SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜBİTAK Yarışmasında 15 Proje Derece Yaptı

A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Malatya'dan 15 proje derece yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK BİDEB tarafından ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerin biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ile yazılım alanlarında bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması yapılıyor.

Yarışmaya, Malatya bölgesinde, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Malatya, Mardin, Şanlıurfa ve Tunceli olmak üzere 8 ilden toplam 955 proje başvurusu yapıldı.

TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge sergisine davet edilen projeler, Bölge Değerlendirme Kurulu tarafından belirlendi. Değerlendirmeler sonucunda toplam 100 proje bölge sergisine katılmaya hak kazandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl bölge sergisi yapılmadı. Bölge değerlendirmeleri 13-14-15 Ekim tarihlerinde çevrimiçi yapıldı.

Malatya'dan 294 proje başvurusunun yapıldığı yarışmada, 40 proje bölge değerlendirmesine katılma başarısını gösterdi. Bunlardan 6 birincilik, 4 ikincilik ve 5 üçüncülük olmak üzere toplam 15 proje derece yaptı.

Bölge değerlendirmesinde birinci olan 6 proje, Türkiye finaline katılacak.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız