SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Trafikte 46 Bin Araç ve Sürücü Denetlendi

0
Güncellendi - 2020-01-12 05:09:43
Trafikte 46 Bin Araç ve Sürücü Denetlendi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün şehiriçi trafik denetiminden sorumlu Trafik Denetleme Şubesi ile şehirlerarası yollardan sorumlu Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekipleri tarafından, Aralık ayında yapılan çalışmalarda 46 bin 641 araç ve sürücüsünün denetlendiği, kurallara uymayan sürücü ve araçlara toplam 4 milyon 189 bin TL para cezası uygulandığı bildirildi.

Aralık ayındaki trafik denetimleriyle ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü'nden şu açıklama yapıldı:

"46.641 Araç sürücüsü kontrol edilmiş, 3.539 araç sürücüsü ve 10.532 araca çeşitli kural ihlallerinden dolayı 4.189.902.00 TL cezai işlem uygulanmıştır.

113 Araç sürücüsünün sürücü belgesine el konulmuş, 316 araç trafikten men edilmiştir. 121 araca abart egzoz nedeniyle cezai işlem uygulanmış, 3 motosiklet sürücüsüne kasksız motor kullanmaktan, 402 araç sürücüsüne emniyet kemeri takmamaktan, 948 araç sürücüsüne seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmaktan, 178 araç sürücüsüne sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 66 araca fazla yolcu taşımaktan, 1.036 araca kırmızı ışık ihlalinden, 2.232 araca duraklama ve park etme kurallarına uymama ve 86 sürücüye Alkol veya Uyuşturucu maddenin etkisindeyken araç kullanmaktan, 22 araç sürücüsüne yolcu indirme bindirme kurallarına uymamaktan cezai işlem uygulanmıştır.

Ayrıca yapılan eğitim faaliyetleri kapsamında araç sürücüleri ve yayaların trafik kurallarına uymalarının sağlanması, trafik kuralları konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla araç sürücüsü, yayalar ve öğrencilerimiz olmak üzere 4.497 kişiye trafik eğitimi verilmiştir."

DOĞANŞEHİR'DE

Bu arada, Doğanşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince yapılan trafik denetiminde sürücülere İçişleri Bakanlığı tarafından "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sloganıyla trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla bilgi verildi.

Denetimler sırasında drone de kullanıldı.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Doğanşehir'deki denetimlerden (AA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız