SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

TSO Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2016-05-26 17:04:10
TSO Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı.

TSO Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen meclis toplantısına TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Meclis Başkanı Sami Payza ve TSO üyeleri katıldı. TSO Meclis Başkan Vekili Ömer Dinç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bir önceki toplantıya dair alınan kararlar oylamaya sunularak kabul edildi. Daha sonra TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, gündeme dair açıklamalarda bulunarak, yönetim kurulunun çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Yeni kurulan hükümetin hayırlı olması temennisinde bulunan Erkoç, “Yeni kurulan hükümette Başbakan olan Binali Yıldırım ve tüm bakanlarımızı kutluyor, yeni dönemin ülkemiz, Malatya’mız ve iş dünyamız adına hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye, yeni hükümetiyle 2023 hedeflerine kararlı adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Kamu ve özel sektörün birlik ve bütünlük içinde çalışmaya devam edeceğine ve ülkemizin iş ve yatırım ortamını iyileştirecek reformları hayata geçireceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Erkoç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin görevde kalmasının Malatya için büyük bir şans olduğunu dile getirdi. Erkoç, “65. Hükümette Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin yeniden Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev alması Malatyalıları ve iş dünyasını memnun etmiştir. Malatyalılar ve iş dünyası olarak her zaman bakanımızın yanında olacağız. Desteğimizi hiçbir zaman esirgemeyeceğiz. Yine AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak atanması da bizleri sevindirmiştir. Milletvekilimiz Çalık’a yeni görevinde başarılar diliyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a Malatya’ya olan ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Erkoç, daha sonra yönetim kurulunun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 44 Günde 44 TIR Yardım Projesi'ne MTSO olarak ciddi anlamda destek verdiklerini kaydeden Erkoç, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda 44 Günde 44 TIR Yardım Projesi kapsamında Suriyeli mazlumlara Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, meclis üyelerimiz ve iş adamlarımızın desteği ile 6 TIR gıda ve giyecek yardımı gönderdik. Türkiye olarak ciddi bir görev üstlendik. Biz her zaman mazlumun yanında yer alacağımızı, zulmün karşısında duracağımızı ifade ettik. Türk milleti olarak bu olaylara duyarsız kalmadık. Bu yardımlara destek veren bütün iş adamlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” sözlerini kaydetti.

Erkoç, konuşmasında ihracat rakamlarıyla ilgili de bilgiler aktararak, Malatya’nın nisan ayı ihracat rakamının yüzde 17.39 oranında artış gösterdiğini kaydetti. Erkoç, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, nisan 2016 döneminde Malatya’dan direk yapılan ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.39 oranında artış göstererek, 29 milyon 114 bin dolar olarak gerçekleşti. Malatya olarak 2016 yılının ilk 4 ayında ise ihracatı 111 milyon 314 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde ise Malatya’nın ihracatı 96 milyon 872 bin dolar olmuştu. Buna göre, yılın ilk 4 ayında, Malatya’nın ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14.91 oranında artış göstermiş oldu. Tabi bu rakamlar Malatya’yı tatmin edici bir rakam değil. En kısa zamanda Malatya ihracatının bir milyar dolarlara çıkması lazım. Ekonomik olarak 2013’ten beri Türkiye’de yakaladığımız kişi başı milli gelir 10 bin dolardı. Şu an ise 9 bin 246 dolara geriledi. Yeniden bir ihracat ve üretim yapılanmasına ihtiyaç var. Son dönemde Türkiye bu noktada fazla bir ilerleme gösteremedi. Kişi başı milli geliri 25 bin doları hedefleyen bir ülkeyiz. Bunu aşabilmek için sanayide yeni teşviklerin verilmesi, üretim modellerinin değiştirilmesi bu döneminde iş dünyası olarak önümüzdeki süreçte inovasyona katma değeri yüksek olan ürünlere yönelik teşviklerinde artacağını ifade etmek istiyorum. 65. Hükümetim programında da bu var. Artık katma değeri yüksek ürünlerin ihracatını yapmak zorundayız. Türkiye genelinde 770 bin KOBİ konumunda işletme var. İhracata baktığımızda en fazla ihracatı yapan 700 firma. KOBİ’lerin biraz daha teşvik edilerek, ihracatı artırıcı veya yeni pazarların bulunması gerektiği bu noktada küçük ve orta ölçekli sanayicinin desteklenmesi gerekiyor. Şu an ki rakamlarla zor görünüyor. Büyüme hızı aralıksız sürüyor. Yüzde 4’lerdeki büyüme Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracak rakamlar değil. 2008’de olduğu gibi büyüme rakamlarının yüzde 7 ve 8’lere çıkması gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak : İha

MTSO MAYIS AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız