cübbesinde niye düğme yok. Kıymetli bir vekilimiz in yanında hangi saikle tüm düğmeler ilikli. Sizden önceki rektör döneminde vekiller önünü ilikler rektör iliklemezdi . Lütfen
    %84
    %16
    Yanıtla
  • amiri sayılmaz mı
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Hele genel sekreter. O nasıl duruş. Açıköğretim mezunu derler ama doğrumu. Bilemiyoruz. Önceki genel sekreter bile böyle değildi. Akademide en azından akademisyen bir genel sekreter olsun. Allahım bura üniversitemi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • beklentiyi çok yüksek tutuyorsunuz azizim :) ülke gerçekleri bunlar.. yozlaşıyoruz her anlamda.. akademi, liyakat, politika, sosyal hayat..
    %85
    %15
    Yanıtla
  • bekçilikten gelme (7 ay önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    bekçilikten gelme diye duymuştum. Kayısı haberde mahir diye bi gasteci yazmıştı. sonra sustu
    %77
    %23
    Yanıtla
  • yav etmeyin eylemeyin inanmak istemiyorum artık o kadarına da :)))
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kardeş, atanmış bir rektör veya herhangi bir okul müdürü tabiki saygı gereği bunu yapacak... Ama, Ahmet bey genelde kibar ve mütevazi bir insandır..
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (7 ay önce)Hasbi isimli kullanıcı yorumuna
    Sakın yapacağım yorumu şahsi algılama. Şuradaki yorumların içinden ülkenin geldiği noktayı en iyi seninki açıklıyor. Neden mi? Çünkü anlamı bile bilmediğiniz, ne olduğu hakkında en ufak bir fikrinizin olmadığı herşeyi kendi dünyanıza göre yorumlayıp yozlaştırdınız. Ben kendimi de paralasam bu cübbenin anlamını bu zihniyete açıklayamam. Ama sakın üzülme, çoğunluk senin gibi düşünüyor, hatta o cübbeyi giyenlerin çoğu da...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Ali (7 ay önce)
    Rektörün yaptırdığı vagon kenti için şöyle bir atasözümüzle cevap vermek isterim: "Ayranı yok içmeye atla gider çeşmeye (?)". Depremden sonra doktorlar rektörden lojman yaptırmasını istediler. Yasal olarak lojman yaptırmak mümkün olmadığından kim aklina girdiyse böyle akıl zararı bir projeye para yatırıp gider ayak devletin parasını çar çur etmeye karar verdi. Doktorların hiç birisi gelip bu vagon kentte 25 m2 lik vagonda kalmayacaklar. Bunu kendisine de söylediler. Bir çok doktor üniversiteden ayrılmak niyetinde. Sağlık Bakanlığı ve YÖK izin verir vermez ayrılacaklar ki bir çoğu çeşitli üniversiteler ile görüşmüş. Bir kısmı da sağlık bakanlığına geçmek için dilekçe vermiş. Asistanlar bile birer ikişer ayrılıyorlar. Böyle akıl dışı projeler yapmak yerine doktorları tutacak projeler yapmalı. Malatya'yı sağlık noktasında çok zor günler bekliyor. Benden demesi.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ercan bey (7 ay önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    bu rektör ve bu yerel yöneticiler varken işler zaten zor. doktorlarımız bunu bildiği için gitmeye gün sayıyorlar maalesef.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • yıldırım (7 ay önce)
    sayın bülent tüfekçi ASELSAN nın malatya ya 1.5. miliyarlık yatırım müjdesini vermişttiniz. sadece bi hatırlatam dedim
    %94
    %6
    Yanıtla