SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Trafik Yavaşlayınca.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:36:39
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, "Vatandaştan Polis Barikatı" haberiyle ilgili açıklamasında, bu görüntünün bir uyuşturucu istihbaratı nedeniyle rutin kontrol yapılırken, araç yoğunluğu nedeniyle zaman zaman trafik akışının yavaşlamasından ortaya çıktığı öne sürüldü.

Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"13.11.2012 günü bazı yerel basın yayın organlarında yayınlanan “Vatandaştan Polis Barikatı” haber başlığı altında “Elazığ yönü girişi Şehir Gösteren mevkiinde polis tarafından yapılan bir uygulamada vatandaşlara ait araçların yol kesme için barikat olarak kullanıldığı belirtilerek buna tepki gösterildi” haberi ile ilgili;  

Yürütülen bir soruşturma kapsamında şüpheli R.A. isimli şahsın Diyarbakır ilinden temin etmiş olduğu Uyuşturucu Esrar Maddesini yanında bulunan şahıslarla birlikte 44 ** *** plaka sayılı araç ile 13.11.2012 günü ilimize getirecekleri şeklinde bilgiler elde edilmiştir.

13.11.2012 günü saat 14.00 sıralarında ilimiz Yimpaş Kavşağında kontrol noktası oluşturularak Mahkemeden alınan Arama Kararına istinaden şüpheli araçlar üzerinde rutin kontrol işlemlerine başlanılmıştır. Oluşturulan kontrol noktasına gelen şüpheli araçlar kontrol edilirken araç yoğunluğu nedeniyle zaman zaman trafik akışı yavaşlamıştır. Aynı gün saat 15.15 sıralarında uygulama noktasına 44 ** *** plaka sayılı araç kontrol noktasına gelmiş ve yakalanmıştır.

44 ** *** plaka sayılı araçta R.A., Ü.D. ve B.K. isimli şahısların olduğu tespit edilmiş, şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada 354 gram Uyuşturucu Esrar Maddesi ele geçirilmiş, şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yakalanan şüphelilerden Ü.D. ve B.K. isimli şahıslar adli mercilerce serbest bırakılmış, şüpheli R.A. isimli şahıs TUTUKLANMIŞTIR."

Söz konusu polis denetimleri sırasında, Malatya'nın Elazığ yönünden girişinde polis ekiplerinin, yoldan geçen araçları yan yana durdurarak polis barikatı oluşturduğu, daha sonra duran araçlardan birinde uygulama yapıldığı, barikat olarak kullanılan araçların sürücülerinin tepki gösterdiği yolundaki haber malatyahaber.com'da "Vatandaştan Polis Barikatı" başlığıyla haber yapılmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız