SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tüfenkci'ye Göre, 'Adaletsiz- Torpilli' Rezerv Alanları Malatyalı İstemiş!

Tüfenkci'ye Göre, 'Adaletsiz- Torpilli' Rezerv Alanları Malatyalı İstemiş!
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel ve yönetimini ziyaret ederek öneri ve talepleri dinledi. Milletvekili Tüfenkci'nin, Malatya ile ilgili uygulamaları, torpilli ve güçlü kişilerin gayrimenkullerini kapsam dışı bırakan, kişiye özel çıkar sağlamaya yönelik ‘rezerv alan’ uygulamasını Malatyalıların istediğini ve ısrar ettiğini iddia eden açıklamaları, halkın buna ilişkin tepkilerinden habersiz olduğunu ortaya koydu.

Tüfenkci, “Malatya’da yaşayan mimarlar olarak  önerilerinizi dinleyip, eksiklikleri veya fazlalıkları konuşma, istişare etme adına bugün sizleri ziyaret ettik. 6 Şubat’tan sonra yoğun bir şekilde insanların barınma, çadır, konteyner gibi ihtiyaçları doğdu. Devletimiz bunu karşılamak adına gece gündüz çalıştı. Yapılan yıkımlar sonrasında şehrin ihyası ve şehrin ticari kalbinin yeniden ayağa kaldırılması noktasında ihalesi yapılan projeler ve bundan sonra etap etap devam edecek projeler olacak.

Malatya diğer deprem şehirlerden farklı, yoğun olarak ilk defa rezerv alan talep edip, bu talebine cevap verilen illerden biri.

Malatyalı hemşehrilerimiz istedi ve ısrar etti, bizler de takip ettik. Yaklaşık 41 rezerv alanımız var. Bunların büyük bir kısmı kesinleşti ama inanıyorum ki 41’i de kesinleşecek. Üç tane de Akçadağ ve Doğanşehir‘de rezerv alanlarımız var. Kadim Yeşilyurt merkez başta olmak üzere Gündüzbey, şimdilerde Bostanbaşı, Yakınca, Barguzu ve Banazı‘nın merkezlerinde de ayrıca özel projeler çalışılsın diye gayret gösteriyoruz. Gündüzbey ve Yeşilyurt’un özel projeleri bitti. Şimdi onun üç boyutlu yerleştirmelerini kamuoyuyla paylaşıp, hem Maliye Bakanımız hem de Çevre Şehircilik Bakanlığımızı ikna edebilirsek bu projelerin de oralara uygulanmasını istiyoruz.

Oda yönetimine misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” diye konuştu.

Mimarlar Odası Başkanı Yunus Emre Fidanel ise yaptığı konuşmada, kültürel yapıların korunmasına dikkati çekti.

Fidanel, “Başta Bostanbaşı olmak üzere barınma alanlarımızı ve Çırmıhtı, Gündüzbey özelinde kültürel yapılarımızı kaybettik. Ticarethaneler, barınma alanları ve kültürel yapılar bizim için çok önemli. Buraların tekrardan ayağa kaldırılması ve Malatya’nın eski günlere kavuşması için bizler de depremin ilk gününden itibaren sahada aktif olarak çalışmaya devam ediyoruz. Çarşı merkezimizin eskisinden daha doğru bir planlamayla yüzyıl sonrasına hitap edebilecek şekilde organize edilmesi noktasında öneriler geliştirdik, bunları da sizlere sunacağız.” dedi. 

Bu arada, Tüfenkci'nin Malatya'da büyük sorun oluşturan, mal sahiplerinin mülkiyet haklarını ellerinden alan, sağlam ya da hafif hasarlı binaları kapsama sokarken, güçlü ve torpilli kişilerin mülklerini dışarıda bırakan, Çarşı Merkezi, Mücelli, İnönü, Atatürk (Kışla) ve Fuzuli Caddelerinde başlayan uygulamalarıyla (AKP'nin eski milletvekilleri ile partiye yakın kişilere ait binaların rezerv alan kapsamına alınmaması) bunun somut olarak ortaya çıktığı rezerv alanla ilgili söyledikleri, konuya ne kadar duyarsız ve ne kadar habersiz olduğunu ortaya koyduğu şeklinde yorumlandı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

