SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Trafik Kazaları ve Can Kaybında Malatya Bölgede İlk Sırada

Trafik Kazaları ve  Can Kaybında Malatya Bölgede İlk Sırada
A- A+ PAYLAŞ

TÜİK'in açıkladığı Trafik istatistik Bülteni Temmuz 2024 sonuçları itibariyle trafik kazası, ölüm ve yaralanmada Malatya Doğu Anadolu illeri arasında ilk sırayı aldı.

Ağrı’da 408, Bingöl’de 419, Bitlis’te 374, Elazığ’da 779, Erzincan’da 580, Erzurum’da 884, Hakkari’de 167, Kars’ta 246, Malatya’da bin 409, Muş’ta 236, Tunceli’de 121, Van’da bin 30, Ardahan’da 80, Iğdır’da 229 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası tespit edildi.

Malatya bölge illeri içinde en fazla sayıda trafik kazası kaybı yaşayan il oldu. TÜİK verilerine göre, Yılın 7 ayında meydana gelen trafik kazalarında Doğu Anadolu Bölgesi illeri Ağrı’da 3, Bingöl’de 7, Bitlis’te 5, Elazığ’da 10, Erzincan’da 12, Erzurum’da 17, Hakkari’de 3, Kars’ta 3, Malatya’da 19, Muş’ta 7, Tunceli’de 3, Van’da 9, Ardahan’da 1 kazazede yaşamını yitirdi.

2024’ün Ocak - Temmuz döneminde meydana gelen trafik kazalarında, Bölge illeri olan Ağrı’da 806, Bingöl’de 808, Bitlis’te 759, Elazığ’da bin 297, Erzincan’da 946, Erzurum’da bin 594, Hakkari’de 325, Kars’ta 452, Malatya’da 2 bin 328, Muş’ta 455, Tunceli’de 206, Van’da bin 868, Ardahan’da 187 ve Iğdır’da ise 332 kişi yaralanarak tedavi altına alındı.

Erzurum, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Mlx (3 hafta önce)
    Malatyada şöför yokki. Ne kurala uyma var nede saygı var. Bizim millet arabaya bindimi bi değişik oluyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (4 hafta önce)
    Adım başı kamera yok mu? Niye ceza yazmıyorsunuz! Millet makas ata ata gidiyor! Tecdedeki şelale kavşağı hatalı yapılmış, millet kavşağa dümdüz giriyor. Sol şeritte giden aracı göbeğe sıkıştırıyorlar! Burası alelade bir yer değil. İl emniyet müdürünün evinin önü, kavşakta elli tane kamera var! Sanayi Allah’a emanet, burada tamir için gelen araçların denemelerini bizzat karakolun önünde yapıyorlar. Allah bilir çoğunun ehliyeti bile yok! Dolmuşçu terörü, hafriyatçı terörü had safhada! Hasanbeyden temelliye dönen dolmuşlar kırmızı ışığı sallamıyor karşı şeride geçip dönüyor. Taksiler her yerde u dönüşü yapıp trafiği tıkıyor! Hafriyat kamyonlarının üzerinin brandayla kapatılması lazım! Cezası var! Bu şehirde trafik polisi, trafik zabıtası yok mu! Ya orduevinin önünde baharatçı karayoluna küfe atmış, bak kaldırım değil karayoluna, orduevinin önünde karayolunu işgal etmişler! Vatandaşa yalandan kimlik soracağınıza bunları düzeltin Malatya emniyeti!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Erkan (4 hafta önce)
    Malatya trafiği berbat. Depremden önce de berbattı. Bunun en önemli nedeni kurallara uyulmaması, herkesin kendi kafasına göre takılması.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Mete (4 hafta önce)
    Allah aşkına ya ben ikizce de oturuyorum gelin bir bakın şantiye arabalarının köstebek yuvasına çevirdiği yollar araçların gidişinde oluşturduğu toz bulutu nedeniyle milletin ne bahçesi kaldı ne evi kaldı ne arabası kaldı sular akmıyor ikizce liler 2 ay önce yolları kapatıp durumun çözümünü istediler Yeşilyurt Bel Başk İlhan Geçit geldi Sami Er Başkan ile görüşüldü 20 güne kadar yapılacak sözünü verdiler 3 tane 20 gün geçti hala ortada bir çözüm yok TOKİ mütahitlerine güçleri yetmiyor. Son zamanlarda sahipsiz Malatya sözü çok kullanır oldu doğru imiş Görev ağır gelmiş olabilir beceremiyor olabilirsiniz istifa edersiniz yapabilecek birileri gelir Bu yolları yaklaşık bir yıldır böyle. Bu gün bi mevlüt vardı gittiğimizde il dışında gelenler bu yolların hali nedir gücünüz yetmiyor mu bu yolları yaptırmaya diye , Bu insanları bu kadar mağdur etmeyin bunun vebali var.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • AHMET (4 hafta önce)
    Malatya da şu anda kullanılan çevre yolu ÖLÜM YOLU Yapılan yol Hiçbir çevre yolu kuralına uymayan bir yol Bir bakıyorsunuz aniden yandan bir araba çıkıyor yine bakıyorsunuz çevreyolu deniyor yan yola girmeye çalışan araba kuyruğu Allah aşkına sizlerde başka şehirleri gezmişsinizdir böyle bir yola denk geldiniz mi şehirde araç park yeri yok belediye binalardan park yeri parası alıyor park yapmıyor sokaklar araç park alanı olmuş tabi ki kazalarda ilk sıralarda yer alırız
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mehmet... (4 hafta önce)
    Son yıllarda, depremden önce dahil, ama özellikle depremden sonra trafiğimiz, yollarımız çok kötü. Sürücülerin bir kısmı bencil ve saygısız. Neredeyse 30 yıldır araç kullanıyorum, hiç kazam yoktu, son 2 sene içinde 3 hafif hasarlı (biri ışıklarda dururken, biri başka araca yol verirken, biri de önüme fırlayan yayaya çarpmamak için durduğumda arkadan çarptılar. Sonuncusu hariç diğerlerinde çok yumuşak durdum ve hepsinde 0 kusurluydum). Acilen kuzey çevre yolu yapılmalı, sıkı denetim, gerekirse eds uygulanmalı. Trafik cezalarında ehliyete el koyma kolaylaştırılmalı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yusuf (4 hafta önce)
    karayolları 8. bölge müdürlüğü Elazığ'da, Malatya da 8. bölge müdürlüğüne bağlı olduğu müddetçe Malatya' hizmet gelmez . hangi yoldan gelirseniz gelin Malatya il sınırlarına girdiğinizi yol kalitesinin değişmesinden anlıyorsunuz. Adamlar Elazığ'daki yolları söker yeniden yaparlar ama Malatya'ya ödenek ayırmazlar
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (4 hafta önce)yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen, ben bu fikri yıllardır söylüyorum, Malatya ili sınırları içindeki tüm yollar ( bölünmüş yol, çevre yolu, vb) bakımsız, diğer illere girince çok farklı yolları görüyoruz, bunda da bölge müdürlüğünün etkisinin çok olduğunu düşünüyorum.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Elazığlı (4 hafta önce)yusuf isimli kullanıcı yorumuna
    Zorla yorum yazdırtıyorsunuz. Arkadaş Karayolları 8. bölge müdürlüğü Elazığ'da olunca Malatyaya neden yol yapılmasın? Ödenek verilir yol yapılır. Malatyaya ya da Elazığ'a yol yapılması karayolları 8. bölge müdürlüğüne mi bağlı yoksa merkezi idareye mi bağlı? Deprem sonrası Elazığda da yollar berbat. Bir türlü şu Elazığ alerjinizi bitiremediniz? Arkadaş sizin gibi kafaların Elazığla alıp veremediği nedir? Şu fanatikliği bir bırakamadınız. Biraz aklıselim olun.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • canım gakkom bölge müdürlükleri projelerini yaparlar merkezi idareden kaynak talep ederler. Ama 8. bölge müdürlüğü Elazığ'da olduğu için personeli de genellikle Elazığlı olduğu için Malatya'ya bir proje yaptıklarında kendilerinin Elazığ'a ihanet etmiş gibi hissediyorlar galiba o yüzden Malatya'ya proje -yatırım yapmıyorlar. Halbu ki Ankara, izmir, istanbul vs giderken Malatya'dan giderken kendileri de bu yolu kullanıyorlar. Allah rızası için Elazığdan Arapgir'e bir git bakalım. Elazığ Keban arası 4 şerit, Keban Arapgir arası Elazığ il sınırına kadar üç şerit, Malatya il sınırına girdikten sonra 1,5 şerit
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Cumali (4 hafta önce)
    Yollarımız çok kaliteli sözüm ona her gelen belediye başkanı(!) binlerce km asfalt yapıyo ama ortada yol yok bizim halkımızda paşa paşa gidip bunlara ha lâ oy veriyo
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Real (4 hafta önce)
    Malatyada insanlar otomobile bindilermi sanki savasa gidiyorlar. Tüm agresyonlarini otomobilde yok etmeye calisiyorlar malesef. Sabir yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ünal (4 hafta önce)
    Yollar rezil durumda , ışıkları takan yok , trafik polisleri sadece radar cezaları yazıyor , şehir plancıları uyuyor , siyasiler çakarları yakıp trafiğe takılmıyor , tok açın halinden ne anlasın
    %100
    %0
    Yanıtla