SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TSO Başkanının Derdi Büyük!. Manşette Niye Yokmuş?

0
Güncellendi - 2019-03-04 03:55:34
TSO Başkanının Derdi Büyük!. Manşette Niye Yokmuş?
A- A+ PAYLAŞ

LÜKS MERCEDES SORULARI YANITSIZ.. TÜFENKCİ İDDİASINA TEPKİ.. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Şubat ayı meclis toplantısı, önceki akşam TSO Meclis salonunda yapıldı.

Toplantı, rutin gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra, Meclis üyesi Arif Aksoğan’ın, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirilmesi için gösterdiği çaba nedeniyle Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi’ye teşekkür etmesi Sadıkoğlu’nun tepkisine neden oldu.

TSO Meclis toplantısının dilek ve temenniler maddesinin görüşüldüğü son bölümünde söz alan TSO Meclis Üyesi Arif Aksoğan, Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’unun yaklaşık bir yıl önce yapılan Malatya TSO seçimlerinde yönetim kurulu başkanı seçildiğini hatırlatarak, “Oğuzhan Bey bu seçimin ardından, dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci’nin destek ve katkılarıyla, ayrıca Malatya’mızın temsil edilmesi amacıyla TOBB yönetimine seçildi. Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımıza Malatya’nın temsili için verdiği bu desteğe teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Arif Aksoğan’ın AKP Milletvekili Bülent Tüfenkçi’ye yönelik teşekkür sözlerine kızan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, oturduğu yerden Aksoğan’a “Bunu sen bilemezsin. Nerden biliyorsun? Kendi kafandan konuşamazsın. Böyle bir şey yok” ifadeleriyle ile itiraz etti.

Meclis üyesi Arif Aksoğan, Sadıkoğlu’nun sözünü keserek kendisini yalanlamasına tepki göstererek, toplantıyı yöneten TSO Meclis Başkanı Hasan Özkan’a döndü ve  konuşmasının kesilmemesini rica etti.  Aksoğan, “Sayın Başkan sözümün kesilmemesini rica ediyorum. Biz başkanı 33 dakika dinledik. Bize her toplantıda TOBB’un icraatlarını aktarıyor, biz de dinliyoruz ve bilgileniyoruz. Sözüm kesilmesin lütfen” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı meclis toplantısı önceki akşam TSO binasında yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan TSO Meclis Başkanı Hasan Özkan, Ocak ayı toplantısında, gazetecilerin meclis toplantısının takip edilmesinin engellenmesi olayını gündeme getirerek, “Geçtiğimiz ay meclisimiz bu yönde karar almış. Bu karar o toplantı için geçerliydi. Biz bunu TOBB yönetimine sorduk. Teamülleri sorduk. İsteyen takip eder isteyen etmez dediler.  Dolayısıyla isteyen basın mensupları dilek ve temenniler kısmını dinler” dedi. Özkan, “Biz Malatya TSO olarak basınımızı seviyoruz. Meclisimizi de seviyoruz. Bizim basın mensuplarına saygı göstermemiz gerekiyor.  Onların da Malatya TSO çalışmalarına destek vermesini bekliyoruz. Saygı ve hürmet önemli.  Karşılıklı olması çok daha önemlidir” diye konuştu.

Meclis gündemindeki rutin maddelerin görüşülmesinden sonra, toplantının dilek ve temenniler maddesinin görüşüldüğü son bölüme geçildi.

Mülkiyeti belediyeye ait otomobile harcanan 28 bin TL’yi nasıl faturalandırdınız?

Bu bölümde söz alan Arif Aksoğan, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir Mercedes marka otomobilin TSO yönetimince kullanılmak üzere satın alınmak istendiğini, ancak yasal mevzuata aykırılık nedeniyle henüz TSO mülkiyetine geçmeyen otomobile 28 bin bin TL masraf yapıldığını ileri sürerek, bu konuda yapılan iş ve işlemlere harcanan paranın nasıl faturalandırıldığını sordu.