43 yorum yapılmış

  • Malatya da 4 (2 hafta önce)
    Sn vekil bence malatya tamamen satın aranızda pay edin yoksa anlaşamasınız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • suat (2 hafta önce)
    böyle milletin malına çökerseniz israil gibi 10 yıl sonra camiye gidecek adamda bulamassınız bu projenin yanlış olduğunu art niyetliler hariç iki caminin yan yana olmayacağını namaz kılan kılmayan dükkanı olan olmayan aynı fikirde çıkıpta bir yetkili açıklama yapmıyor o bölgede yeterli sayıda cami var tek cami teze camidir korkmayın oy kaybetmessiniz aklın yolu bir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Misto (2 hafta önce)
    Tam komedi malatyaliii alay edilmekle bunu hak ediyor puhaaaa Malatya vekilleri
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1vatandaş (2 hafta önce)
    Haber sayfalarında dert yanarım seçimde herkesten önce oy atarım şehrim olduğu şantiye ben soğan ekmek yer halay a katılırım bilin bakalım ben kimim ?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)
    mimarlar odası başkanı yeni caminin yeri için esip gürlüyodu (malatyada sanki başka sorun yokmuş gibi) partili ağabeyini görünce malatyanın sorunlarını unutmuşa benziyor her iki tarafta da yüzler gülüyor sorunlar çözülmüş galiba
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Yeşil Yemyeşil (2 hafta önce)
    Kimler kimlerle beraber... Akp aday adayı Mimar ile AKP milletvekili oturmuşlar nede önemli konuları tartışmışlar değil mi? Bu vekiller diğer mühendis odalarıyla bir araya gelmiyor çünkü böyle rahat çay içilip sohbet edilmiyor duymak istediklerini duyamıyorlar sanırım.....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • DELULER (2 hafta önce)
    Kimin kapalı kapılar arkasında masa üstünde ne dolaplar çevirdiğini iyi biliyor, kimse sesini çıkarmıyor da reise leke gelmesin diye, peki siz bakanlık yapmış kişi ve millet vekilisiniz bunları biliyor ve engelliyemiyorsanız bırakın gidin kardeşim.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mustafa (2 hafta önce)
    Bu milletin ahını alıp, bedduasini alıyorsun sayın bakan. İnan bu ah ve beddualar seni iflah etmez. Hem dünyan hem ahiretin sıkıntılı bunu bil. Binlerce insanın sorumluluğu sırtında..bunu bil
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ah Le Malatya (2 hafta önce)
    Depremden önceki 10 yıl şehrin nasıl yağmalandığını ve depremden sonra yaşanan akıl almaz olayları görünce gerçekten hayretler içinde şu soru aklıma takılıyor: Bu şehir zamanında nasıl olmuş da kurulabilmiş?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • 44Yusuf (2 hafta önce)
    Böyle halka böyle vekil ! Diğer seçimde bunu koymaz muadilini koyar yine seçilir !
    %95
    %5
    Yanıtla
  • halil (2 hafta önce)
    gülüyorum.ama sinirimden. Malatya nın bu kadar sahipsiz olması kahrediyor beni. deprem olalı 16 ay olmuş bir 16 ay daha sonra pek bir şey değişmeyecek gibi. yeşilyurt-gündüzbey de durum daha vahim. olduğu gibi duruyor. kafayı takmışlar bakırcılar-kuyumcular. şehir hindistan sokakları gibi.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Dursun Yiğit (2 hafta önce)
    Sayın vekil geçmişte şuulandırma yoluylaTecde yolundakı arsanızı Ankara asfaltına indirdiğiniz şeklinde malatya basınında haberler çıkmıştı. Şimdikilerde sizlerden öğrenmiş olmasınlar.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ibrahim akbez (2 hafta önce)
