SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüfenkci, DSİ Yatırımlarıyla İlgili Bilgi Verdi'

Tüfenkci, DSİ Yatırımlarıyla İlgili Bilgi Verdi'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 2003- 2024 yılları arasında Malatya’ya yapılan yatırımlarla ilgili açıklamada bulundu.

Tüfenkci, şunları söyledi:

"2023- 2024 yılları arasında Malatya’ya toplam 22,9 milyar TL yatırım yapıldığını belirten Tüfenkci, “2003- 2024 yılları arasında Malatya’ya toplam 22,9 milyar TL yatırım yapıldı. 101 adet tesis hizmete alındı.

Bu tesisler şu şekildedir;

15 adet baraj ile barajda depolama kapasitesi 228.86 milyon m3  hacmine ulaşmıştır.

Bir adet gölet ile gölet depolama kapasitesi 0,31 milyon m3 hacmine ulaşmıştır.

Bir adet yer altı depolaması ile yeraltı depolaması kapasitesi 0.34 milyon m3 hacmine ulaşmıştır.

20 adet sulama tesisi ile toplam 389.630 dekar arazi sulamaya açılmış ve yıllık 2,9 milyar TL zirai gelir artışı sağlanmıştır.

Dört adet arazi toplulaştırma ve TİGH işi ile 1.652.710 dekar alanda ATTİGH tescili yapılmıştır.

50 adet taşkın koruma tesisi  ile 48 yerleşim yeri ve 5.032 dekar arazi taşkınlarından korunmuştur.

10 adet HES tesisi ile yıllık 0,24 milyar kWh hidroelektrik enerji üretimi sağlanmıştır.

Malatya Sürgü ve Çat Barajlarının deprem hasarlarının rehabilitasyonu yatırımı 17.10.2023 tarihinde ihale edilmiş, 07.12.2023 tarihinde iş yeri teslimi yapılarak işe başlanmıştır.” 

“Malatya Sultansuyu Barajı deprem hasarlarının rehabilitasyonu ihalesi yapılacak”
Tüfenkci, depremde zarar gören Sultansuyu Barajı’nın tadilatına yönelikte bilgi vererek, şöyle devam etti:

“Malatya Sultansuyu Barajı deprem hasarlarının rehabilitasyonu yatırımı, devam eden proje çalışmalarının tamamlanmasına müteakip yapım ihalesi yapılacak.

Malatya-Darende Gökpınar Sulaması Filtre İstasyonu yapımı 25.01.2024 tarihinde ihalesi yapıldı.

Malatya-Hekimhan Güzelyurt Göleti iletim hattı yatırımında ise 17.01.2024 tarihinde ihalesi gerçekleştirilmiş, ancak EKAP kaynaklı sıkıntılardan dolayı iptal edilmiştir.

Malatya 92. Şube Müdürlüğü, deprem sonrası geçici prefabrik bina yapımı yatırımında ise, iş muhtevasında 30 adet prefabrik bina yapımı bulunmaktadır. Altyapı üstyapı İmalatları tamamlanmış ve iş geçici kabul aşamasında.

Malatya merkez İspendere Göleti yatırımında ise, EKAP’a girilmiş olup, yapım ihalesi 22 Şubat tarihinde yapılacak. Malatya İspendere Göleti sulaması yatırımında, projeleri hazır durumda göletteki ilerleme durumuna göre ihale edilecek.

Malatya,Yazıhan Ansur Göleti proje yapımının tamamlanmasına müteakip ihale edilecek.

Malatya Yazıhan Ansur Göleti sulaması yatırımında ise, Ansur Göleti inşaatının ilerleme durumuna göre ihale edilecek. Aplikasyona müstenit sulama ve drenaj şebekesi planları hazırlanmakta.

Malatya, Hekimhan Güzelyurt göleti rekreasyon sahası projesi ise 2024 yılı ilk çeyreğinde ihale edilecek.” 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatyali44 (2 ay önce)
    Arguvan yoncalı baraji ne oldu? Bırakın şu siyaseti de 80 milyona eşit hizmet verin. Ya da hizmet getirmediğiniz kesimden zerre vergi almayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Arguvan AKP ve Tüfenkçinin gözünde yok hükmünde olduğu için Arguvan Yoncalı barajını özellikle görmüyorlar. Adını bile anmak istemiyorlar. 28 Yıldır bu barajı bitirmiyorlar. Ayrımcılık, kayırmacılık diz boyu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • O kadar bitmesini çok istiyorsanız yoncali barajinin bi dönemde AKP yi secin bakalım o zaman bitmese konuşun bence
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Arguvanlı (2 ay önce)
    Arguvan yoncalı barajı tunceliyemi yoksa Sivas'a bagladılar.sayın tüfenkci unuttumu yoksa
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Haberde ihalesi yapılacak baraj ve göletlere ait bilgi veriliyor. Ondan dolayı Yoncalı Barajı'nı zikretmemiş olabilir mi?
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Sivas demeyeydin eyiydi... Akp ye Arguvan da geçit yok. Arguvan halkı kültürlüdür.
    %100
    %0
    Yanıtla