“Bu araca harcama yapıldıysa bize ait olmayan başka araç ve taşınmazlara da harcama yapabilir miyiz?”

Yapılan bu harcamanın yasal bir zemine dayanmadığını ve 7 bin TSO üyesinden toplanan aidatla bütçesini oluşturan Malatya TSO kaynaklarının hesapsız ve usulsüzce harcanmasının kabul edilemeyeceğini belirten Arif Aksoğan şöyle konuştu:

“Özellikle, harcama kalemlerinde ‘Mülkiyeti Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan’ diye geçen 44 LV 001 plakalı bir araç var. Öğrendiğimiz şu ki; Gümrükten Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne verilen oradan Malatya TSO’ya tahsis edilmek istenen araç bu. Buraya kadar sıkıntı yok. Ancak henüz devrini almadığımız, mülkiyetini edinmediğimiz bir araca, bakım, onarım, lastik, kasko, kahve makinesi, çakar ışık, yanardöner, boya koruma vs. kalemleri adı altında bugüne kadar 28 bin 306 lira parayı neye göre harcadınız, neye göre ödendi bu kadar para?. Aracın mülkiyeti bize ait değil. Bu harcamalar nasıl muhasebeleştirildi? Başkasının adına olan, başka bir kurumun adına olan araç için biz parayı nasıl ödedik? Muhasebe kayıtlarına bu nasıl geçti?  Bunun yapılması doğru mudur? Bunu merak ediyorum ve sormak istiyorum. Mülkiyeti bize ait olmayan herhangi bir başka araca da, bir binaya da veya bir taşınmaza da biz çok kolay masraf edip, odamızın bütçesinden ödeyebiliriz demektir ki zaten bu çok yanlış olur”.

Kürsüye gelen TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Arif Aksoğan’ın Mercedes marka araca yapılan harcamaların nasıl muhasebeleştirildiğine ilişkin sorusuna cevap veremedi.

Gümrük vergisinden muaf alınan araçların 5 yıl içinde satılması halinde vergi muafiyetlerinin ortadan kalkacağı ve gümrük vergisi dahi, ÖTV, KDV gibi tüm vergilerin muafiyet tanınan kurumdan tahsil edilebileceği Vergi Mevzuatında açıkça belirtilmesine rağmen bu mevzuatı unutan Sadıkoğlu, başka bir kuruma ait bir araca yapılan harcamanın TSO’nun muhasebe kayıtlarına nasıl yansıtıldığı bilgisini vermediği gibi, aracın tahsis edilememesi ile ilgili meclis üyeleri ve basını suçladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ihayele çıkarıp ardından şartnamede bir takım eksiklikler bulunduğu gerekçisiyle yine ihale Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edilmesine karşın Sadıkoğlu “Hacı Uğur Bey sağ olsun. Bu aracı buraya alacağımız gün, ihaleye katılacağımız gün, buradan çeşitli arkadaşlar arayıp siz ihaleye çıkarsanız ihale şartnamesine uymaz, bu şartnameye uymaz diye söylentiler yaydılar’ ifadeleriyle isim vermeden bazı TSO meclis üyelerini suçladı.

Aracı biz talep etmedik, Erkoç ve Payza talep etti”

Sadıkoğlu’nun, o konuşmasının banttan çözümü özetle şöyle:

“Göreve geldiğimizden bu yana yapmaya çalıştığımız şey, Malatya’ya nasıl katkı sağlarız, nasıl faydalı olabiliriz diye gayret göstermeye çalışıyoruz. Hiçbir beklentimiz olmadan.  Burada geçen toplantıda da buradaki basındaki arkadaşlarımız meclis kararıyla çıkartıldı. Daha sonra ulusal basına özellikle bir algı yaratılıp Oğuzhan Ata Sadıkoğlu çıkarmış gibi bir algı yaratıldı. Bizim basından kaçar hiçbir yanımız yok. Samimiyetle faaliyetlerimizi yazan basına karşı hiçbir tavrımız olmaz. Bir buçuk saat sunum yapacağız, rutin gündem diye geçecek, gelip senin sorduğun soruyu manşet yapacak. Böyle bir adalet ve samimiyetsizlik yok. Bizim buradaki arkadaşlarımız irade koymuştur. (Mecliste geçen ay basının dışarı çıkarılması için yapılan oylamayı kastediyor).  Bizim burada sağlamaya çalıştığımız şey fayda sağlamaktır. Yapıcı eleştiriye her zaman açığız. Eksik yapabilir miyiz yapabiliriz. İnsanız. Samimiyetsizce yapmayız.

Oda için gerekirse 150 lira verip 400 liraya satarız Odaya gelir sağlarız

Bugün bahsetmiş olduğunuz araç Hasan Hüseyin Erkoç döneminde Sami Payza ve Hasan Hüseyin Erkoç’un bakanla görüşerek talep ettiği bir araçtır. Oğuzhan Sadıkoğlu’nun aracı değildir. Sayın Bakan,  Ticaret ve Sanayi Odası’na makam aracı tahsis edilmiştir. 150 -160 bin lira dediğimiz araç bugün gümrüklerin el koyduğu araçtır ve Gümrük Başmüdürlükleri ve Gümrük Bakanlığı belediyelere bu imkânı sağlar. Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun şahsına olsa kimsenin haberi olmaz. Ben gider devrini alırım kimsenin ruhu duymaz. Bu şekilde günde aşağı yukarı 20-22 tane gümrüklerden el konulmuş araçlar bir şekilde tahsis ediliyor. Bu araç bizim de talebimiz değildi. Bugün o araç gümrükte muhafazada duran, muhafazada durduğu için lastiği 5 senedir 10 senedir orada tamamen çalışmayan, kontak açılmadığı içim aküsü bile bitmiş, lastiği çalışmaz bir araç. O araçları buraya getirmek için ya bunları yapacaksınız ya da vinç tutacaksınız. Daha pahalıya mal olacak. Biz burada şunu öğrendi. Bu araç belediyeler aracılığı ile gümrüğün hibe yetkisi var. Biz de buraya geldik, yönetim kurulu üyeleri ve meclis başkanımızın yaptığı şeyi bozmadık, biz de devam ettirdik. Neticede bu babamın aracı değil, buraya gelen herhangi bir yetkilinin de kullanacağı araç. Sayın Bakan’a da teşekkür ediyoruz. Bu hibedir.  Bugün o aracın TSO’ya tahsisi aşamasında, basında büyük bir algı operasyonu yaratıldı. 500 liralık araç 150 liraya TSO’ya peşkeş çekiliyormuş denildi. Gümrükten günde 20 tane böyle araç geliyor. Hangisi yazıldı? Bir tanesini yazdınız mı? Senin haberin var mı?  Sanki ben şahsıma alıyorum.  Öyle bir hakkım da yok. Oda içinse biz bu aracı buraya getiririz, gerekirse 150 bin TL’sini öderiz,  400 bin TL satarız odaya bir katkı sağlasın.  Ama araca lastik almak akü almak suyunu yağını benzinini almak zorundayız. Gümrüklerin el koyduğu 7 senelik çalışmayan araçlar. Battalgazi Belediyesi üzerinden buraya almak istedik, daha sonraki süreçlerde ilçe belediyesi olduğu için büyükşehire yönlendirdiler. Sanki gizli bir şey yapılıyormuş gibi yansıtılıyor. Basına çıkıp da bunları açıklamak istemiyoruz. İşimiz var.  Yol almamız gereken mevzular var. Burayı geliştirmemiz lazım. Bunlarla uğraşmak istemiyoruz. Zamanımız kısıtlı. Şahsıma bir şey almamışım. Hacı Uğur Bey sağlosun bu aracı buraya alacağımız gün, ihaleye katılacağımız gün, buradan çeşitli arkadaşlar arayıp siz ihaleye çıkarsanız ihale şartnamesine uymaz, bu şartnameye uymaz diye söylentiler yaydılar.”

“Ben kendi yemediğimi kimseye de yedirmem”

Bazı meclis üyelerinin kişisel çıkar ve beklenti içinde olmakla suçlayan ve bu taleplere cevap verilmediği için TSO yönetimi aleyhinde algı operasyonu yaptıklarını ileri süren Sadıkoğlu, bu konuyla ilgili de şunları söyledi:

“TSO, Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun değildir.  Ticaret Odası Malatya’nındır.  Oğuzhan yapamazsa zaten gider. Bu makama alınan binadır, evdir, araçtır, alınırsa buraya kalır.

Bizim içimizde buraya beklenti içinde gelen arkadaşlarımız var. Yönetim kurulu. Biz kimseye taviz vermeyiz. Babasının çiftliği. Burada umduğunu bulamayan çıkar gider. Kimsenin ardından bakmayız, giden gider, burada adam bitmez.

Algı yaratıp buradaki muhalefeti dinamik hale getirip kullanılmasına izin vermeyin. Biz burada eksiğimiz varsa yakamıza yapışın. Geldiğimden beri büyük gayretle mücadele ediyorum. Hiçbir kurumun gayret göstermediği kadar mücadele ediyorum. Ama bir kesimdeki basın, sadece olayları sabote etmek için yazıyor.  Biz kimseye eğilmedik, eğilmeyeceğiz, beni isterseniz yerden yere vurun. Ben bildiğimden şaşmam.  Ben burada oturmaya gelmiş bir adam değilim. Algı yaratıp da ucuz işlerden bir şeyler çıkarmaya çalışmak kimseye fayda sağlamaz. Ucuz adamlara da buraları peşkeş çektirmeyiz. Ben kendim yemediğimi de kimseye yedirmem. Bunlar ucuz işler. Herkesin bir beklentisi var. Biz bu beklentilere de cevap veremeyiz. Adam geliyor OSB’de ‘Sana oy verdim bana arsa ver’ diyor. Yok kardeşim. Biz burada hak ediyorsak alırız. Kalkınma Ajansına sen projeni sunduysan, istihdam yaratacaksan, istihdamını verdiysen arsa veririm. Bana bir daha oy verme. Bir daha seçim kaygım yok. Benim doğru olanı yapmam lazım.”

“Bir tane manşette ben yokum!”

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkloğlu’nu Malatya’ya kendisinin getirdiğini ama buna rağmen hakkının teslim edilmediğini belirten Sadıkoğlu, bu çabasının manşetlerde yansıtılmamısının kendilerinin motivasyonlarını engellediğini savundu.

Sadıkoğlu “Malatya adına bir başarı olacaksa,  Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı gelmiş, TOBB Başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu’nun çabasıyla gelmiş, bir tane manşette (malatyahaber.com'un manşetinde) Oğuzhan Sadıkoğlu yok. Yapmayın ya böyle.  400 tane adamın problemini çözdük.  Ben kendim için mi getirdim?  Çözsem zaten kendi işimi çözerim her gün onlarla birlikteyim. Bırakın da motivasyonumuz gelsin” ifadelerini kullandı.

Sadıkoğlu’nun cevabının ardından tekrar söz alan Arif Aksoğan, Mercedes marka araca yapılan harcamanın nasıl muhasebeleştirildiğini sorduğunu ve bu sorusuna yanıt alamadığını belirtti.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

37 yorum yapılmış

  • Mehmet (5 yıl önce)
    Malatyalı bir Profesörü bir toplantıya davet ediyorlar, son gün yer kalmadı diye, daveti iptal ediyorlar. Ciddiyet ve kaliteye bak!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan_avci44@hotmail.com (5 yıl önce)
    Ben bilmiyorum bu sadıkoğlu size niye bukadar batıyor. Bu siye sistemli ve planlı bir şekilde bu yönetime neden saldırıyor. Derdiniz ne erkoç size ne veriyordu ney işinize gelmiyor sizin acaba. Yayınlarsanız
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanalizasyon Deniz'i (5 yıl önce)
    sayın editör Sizde haklısınız geçen yönetimi sindirmiş idiniz her ay reklam adı altında para hesabınızda idi, ama bu yeni yönetim BEYTÜLMALI size yedirmiyecek gibi. Bence siz artık taktik değiştirin ,tso yönetimi değiştiğ günden beri itibarsızlaştırmak adına her olumsuz haberi yapıyorsunuz ama nafile.Oğuzhan sadıkoğlu dik duruşundan taviz vermeden size kuruş para ödemiyor. bence artık tarafsız ve doğru habercilik adına tso yönetiminin yaptığı doğruları yazmaya başlayın ki insanlar gerçekleri öğrensin ve tarafsızlığınıza inanabilsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Kermekli (5 yıl önce)
    Buraya nekadar ucuz yorumlar var yazık çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • reel (5 yıl önce)
    vah malatyam vahhh,biz oy verdik kazandırdık,ama ne acı ki gelen gideni mumla değil projektörle arattı.saygıdeger basına seslenıyorum 23 nisanda tum mansetlerde oğuz başganımı verin,hatta sürmansetten haber yapın,sevınsın garıbım
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (5 yıl önce)
    KABUL ETSENİZDE ETMESENİZDE, SEVDENİZDE SEVMESENİZDE, ONU ODA ÜYELERİ, SEÇTİ VE EZİCİ BİR ÇOĞUNLUKLA ORDA, SÜRESİ İÇİNDE ORDA OLMAYA DA DEVAM EDECEK. ONUN GAYRETİ İLE SN. HİSARCIKLIOĞLUNUN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞEN TOPLANTIDA BİR ÇOK İŞ ADAMININ SORUNU ÇÖZÜLDÜ. ADAMI ELEŞTİRECEĞİNİZE BENZERİ AKTİVİTE VE BU MEMLEKETİN YARARINA OLABİLECEK GİRİŞİMLER İÇİN DESTEK OLUN. DESTEK OLUN Kİ TARAFLI VE BU ZARARLI YAZILARINIZ KİMSEYE VE BU MEMLEKETE DAHA FAZLA ZARAR VERMESİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Biz seçilmişligine birşey demdik.Kendini beğenmiş tavrına karşıyız.Ne demek basında manşet olmadım.Bu program diğer illerde de yapılmış,manşet olacaksa proje yapsın.Şurda gezdim.yurtdışına gittim demesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • (.....Alınan sonuçlara göre; 70 kişilik oda meclisinde 42 üyeliği Sadıkoğlu, 24 üyeliği Erkoç grubu kazanırken, 4 üyeliği bağımsızlar elde etti. Seçimlere, odanın oy kullanma hakkına sahip 4 bin 110 üyesinden yüzde 81’i oluşturan 3 bin 325 kişinin katılarak oy kullandığı belirtilirken, geçerli oyların bin 694’ünün Sadıkoğlu listelerine, bin 533 oy Erkoç listelerine, 98 oy ise bağımsızlara verildi.3.4.2018 Malatya haber)... BU MU EZİCİ ÇOĞUNLUK! Hisarcıklıoğlu'nun programı TOBB programı, uyutmayın milleti. Ayrıca Bülent Tüfenkçi ile ilgili inkarının nankörlüğünün hesabını Sayın TÜfenkçi soracaktır kendisinden muhakkak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım Alıç (5 yıl önce)
    Malatyahaber.com 'da ne zaman MTSO ile ilgili bir haber okusam Hep yanlı ve aşağılayıcı haber yapıyor MTSO na neden acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayakçı deniz (5 yıl önce)Kazım Alıç isimli kullanıcı yorumuna
    bence dertleri belli malatyahaber.com ' a para vermiyor oğuz sadıkoğlu başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamit (5 yıl önce)
    Vay be....adam gerçekten manşet olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRİM (5 yıl önce)
    Güle güle öldüm. Sadıkoğlu 16.Nisan 2018 de Sa..ah gazetesine manşet oldun. Ayağının Tozu İle Milyarlık Yatırımları çekti diye. Sahi ne oldu o firma 25 Milyonluk yatırım 1000 kişilik istihdam. Kusura bakma baştan sona fiyasko. Değişen tek şey kürsüde uzun konuşman siyasi dil kullanman (kendime değil odaya) her geçen gün daha iyi oluyor. Meclis üyelerinin gözüne baka baka lafı sokmuş sun ayakta alkışı almışsın tebrik ederim az bile söylemişsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basın (5 yıl önce)
    Ama basın çok ayıp niye adamı manşet yapmıyorsunuz hani şan hani şöhret hani mangır ayıp oluyor ama bu arada hasan özkan olumsuz etkilenirse onun için üzülürüm onun gizli bir şöhreti var hasan hoca olarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Göksel UZUN (5 yıl önce)
    Malatyahaber 2 kuruma ve yöneticisine kafayı takmış durumda. Sadıkoğlu seçildiğinden beri hep eleştiri hep eleştiri. Sanki Erkoç yönetimi Malatya'da sanayi devrimi yapmıştı da bu yönetim geldi devrimi durdurdu. İkinci olarak İnönü Üniversitesi ve rektör hakkında sürekli zorlama haberler yapılıyor. Özellikle iletişim fakültesine kafayı takmışsınız. Biz bunu tarafsız gözle görebiliyoruz ve açıkca belirteyim çok sırıtıyor. Bunun dışında Yeni Malatyaspor ve Adil Gevrek hakkında da sürekli yıkıcı haberler yapıyordunuz ama son zamanlarda bundan vazgeçtiniz sürekli olumlu haberler yapıyorsunuz. Bunda bir kardeşinizin YMS'ye transfer olmasının etkisi oldu muhakkak. ? ! Demek ki...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    gereksiz yere, basit bir araç masrafını tso gündemine taşıyan meclis üyesini kınıyorum.tso üyesi en küçük esnaf dahi bu işlerin nasıl olduğunu bilir.milyon dolarlık ticaret yapan ,yüzlerce işci çalıştıran tso üyelerinin meşgul edildikleri konuya bak.sadıkoğlunu da kınıyorum cevap vermeye gerek yok ,problem var ise yargı yolu açıktır.suç duyurusunda bulunulur.kim ilgilenirse ilgilensin.bakanı şu getirtmiş bu getirtmiş,yav adam gelmiş ,kimin başkanlığında gelmiş önemli olan odur.kim takar getirteni gelmiş mi gelmiş...
    0
    0
    Yanıtla
  • Basit bir araç masrafımı...!!!Basit kavramın 28.000.TL ise hayırlı işler. Sen bilmisin anlaşılan aha bu başkan Sadıkoğlu bu kürsüde 80 liralık makbuzu 5 ay salladı. Ayrıca vefa önemlidir getiren var ise saygı gösterirsin Kim takar ne demek bu nasıl üslup siz akrabamısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • "malatyalı" bey, sen kendi İsmini bile yazmayı "Gereksiz" görmüşsün, Demekki gerçekten "gereksiz" bir ismin varmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haci Bilen (5 yıl önce)
    Bu güne kadar her ne hikmetse, ne giden yönetim ne de gelen yönetimle ilgili tek bir olumlu yazınızı göremedik. Olayları hep kendi pencerenizden yorumladınız. Bir kez olsun gidip şu adamlar ne yapmak istiyorlar, hedefleri ne diye onlarla konuşmadınız sormadınız. Tenkit , hep tenkit, daima tenkit. Bu tür haberlerinizle bir şey kazandırmıyorsunuz Malatya'ya .
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilen arkadaş ne yapmak istiyorlar sen biliyorsun anlaşılan. Sen söyle bizde bilelim. Sadıkoğlu gezilerini anlatmaktan başka ne yaptı.Meclis üyelerine giden vekillerine sallamış. Gümrük eski bakanı emeği yokmuş.Manşete çıkmıyormuş. Aracada dedem gelip binecek herhalde eleştiri olacak ki iş yapsın çalışsın kızmaca yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Demirci Mehmet (5 yıl önce)
    vah bakan vah :) daha doğrusu vah malatyam vah... turgut özaldan sonra bir bakan cıkardık ama oda değerlendiremedi şansını malatya için. yazık...
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (5 yıl önce)
    "Ekmeği ekmekçiye vereceksiniz,bir ekmekte üste vereceksiniz"
    0
    0
    Yanıtla
  • Hissikablelvuku (5 yıl önce)
    Saçma sapan ucuz şeyler bu şehirde ne kadar gündem oluyor. İstanbul’da yaşayan bir malatyalı olarak üzülüyorum. Birlik olup şehrimize nasıl katma değer sağlayabiliriz, neler yapabilirizi konuşmak varken sadece TSO özelinde değil bütün güçlü sivil toplum kuruluşları ve icrai makamlar ucuz konularda siyaset malzemesi yapılıyor. TSO başkanını tanımam, 1 yıldır seçilmiş ciddi bir faaliyetini de duymadım, okumadım ancak böyle basit ucuz şeyleri konu yapan insanları gördükçe de bu insanlardan bir şey yapmasını beklemekte ayıp olur. Arabayı kendi üzerine mi yapmış bu insanlar, giderken beraberinde mi götürecek, ne saçma işler anlamıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (5 yıl önce)
    Bu yönetime oy yok
    0
    0
    Yanıtla
  • bek (5 yıl önce)
    ya adamı niye manşet yapmıyorsunuz. Kayısıya yaptıklarına bakın.şehrin sanayisine bakın.Neredeyse şehir ülkede en hızlı gelişen sanayileşen şehir.Kayısı altın değerinde .Bu hale getiren insanların başında olan şahsı her gün manşetlere taşıyın.Şehre heykelini dikelim.Şehrin adını değiştirelim.şehrin adı OĞUZHAN SADIKOĞLU olsun.Bu ne nankörlük!!!!!!!!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • CENGİZ (5 yıl önce)
    saın editör bu TSO yönetimi ile alıp veremediğiniz nedir acaba siz de mi ihale takip ediyorsunuz yoksa
    0
    0
    Yanıtla
  • tufan (5 yıl önce)
    MTSO Başkanı odanın üç aracını kime kaca sattınız hangi şartlarda sattınız . Odanın parasıyla bir öğrençiye 60000 TL burs verdiniz bu kimin yakını ? İki yardımcınız neden İstifa etti ?????
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (5 yıl önce)
    Meclis üyeleri başkan yemeden yemeyin Beklenti içine girmeyin. ERKOÇ oda binasını yaparak tarihi bir eser bıraktı. Bakalım Sadıkoğlu nasıl bir Tarihi Eser bırakacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    Bu nasıl bir arabaymış bir türlü sorunu bitmeyen, ihalesi olamayan, satılmayan, başımızın tam bir belasıymış yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • MİKAİL (5 yıl önce)
    Sadıkoğlu klasikleri devam ediyor. Giden başkan vekillerini suçlamış normaldir kalan meclis üyelerini de suçlamış. “Ben kendi yemediğimi kimseye de yedirmem” Bazı meclis üyelerinin kişisel çıkar ve beklenti içinde olmakla suçlayan..???? Bu ifade ile 69 meclis üyesi zan altında kalmıştır.Ama garip olan o meclis üyeleri konuşma sonrası ayakta alkışlamışlar.Sanırım az hakaret etmiş Ne yemek istediniz de yedirtmedi. Dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci’ye gerçekten büyük ayıp etmiş yazık. Rıfat beyi kim getirdi ise getirdi bende programa katıldım yemek yedim ama başkan yemese yemezdim. Rıfat bey bir partinin propagandasını yapıp gitti zaten aynı program 15 ilde daha yapılmış seçime kadar da yapılacak. Araç harcamaları ise tam komedi. İş adamları mali işleri biraz bilir firmana ait olmayan faturayı ödeyemezsin. Malatya haber sizde manşete çıkarın Bir şey olmaz hatta manşetten indirmeyin. Sadıkoğlu Büyük Tarihi Eserler bırakacaktık..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (5 yıl önce)
    Ya şakamısınız siz, 28. Bin ₺ nereye gitmiş cevap yok, ama neymiş efendim, manşette yokum üzülme ya kuzu grup’tan tanıyorum çağırırız bi gün Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu gelir foto çekinir manşetten de paylaşırız, Malatya TSO Başkan’ınşok yatırımı!!! Koskoca Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu Malatya’ya getirdi, bu önemli hususu ve haberi sevgili okurlarımız süratle takip ediyor ve sizlere ulaştırıyoruz :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahabettin (5 yıl önce)
    Oğuzhan Başkan belki binmedi ama belkide Bülent Tüfenkçi bindirdi ama şu an Bülent Beyin kayığında. Tüfenkçi'nin bakanlığında Malatya'ya ne faydası oldu da TSO'ya olacak. Adam tüm iyi işleri kendisine çevirmeyi iyi beceriyor. Hisarcıklıoğlu geldiğinde adamı bi dakika bırakmıyor, ya sen koskoca bakanlık yapmışsın, popülist siyasetten vazgeç. TSO'dan da, Malatya'dan da elini çek. Belediye başkan adayı olanların yakınlarının hepsinin ağzında bizi Bülent Bey istedi, ama ne garip ki aday olamayan aday adayları ve onların yakınları; Bülent Bakan bizi istedi ama diğerleri istemedi. Demek adam herkese mavi boncuk dağıtıyor :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (5 yıl önce)
    Manşette olmadığını da nerden çıkardın.Yaptığın hukuksuz uygulamalar ve yanlış kararlarla manşetten hiç inmedin ki.Esnaftan aldığın güven kredisini en kısa zamanda bitirme rekoru kırdın.
    0
    0
    Yanıtla
  • murathan (5 yıl önce)
    SEN ÇAĞA ÇOLUĞU TSO BAŞKANI YAPARSAN OLACAĞI BU..
    0
    0
    Yanıtla
  • ÜLKEMİZDE 18 YAŞINDA MİLLEKVEKİLİ OLUNUYOR BAKAN OLUNUYOR DA NEDEN TSO BAŞKANI OLMASIN GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇALIM SENİN VİZYONUN DA KÜÇÜK YAŞA TAKILMIŞSIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazik (5 yıl önce)
    Sadıkoğlu manşeti esnaf,beynine atar. Merak etme .Bizde seni aklımızın bir köşesinde dahi yerleştireremiyoruz ,çünkü hak etmiyorsun.Meclis başkanının basını toplantıya almasına da tesekkur ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (5 yıl önce)
    Bu adam geldi geleli ne yaptı? Sadece reklam
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin (5 yıl önce)
    Şuu tabloya bak böyle güzide kurumlar böyle insanlar tarafından ele geçirilirse olacagı buu,soruya cvb verememişler çünkü denecek birşey yok ,önceki yönetimi mumla arar bizim millet
    0
    0
    Yanıtla