    sayın belediye başkanım söğütlü cami projesi sürekli değişimden dolayı proje geçikiyor tok acın halinden anlamaz öyle esnaf arkadaşlarımız varki şu anda konteynerleri ev olarak kullanıyorlar tek ümitleri çarşıdaki dükkanları yeni söylüyorum metrekare kayıplarımız olabilir ama çarşının sokakları geniş olması lazım aksi halde bir çok insanı mağdur ederseniz vicdanlarınız la baş başa bırakıyorum
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Vahap (2 hafta önce)
    Arsa stoklarını artırmanız gerekiyor. Şehre yakın yerlerde sağlam zeminli bir çok arazi var. Tarım filan da yok buralarda. Örneğin Yukarı Banazı. Buradaki kaya zeminli arazimize derme çatma ev yaptık, bir sürü ceza yedik. İmar versenize artık buralara..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hakan (2 hafta önce)
    Allah senini iki yakanı bir araya getirmesin bülent efendi. Koca şehrin ahı ve hakkı senin gibilerin üstünde. NAsıl vereceksin bunların hesabını
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mümtaz44 (2 hafta önce)
    Ne kötü yorumlar yapmışsınız eski bakan bey neyapsın malatya da sular akıyor kalan evlerin elektrik leride var Bi çok yerde dogalgaz da var he fırında taze ekmekte çıkıyor ne istiyorsunuz daha ahali bu ekip giderse malatyalı ekmege muhtaç olur kıymetini bilin
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Bensiz olmaz diyen Biri gitti malatyada eksikliğini hisseden varmı, diğer birisi ben olmasam depremde cenazeler kalkmazdı diyordu şu anda Allah korusun defin işlerimi durdu kısacası rahmetli dedem derdiki oğul mezarlıklar yerimiz dolmaz diyen insanlarla dolu biri gelir biri gider ama dünya dönmeye devam eder.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İsmail (2 hafta önce)
    Malatya çok pasif her konuda olduğu gibi
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Zurna 44 (2 hafta önce)
    Güler misin ağlar mısın? Millet Bahçesinin içine konteynerları sıra sıra dizmişler, yahu bu nasıl bir vizyonsuzluktur? Parkın içinde konteynerların işi ne? Kanalboyundaki gibi kaldırımlara dizseydiniz neyiniz eksilirdi? Milletin nadir nefes aldığı Millet Bahçesini niye işgal ediyorsunuz, yazıklar olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Paşa 44 (2 hafta önce)Zurna 44 isimli kullanıcı yorumuna
    Yazık yazık bu şehrin insanlarının psikolojisi zaten bozulmuş, nefes aldıkları bir parkları vardı onu da çok gördünüz. Görüntü kirliliği bir yana parkın içinde konteyner nasıl bir saçmalıktır. Bir de hani millet bahçesi deprem sonrası toplanma alanıydı? Millet konteynırlarda mı toplanacak?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    Ooooo yunus bey sahneye çıkmış, vay Malatya’nın haline ….
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    Avukatlıktan mühendisliğe. Korkma başına birşey düşmez. Düşse düşse beddua kafanıza düşer
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Adem (2 hafta önce)
    Yalanlarla dolu bir şehir bir ülke.madem halk istemiş ne diye evini güçlendirmek isteyene, güçlendirme olmayacaksa yerinde dönüşümle evini yapmak isteyene zalimce müdahale edip karşı çıkıyorsunuz.rezerv alan bölgesinin alt yapı arsa sorunun olmadığı halde kırsal da yapılan toki evleri gibi yapıyorsunuz.kaldı ki fiyatlar korkunç.kirsal da yapılan 85m2 bir hak sahipliği evinin KDV alt yapı arsayı hazır hale getirme maliyetinin 3 milyonu geçtiğini bu paralarla rezerv alanda 150 m2 evi fazlasıyla yetecek parayla yaptığınız evler 85m2 evlerin rant ve yolsuzluk tan dolayı vasat yaptığınızı gün gibi ortada.kim ki ülkenin vatandaşına ayrılan imkanların talan olmasına sebep oluyor yardakçılık yapıyor Yüce Allah onların cezasını versin.yalan söylemeyin kim istemiş kim istememiş getirin serbestliği ortaya çıksın.deprem bölgesine ilan edilen en fazla rezerv alanı Malatya da olmasının sebebi vatandaşın değil vekillerin ortaya düşmesidir.rezerv alanda yapılacak dairenin kazık fiyatıyla vatandaşa gerçek hizmet ulaşacak olsaydı herkes evini belli bir disiplinle ve yaşanabilir bir daire olarak yapardı ama sizler haşa Allah'ı kandıramazsınız.Ülkemizde bir çok sorun var bunların başında da vekillerin Ankara'da iş koşturması geliyor.böyle olunca adaleti sıkıntılı olan ülkemizde kim ne yapabilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali DAĞDELEN (2 hafta önce)
