SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuzey Çevre Yolu'nda İlk Hedef 17 Km.'nin Bitirilmesi

0
Güncellendi - 2018-04-08 18:05:29
Kuzey Çevre Yolu'nda İlk Hedef 17 Km.'nin Bitirilmesi
A- A+ PAYLAŞ

  • Kuzey Çevre Yolu çalışmalarını yerinde inceleyen Bakan Tüfenkci: ‘’ Kuzey Çevre Yolu Malatya’ya ve bölge illerinin ekonomisine katkı sağlayacak’’ 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yapım çalışmaları süren Kuzey Çevreyolunda incelemelerde bulundu.

Tüfenkci, beraberinde Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Kuzey Çevre Yolu şantiyesini ziyaret etti. Burada Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen'den tarafından Kuzey Çevreyolu ile ilgili olarak yürütülen çalışmalar hakkında brifing verildi.

-Proje bedeli 300 milyona çıktı

Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, 54 kilometrelik Kuzey çevreyolu Projesinin 18 Mart 2016’da ihale edildiğini, işe 23 Eylül 2016’da başlanıldığını ve işin bitiş tarihinin ise 31 Aralık 2020 olduğunu söyledi. İhalede bedelinin 183 milyon 440 bin TL olduğunu, toplam proje bedelinin ise 297 milyon 714 bin TL olduğunu aktaran Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, yol güzergahında 34 kilometrelik kısımda toplulaştırma çalışmasının tamamlandığını, imar ile çözülecek olan 3.4 kilometrelik kısmın 2.8 kilometresinin tamamlandığını anlatarak, kamulaştırma ile çözülecek olan kısmın ise 16 kilometrelik kısmı kapsadığını ve etaplar halinde kamulaştırma çalışmalarının yürütülmekte olduğunu kaydetti.

-“Ödeneğe ihtiyaç duyuyoruz”

Proje ile çakışan elektrik deplase, DSİ ve NATO boru hatlarının deplasesi için gerekli ihale hazırlıklarının tamamlandığını ve elektrik deplase işlerinde çalışmalara başlanıldığını belirten Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, “Projede 1.etap olarak belirlenen Akçadağ Kavşağı ile Özal Köyü arasındaki kesimde yoğunlaştık. Öncelikle bu kısmı tamamlayacağız. Bunun devamında da 17. kilometreye kadar olan kısımda bir çalışmamız olacak. 2018 yılı ödeneğimiz 30 milyon TL, yatırım ile ilgili ayrılmış olan ödeneğimiz ise 20 milyon TL. 10 milyon TL’sini DSİ ve NATO boru hatlarının deplasesi ile alakalı. İlk 12 kilometrenin bu yıl bitirilmesi için ödeneğe ihtiyaç duyuyoruz. Şuanda Sivas-Malatya yolunun birleştiği kısma kadar olan bölümde çalışmalarımıza başladık.” şeklinde konuştu.

-Ek ödenek için 17 kilometrelik kısmın bitirilmesi sözü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka’yı telefonla arayarak projeye ödenek konusunda destek istedi. Bakan Tüfenkci, en az 30 milyon TL ek ödenek verilmesi konusunda girişimlerde bulunacağını, ancak bu yıl 17 kilometrelik Sivas yoluna kadar olan kısmın bitirilmesini istedi.

Bakan Tüfenkci, projenin 2016 sonu itibarıyla ihale edilip yer tesliminin yapıldığını, 2017'de toplulaştırma, kamulaştırma problemlerinin büyük bir kısmının bitirildiğini anlatarak, yetkililerin projenin Akçadağ Kavşağından Sivas yoluna kadar olan 17 kilometrelik kısım için hedefleri bulunduğunu, bunun yıl sonuna kadar tamamlanmasını temenni etti.

-“ Hep soru işaretleri vardı”

Bakan Tüfenkci; "Yolun süresi içinde bitirilmesini istiyoruz. Bunun da süresi 2020 sonu. 2020 sonunda tamamen bitmiş olacak. İnşallah bizler maddi anlamda, arkadaşlarımız teknik anlamda hep beraber yakın takibimizle Malatya'ya yakışır, Türkiye'nin gelişmesine, Türkiye'nin doğusuyla batısının, kuzeyiyle güneyinin birleştiği bu kavşak noktasında, hem şehir geçişlerini rahatlatacak hem de maliyet noktasında katkı sağlayacak çevre yolumuzu bitirmiş oluruz. Malatyalılar uzun yıllardır bu projeyi duydukları için yapılıp yapılmadığı, başlanıp başlanmadığı noktasında, başlandığı halde, ihale edildiği halde hep soru işaretleri vardı. Bugün sizler de gördüğünüz gibi proje başladı, devam ediyor, inşallah bir an önce süresi içinde bitirilerek, ülkemize katkı sağlayacak, ekonominin gelişmesine katkı sağlayacak bir proje olacak. Bu Malatya'nın kalkınmasına, Elazığ'ın gelişmesine, Bingöl'ün değişmesine de vesile olacak bir proje."

Bakan Tüfenkci, daha sonra yapım çalışmaları devam eden Kuzey Çevre Yolu’nu beraberindekilerle birlikte yerinde inceledi.

Bakan Tüfenkci, ayrıca Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yeni hizmet kompleksini gezerek bilgi aldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Selami (6 yıl önce)
    Sen kuluçkadan mı çıktın , bir ilin vekillerine ne söylediğinin farkındamısın , bu ne hazımsızlıktır araştırılsın sen ve senin gibilerin altında bu ülkeye, millete karşı acaba hangi naneleri işledin de bu zırvalar da bulunuyorsun.Bir görelim neler çıkacaktır saldırılarının altında .Malatyalı yorumcu hakaretlerinizin sebebi, sn mv Mustafa ŞAHİN nin 28 şubatın FETÖ nün kuluçka anası olduğunu açıkladığı içinmidir ...
    0
    0
    Yanıtla
  • REALDREAM (6 yıl önce)
    Vekillere başkanlık sisteminde yer olmadığı için sallamıyorlar, bitti artık. Buraya kadar. Çoğu vekiller aynı hiçbir şeyle uğraşmıyorlar, başkan tek başına mücadele ediyor. Öznur hanımda belediye ye oynuyor, alırsınız..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (6 yıl önce)
    5 vekilimiz var ama nafile yapılan hizmetler ortada eleştiriye çok çok hazır mesala viyadük stat kuzey çevre yolu vagon fabrika si bunlardan olmaz,,,,
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bu yol kaç şerit olacak bilen varmı? Umarım 4x4 yapıyordur
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    2030 belki biter....
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim (6 yıl önce)
    sayın bakan açıklaması çok mantıklı bir çözüm görünüyor ama maski ve kaldırım belediyesi biraz harcamalarına dikkat etsin yapılmayaçak bir şey yok ki! saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (6 yıl önce)nazim isimli kullanıcı yorumuna
    Bilende konuşuyor bilmeyende, Çevreyolu’nun belediye ile ne alakası var. KGM yapıyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (6 yıl önce)
    Bir tek ekskavatör ve kamyonla bu işi yapmak demek iğne ile kuyu kazmaya eşdeğer süper proje başka illerde var mı acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Volkan44 (6 yıl önce)
    2020 de bititin bende kapali carci.onunde 2020 kez aniricam yine secim yaklasiyor...Kuzey cevreyolu,2.universite,vagon fabrikasi ,kayisi ensitüsü vs dilleniyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    Bu yola gecen sene basladilar 2016 da degil !!! Milleti kandirmayi reklam yapmayi ne kadar seviyor bu siyasiler? Ha bu arada bizim saf Malatyalilarin oy verdigi Taha OZHAN Nurettin YASAR VE 28 subat darbe nakaratcisi Mustafa SAHİN beyler nerde?
    0
    0
    Yanıtla
  • kuluçkaya yatmışlarrr 2019 seçimlerinde ortaya cıkacaklarrr
    0
    0
    Yanıtla