SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tripleks' Kamu Binasına Talip Çıkmadı

0
Güncellendi - 2021-12-22 02:24:39
'Tripleks' Kamu Binasına Talip Çıkmadı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da uzun yıllar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bölge Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan, Vali Konağı’nın yan sokağındaki 3 katlı binanın satışı için Milli Emlak tarafından düzenlenen ihaleye katılım olmadı.

TÜİK’in 2014 yılına kadar kullandığı, Hüseyinbey Mahallesi Dr. Hikmet Fırat Sokağı’nda bulunan ‘villa’ tipindeki, toplam 548 metrekare alana sahip 3 katlı kagir bina ve arsasının satışı için 2 milyon 385 bin 750 TL tahmini bedelle düzenlenen ihalenin 21 Aralık Salı günü saat 10.30’da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü salonunda yapılacağı ilan edilmişti.

Gazeteye ilan verilen ve açık teklif usulü ile yapılacağı açıklanan ihaleye herhangi bir katılım olmadı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Milli Emlak Müdürlüğü) tarafından satış ihalesiyle ilgili kararını önümüzdeki günlerde vermesi bekleniyor.

Bu arada, Malatya Vali Konağı’nın hemen yanındaki sokakta bulunan konumu itibarıyla takdir edilen bedeli ‘ucuz’ bulanan eski TÜİK binasının, satış yerine ihtiyacı olan başka resmi kurumlara tahsis edilmesi gerektiği de ifade ediliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Tuğrul (2 yıl önce)
    işin aslı yüksek fiyat gösterip kimsenin alamaması ve daha sonra satılmadı da birilerinin düşük fiyata kapatabilmesi senaryo bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Allah aşkına ucuz olsa hemen satılırdı. O muhitteki eşdeğer Daireler 400 bin civarı. Binanın da en az 500 bin masrafı var. Acilis değeri 1 milyon olsaydı çok kişi ihaleye girer 1.9 milyona giderdi. Ihale ucuz açılış olunca kıran kırana giderdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (2 yıl önce)
    Bilirkişiler vatandaşın 10 liralık malını 3 lira gösteriyor. Devletin 3 liralık malını 20 lira gösterirlerse olacağı budur, satamazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • rrrrrr (2 yıl önce)
    Milli Emlak fiyatları piyasadan daha pahalı o yüzden hiç bakmıyoruz :)
    0
    0
    Yanıtla