SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Trafiği Felç' Malatya'da Trafik Haftası Kutlaması!

'Trafiği Felç' Malatya'da Trafik Haftası Kutlaması!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da düzenlenen etkinliklerle Karayolu Trafik Haftası kutlanıyor.

Malatya’da ‘Karayolu Trafik Haftası’ kutlamaları çerçevesinde Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılış töreni düzenledi. Törene Vali Vekili Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Emniyet Müdürü Vekili İbrahim Altıntaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Umut Yalçın, Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Malatya Minibüs ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşan Vali Vekili Mustafa Şahin, ''Trafik düzeni ve güvenliğinin attırılması kara yolları kullanıcılarının kurullarına uyulmasını konusuna dikkat çekilmesi etkinliklerde beklenen nihai hedeflerdir. Bugün kara yolları düzenine uymamanın maliyeti kazalarla beraber kaybolan milli servet, can güvenliği olan sevdiklerimizden ayrı kalmak veya sakat yaşamaktır. Sağlıklı trafik düzenin temel unsurları, yol yapımında sorumlu kurumların uygun yol inşası ,sürücü eğitimin en üst düzeyde verilmesi, teknik uygunluktaki araçlardaki araçlarla trafiğe çıkılması, hız limit ve kemer takılması gibi kurallara uyulması, yollarda konuşlanmış görevli personelin tavizsiz gereklere göre görev ifası şeklinde tanımlanabilir'' dedi

Belirtilen bileşenlerin hayata geçirilmesinin sağlıklı trafik düzenine ulaşıldığı anlamına geleceğini kaydeden Vali Vekili Şahin, ''Bugün için İçişleri Bakanlığı’nın asli görevlerinden biri olan trafik düzenin sağlanması aslında tüm vatandaşlarımız içinde asli vatandaşlık görevi ve ödevidir. Yediden yetmiş yediye tüm vatandaşlarımıza bu bilincin kazandırılması gerekmektedir. Hafta münasebetiyle karayollarında güvenliğin sağlanması konusunda görev yapan tüm çalışanlara teşekkür ediyor tüm Malatyalıları bir kez daha trafik kurallarına uymaya davet ediyor teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Keskin'den hız sınırı ve vatandaşa radar cezası tepkisi

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı ve aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şevket Keskin de konuşmasında, “Bütün yollar yayalara açık. Öncelikle yayalarında kurallara uyması lazım, esnafında uyması lazım, vatandaşında uyması lazım. Trafikte 3S kuralı var, Sabır, saygı ve sevgi. İnşallah İçişleri Bakanlığımızın yeni bir uygulaması olacaktır. Duble yolarda dahil edilmek üzere, kilometre hız limiti 140’a çıkartıp, ondan sonra 150 olursa, kazalarda da büyük oranda düşüş olacaktır. Siz 6 vitesli araç vereceksiniz, 260-300 sürat yapacak bir araç vereceksiniz, kuralları ve kanunları çıkartanlar uymayacak, ama radarı koyacaksın vatandaş 120 hız sınırını aşınca ceza keseceksin. Böyle bir çifte standart olmaz, böyle bir uygulama da olmaz.” dedi. 

-Yılın Trafik Ödülleri verildi 

Polis Memuru Akın Akıncı ve Polis Memuru Harun Şanlı’ya Yılın Trafik Polisleri Ödülü, Astsubay Kıdemli Başçavuş Murat Altunbaş ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Hakan Metin’e Yılın Jandarma Trafik Personeli Ödülü, Büyükşehir Belediye Ulaşım Daire Personeli Harun Aslan ve Belediye Trafik Zabıta Personeli Semih Şükrü Çalpala’ya Yılın Belediye Trafik Personelleri Ödülü, Fikret Gür’e Yılın Ambulans Sürücüsü Ödülü, Bilal Kızılırmak’a Yılın İtfaiye Aracı Sürücüsü Ödülü, Abdullah İnce’ye Yılın AFAD Kurtarma Aracı Sürücüsü Ödülü, Şafak Kurhan’a Ticari Taksi Şoförü Ödülü,  Mevlüt Kocaemik’e Belediye Otobüs Şoförü Ödülü, Ergun Özen’e Minibüs Şoförü Ödülü, Haydi Durdu’ya Servis Şoförü Ödülü, Mehmet Gün’e Şehirlerarası Otobüs Şoförü Ödülü verildi.  

Trafik Haftası Resim Yarışmasında birinci olan Türkiyem Ortaokulu’ndan Fatih Özpan’a, ikinci olan Abdulhamithan Ortaokulundan Melis Çalışkan’a ve üçüncü olan Orduzu Elmasuyu Ortaokulu’ndan Halime Tetik’e de ödülleri verildi. Pınar Gürpıınar ve Serap İnal adıl öğretmenlere de ayrıca çalışmaları nedeniyle ödül verildi.  

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Ahmet KARA (2 yıl önce)
    Zaten fotoğrafa bakınca bile bunlar kendi trafiklerini bile yürütemiyrlar ki, yönettikleri ilin trafiği nolsun...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • kaplan44 (2 yıl önce)
    sıkışan trafikde bir tane polis olmazken radar olunca hepsi görev başına
    %67
    %33
    Yanıtla
  • vahap (2 yıl önce)
    Malatya 'da yol arazi rantını birilerine yönlendirmek için planlanır ve yapılır şehrin neresinde olursanız olun ulaşım için mutlaka doğu-batı istikametli güzergah kullanılır, trafik sıkışır ve bugüne kadar buna çözüm üretmeyenlerin adları zikredilir...böyle gider...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Özellikle Sıtmapınarı ile Kışla caddesi saat kulesine kadar yol ortasına 2 metrelik demir bariyer yapılmazsa Malatya' nın trafik keşmekeşi düzelmez.Adım başı yayalardan dolayı araba ilerliyemiyor.Sanki Uganda.Işıklar dışında yayaların caddenin karşı tarafına geçirilmemesi lazım.Adamlar keyfinin istediği yerden karşıya geçiyor.Kırmızı ışıktan geçen 3-5 yaya ve araca cezayı bas.O zaman millet kuzu gibi olur.Ama nerdeee.Hey yavrum hey.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    Bu yıl ceza yazma rekoru kıran yakıt zammı artı cezalarla bizi arabalara küstüren herkesin trafik haftası kutlu olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazıhanlı (2 yıl önce)
    Aslında trafik Haftasında Yazıhan'da bir jandarma Uzman Çvş. Trafikçi var Ödül Ona verilmesi gerekir Sürür Durucasu Kavşağında Pusuya yatıp Her gün onlarca Vatandaşa saçma sapan nedenlerle ceza yazıp bütün gün Jandarma Trafik aracına binip elinde telefon kamerasıyla foto çekip millete ceza yağdırana verilmeliydi.. Yazıklar olsun onu idare edenlere hiçmi hesap sormaz yetkililer bunca Traktöre iş sahası içerisinde köyde tarlada çalışanın günahı nedir bunun hesabını Toplu resim çekmekle çözüm getirdiğinizi zan ediyorsunuz hiç hoş değil sayın yetkililer...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • alper (2 yıl önce)
    hız sınırını 350 yaparsak tüm acılar bitecek. hey yavrum hey
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Kernekli (2 yıl önce)
    Göbekli kavşaklarda dönmeyi bilmiyorlar. Yol hakkı hızlı gelenin değil, kavşakta dönenin...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Çok doğru söylüyorsun Kernek li kardeşim lütfen malatya lı sürücü kardeşlerim GEÇİŞ ÖNCELİĞİ KAVŞAK İÇİNDEKİ ARACINDIR kuralına uyalım.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Deniz Sümbül (2 yıl önce)
    Ben çocuktum Malatya nüfus 30 bin civarıydı şehir merkezi,caddeler,yollar ufak tefek rötuş lar hariç bir milyon olan nüfusu dışında hiç değişmedi,bir çevre yolu yapılacak diye 40 yıldır konuşulur ama hala yok,tırlar,kamyonlar şehir merkezinden tehlike saçarak geçmeye devam ediyor.Bu arada yakınımızda ki il Elazığ 2 mükemmel çevre yolu yaptı 15 senedir kullanıyor.Malatya daima hükümetlere yakın oldu,ne ister ise alabilecek bir şehir ama maalesef bir zamanlar doğunun Paris'i denen YEMYEŞİL ve her yerinden şarıl şarıl sular akan güzelim Malatya şahsi hırslara yenildi ve yıllarca ASLINDA HİÇ HİZMET GÖRMEDİ şehir merkezi bir yerde sıkıştı,şehri açılmadı. Yan yol, alternatif yollar yapılmadı sadece göz boyandı,şimdi de yılların ihmali garibim trafik düzenleyiciler yollara dökülerek kapatılmaya çalışılıyor,hiçbir yerde göremeyeceğiniz kadar trafik düzenleyici yollarda görürsünüz ama nafile şehir gün gittikçe içinden çıkılmaz bir hal alıyor.çünki Malatya'ya gerçek manada hizmet etme aşkı ile dolu bir Malatyalı çıkmadı.Göreve talip olanlar sadece Malatya'nın adını ve imkanlarını kendi çıkarları doğrultusunda kullandı bir şehrin yılları çalındı,geleceği karartıldı.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • yorum (2 yıl önce)
    AYR denen birşey vardır,anlık yakalanma riski,özellikle trafikte bir hata yaptıgınızda eyvah mahvoldum yakalandım korkusu,neyazıkki bizde yok çünkü takip eden kuralları uygulayan yok,şaka gibi ya kimse görmüyormu???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat (2 yıl önce)
    Ne demek trafik felç. Selahatin Gürkan başkanımız malatyaya 100 bin kilometre yol yapmıştı. Kendi söylemişti. Trafik felç falan değil kızdırmayın başkanımızı. Yoksa kızarsa bir ayda 100 bin kilometre yol daha yapar görürsünüz.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)Nihat isimli kullanıcı yorumuna
    Dalga geçme. Yapılanları inkar etme...
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Emeksiz kavşağında trafiğin canına okuyan dolmuşlara müdahale eden bir trafik göremedik daha ancak siz çevre yoluna radar atın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Onlara dokunamaz kimse eve ekmek götüremiyor esnaflar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübegli (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle. Adamlar keyfine göre dur kalk yapar yeşil yanar geçmez sonrada mafyabari hareketler sergilerler. Neymiş adamlar ekmek pesindeymis. Malatya'da minibüs güzergahında trafik sorunu varsa minibüsçüler yüzündendir
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    haber başlığı çok güzel olmuş. malatyanın trafiği vallahide billahide berbat.. üniversitede gelirken çöşnüğe dönen kavşakmı dersin. viraj mevkisindeki keşme keş trafikmi dersin. kerneğin ordaki trafikmi dersin.. adliye kavşağının trafiğimi dersin.. emeksizden çarmuzu ya giden ve istasyon tarafına giden trafikmi dersin ..hele hele sanayiden sıtmapınarı ve elazığa dönen trafikmi dersin. alt geçit olmasına rağmen sivas caddesinden eskimalatya tarafına giden trafikmi dersin vs. vs. vs vs. allah aşkıan ya buraları gören gözler yokmu acaba ya arkadaş araba sayısı artıyor ama caddaler aynı..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selahattin başkan Ankara'da yaşayan kişileri danışman atayıp maaş bağladığı için Malatya'nın halini görmüyorlar maalesef. Kusura kalmayın
    %82
    %18
    Yanıtla
  • hacı (2 yıl önce)
    gecen hafta kışla caddesinin başı saat kulesinin orası kilit ,trafik polis arabası saatın dibinde ,memur beyler aracın içinde muhabbette..bi tanesi o izdihamı izlediği halde zahmet edip inmedi arabadan trafiğe yön vermek için millet sıkışıp kaldı..ama iş cezaya geldimi cok işkolikler..:)
    %100
    %0
    Yanıtla
  • esra (2 yıl önce)
    Trafik felç hergün kaza oluyor,bunlara bir çözüm bulsanız daha iyi
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Serhat (2 yıl önce)
    Malatya da trafik , sitmapinari -dortyol-kisla CAD yönü iğrenç durumda. Emeksiz altı palanci otel onu minibüsler trafiği felç etmiş durumda. Trafik polisi yatıyor yol kenarında. Trafiğe müdahale eden, yardımcı olan yok. O trafiği felç eden minibüslerle uğraşan da yok. Ama açık yolda 50 km hıza , emniyet kemerine , tuzak kurarak halka ceza yazmak için uğraşan tarafikciler çok...Amaç sadece ceza yazmak mı ? Yoksa trafiği rahatlatacak şehrin yaşam konforuna katkıda bulunmak mi? Halk bu durumdayken cezaları fahiş düzeyde arttıran bir hükümet var. 4500 maaş verip tek seferde o kadar ceza yazilan bir durum...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Büyük devletimizin sorun çözmek gibi bir derdi yok,sadece para cezalarıyla sorunu çözecekmiş gibi davranıyor,karar vericilerin kendileri çakarlı arabayla öncelikli oldukları için vatandaşın yaşadığı pek kimsenin umrunda değil maalesef her alanda davranış biçimi aynı
    %67
    %33
    Yanıtla