SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÖTM'nin Yeni Başhekimi Doç.Dr. Başkıran Oldu

0
Güncellendi - 2021-12-18 15:18:01
TÖTM'nin Yeni Başhekimi Doç.Dr. Başkıran Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Yaklaşık üç buçuk yıldır Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimlik görevini yürüten Prof. Dr. Ali Beytur, Tıp Fakültesi Dekanlığına atandıktan sonra başhekimlik görevini  Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Adil Başkıran’a devretti.

Başhekimlik makamında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,  Prof. Dr. Ali Beytur’un özellikle pandemi nedeniyle sağlık hizmetlerinin en zor zamanlarına denk gelen görev süresi içerisinde başarılı hizmetler verdiğini belirterek “Hastanemizi bir taraftan giderek artan hasta yoğunluğuna, bir taraftan tedarikteki zorluklara rağmen üstün başarıyla yöneterek, hasta sayımızın giderek artmasını ve daha çok sağlık hizmeti alınmasını sağlayarak başarıyla yürüttü. Ben bu üstün başarısı nedeniyle Ali Beytur Hocamıza üniversitem, şehrim ve ülkem adına teşekkür ediyorum” dedi.

“Türkiye’de marka olmuş bir sağlık kuruluşuyuz”

Turgut Özal Tıp Merkezi’nin, merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından projelendirilip inşa edildikten sonra hizmete girdiği 1996 yılından bu yana ülkenin en önemli sağlık kuruluşlarından biri haline geldiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Kızılay “Merkezimiz, 25 yıldır Malatya’ya, bölgemize, ülkemize ve hatta yurt dışından bir çok hastaya kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti verdi.Dünya ölçeğinde üne kavuşmuş bir kurum. Milyonlarca hasta burada şifa bulup taburcu oldu. Özellikle başta karaciğer olmak üzere organ nakilleri konusunda dünyanın bir numarası bir merkez haline geldi.  Ülkemizin en büyük onkoloji hastanesini de hizmete geçirdik.   Yaklaşık 2 yıldır kovid19 pandemisi döneminde hiçbir alanda sağlık hizmetlerini aksatmadan devam ettirdi. Hasta hizmetinin yanı sıra tıbbın her alanında sağlık kadrosu yetiştiriyor. Bunun yanında uzman hekim ve öğretim üyesi yetiştiriyor. Buradan Türkiye’nin her yerine yetişmiş uzman hekim gönderiyoruz. Türkiye’de karaciğer nakli yapan merkezlerdeki yetmiş uzmanların yarısından çoğu buradan yetmiştir.  Türkiye’de marka olmuş bir sağlık kurumuyuz.  Burada emeği geçen bütün eski rektörlere, bütün başhekimlere, bütün hocalarımıza, görev yapmış bütün personellerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Bütün zorluklara rağmen hizmetleri aksatmamak için tüm gayretimizle çalıştık”

Görevi Doç. Dr. Adil Başkıran’a devreden Prof. Dr. Ali Beytur ise, bütün zorluklara rağmen sağlık hizmetlerinin aksamaması, vatandaşın mağdur olmaması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Yüzyılda bir görülen pandemi dönemine denk gelmelerine rağmen hastanedeki bütün birimleri aktif olarak çalıştırdıklarını ve hastalara herhangi bir sorunu yansıtmadıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ali Beytur, “Hastanelerin işleri tıbbi malzeme ve ilaç ağırlıklı, bunlar da dövize bağlı olduğu için 2018 yılındaki ilk döviz sıkıntısı ve sonrasında gelen mali zorluklar, ardından yaşadığımız deprem ve bundan sonra da yüz yılda bir görülebilir salgın ortamında görevi ifa etmeye çalıştık. Elimizden geleni yaptık. Türkiye’de örnek bir il oldu. Malatya hastanemiz olarak sadece pandemi ile mücadele değil pandemi dışındaki alanlarda da hizmette hiçbir aksamaya meydan vermedik. Mali zorluklara rağmen hastaya hiçbir şey yansıtmadık. Hizmeti aksatmamak için elimizden gelen tüm gayreti yaptık. Mali açıdan sıkı bir politika izledik. Süreçte bizi destekleyen Rektörümüz Ahmet Kızılay’a, başhekim yardımcıları ve ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Adil Başkıran ise, “ 15 yıldır Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nde çalışıyorum. Karaciğer nakli konusunda sadece Türkiye’de değil dünyada özellikle Avrupa’ya kendimizi ispat ettik ve bir marka olduk. Karaciğer naklindeki başarıyı burada da göstermeye çalışacağım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Ali Beytur görevi Doç. Dr. Adil Başkıran’a devretti. Rektör Ahmet Kızılay ise Prof. Dr. Ali Beytur’a plaket, görevi devralan Doç. Dr. Adil Başkıran ise çiçek takdim etti.

Doç. Dr. Adil Başkıran kimdir?

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliğine atanan Doç. Dr. Adil Başkıran, 1980 yılında Siirt - Kurtalan'da doğdu.

Ankara İnönü Lisesinden mezun olduktan sonra, 1999 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Doç. Dr. Adil Başkıran, 2005 yılında üniversite eğitimini tamamladıktan sonra 2007 yılında İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Genel Cerrahi Asistanı olarak uzmanlık eğitimini yaptı.

Meslek hayatına 2005 yılında Çorum'un Kargı ilçesinde pratisyen hekim olarak başlayan Doç. Dr. Başkıran, 2007 -2013 yılları arasında İnönü Üniversitesindeki Genel Cerrahi Asistanlığı'dan sonra 2013-2015 yıllarında Bismil Devlet Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı.

Genel Cerrahi uzmanlık tezini, Karaciğer Nakli alanında yapan Doç. Dr. Adil Başkıran, 2015 yılından itibaren İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Merkezi'nde, Merkez Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz ile birlikte çalıştı.

Her yıl onlarca karaciğer nakli operasyonu gerçekleştiren ekibin içinde yer alan Doç. Dr. Adil Başkıran, son üç yıldan bu yana İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekim Yardımcılığı ve İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Merkezi Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

Karaciğer Nakli Derneği ve Türk Cerrahi Derneği üyesi olan Doç. Dr. Adil Başkıran'ın, uluslararası akademik camianın prestijli bilimsel - hakemli dergilerinde çok sayıda bilimsel makalesi ve araştırması yayınlandı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Yılmaz K. (2 yıl önce)
    Değerli hocamızın yolu açık olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk (2 yıl önce)
    Rabbim hayırlı işler yapmayı nasip etsin hayırlı olsun Adil hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Hastanelerde neden sıra var ? İşte asıl soru; Ülkemizde yaklaşık 6000 yakın Hastane var bunlara başhekim ve yardımcılara dahil idari görev yapan yaklaşık 11000 hekim yılarca angarya edilmektedirler. Yazık! Adil hoca iyi bir cerrah bu adamın ne işi var hastane yönetimi ile ..4 tane Müdür ve Müdür yardımcıları yetmez mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Hastanelerde neden sıra var ? İşte asıl soru Ülkemizde yaklaşık 5000 yakın Hastane var bunlara haşhekim ve yardımcılara dahil idari görev yapan yaklaşık 10000 hekim yılarca angarya edilmektedirler. Yazık! Adil hoca iyi bir cerrah bu adamın ne işi var hastane yönetimi ile ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    sayın rektör hastanede çalışan ve sözde kadroya alınan taşeronların maaşları ne zaman düzeltilecek türkiyedeki hastanelerde taşerondan kadroya geçenlerin maaş durumları düzeltildi ama sizin hastenenizde halen asgari ücretle çalışılıyor neden kendi maaşınızı tıkır tıkır üst seviyeden alıyorsunuz neden daha sendika ile anlaşılmıyor bu kadar insanın günahı sizin boynunuza
    0
    0
    Yanıtla
  • S.Sinanoğlu (2 yıl önce)
    Çok değerli hocama yeni görevinde başarılar diliyorum. Bu görevide layıkıyla yapacağından hiç kuşkum yok. Hekimliği ile kişiliğiyle örnek bir şahsiyet, Rabbim böyle güzel insanların sayısını arttırsin inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahap (2 yıl önce)
    Adil Hocam gercekten çok kıymetli bir hekim. İşin ehli bir cerrah. Tevazusuyla, nezaketiyle, edebiyle örnek bir insan. Sezai Hocanın tedrisatından geçmiş bir pırlanta. Rabbim muvaffak eylesin. Bununla birlikte bir hususu paylaşmak isterim. Haberdeki son fotoğrafı görünce üzüldüm. İnsan sadece ama sadece Allah'ın huzurunda el pençe divan durur. Ahmet Kızilay gibi tevazu abidesi bir hocanın bile karşısında sergilenen bu duruşu yadırgadım.
    0
    0
    Yanıtla