    Benim evim Fahri Kayahan Bulvarında Nikah Salonu karşısında. Rezerv alana dahil edilmiş. Evim brüt 203 metrekareydi. TOKİ'nin yapacağı evler brüt 110 metrekare olacak. Fahri Kayahanda 110 metrekare ev demek mülkü degersizlestirmektir. Evlerin önceki metrekarelerine göre brüt 130,160 metrekare evler yapılırsa bir değer ifade eder. Diğer şekilde mülkümüzü değersizlestirip bizleri de yerimizden yurdumuzdan etmiş olacaksınız. Bunu böyle bilin. Cebren insanları yerinde etmeyin. İş yapacaksanız adeletten şaşmayın. Şaşacaksanız bırakın yapmayın. Gölge etmeyin. Bizi bize bırakın. Malviranın evi uzerine ev yapılmaz. Yapan devlette olsa iflah olmaz.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Mülkü değersizleştirmekten daha kötü olanı,sözde yaşanabilir evler yapacaklar ama oldukça vasat bölge iklimine insanına uymadığı halde fiyatı da maalesef tam kazık evler bir sefer yapılacak ancak amaç hizmet olsaydı fiyatı kazık olacak bu paralara yaşanabilir evler yapılabilirdi.mülkün değeri orda kalsın yaşam kalitesi rezil evler yapmak için rezerv alanla rantın kitabını yazacaklar,hepi topu bir tatil için devlet konuk evi adı altında 3000 daire parasını Otluk koyuna gömenler bir de ölümden bahsediyorlar.deprem bölgesinin artık gerçek adı olarak rant, yolsuzluk bölgesi olarak görülüp,haramzadeler tarafından rant bölgesi oldu.birde utanmadan vatandaş rezerv alan istiyor diyecek kadar yalanın mucidi olmuşlar.ne kadar talan etseniz de hepi topu öleceğiz ve mahşer de azaplı hesap hepimizi bekliyor.alt yapı sorunu yok arsa bakir ama amaç kaliteli iş değil çıkar için vatandaşın mülkiyetine, mülkiyet hakkının canına okuyacaklar ama bir tayfa da çıkıp hemen diyor daha ne istiyorsunuz.daire yaptılar lüksünü istiyorsunuz,düşünme yok idrak yok ya da kendi zarar görmüyor,utanmadan konfor düşkünü olarak suçluyor.kapasitesi ya da işine gelmediği için ya da tuzu kuru olduğu için demiyor ki kırsal da yapılan rezerv alanda yapılacak alt üstü 85 m2 bir ev için 3 milyon gibi bir paraya 150-160 m2 ev yapılır hatta kalır diyemeyecek kadar idrağa muhtaçlar.gerçek şu devlet vatandaşına daha makul kolaylıklar sağlayıp yerinde dönüşümü teşvik etmeliydi ama ranta kurban gerek yolsuzluğa malzeme gerek,rezerv alan da bu işe tam bir biçilmiş kaftan.nalet olsun bunu yapanlara ve imkanları talan edenlere
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ali DAĞDELEN (2 hafta önce)Adem isimli kullanıcı yorumuna
    Kalemine yüreğine sağlık, hemşehrim. Allaha emanet olasın. Kendini satan, Hakka ve halka sırtını dönenleri de Allaha havale ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abi senin evinin değeri derken? Uyan bitmeyen 16 aylık uykundan yıkıldı evin bitti yok artık 203 metrekare evin.Git bakalım inşaat firmalarına metrekare fiyatları ne kadar sen otur kalk dua et ki bu devlet öyle ya da böyle sana ev yapıyor şükür et. Sen burda niye küçük yapıyor diye şikayet ederken binlerce insan neden rezerv alan olmadı diye üzülüyor kendinize gelin artık. Eğer istemiyorsan emlak konut senin dillere destan 203 metrekare evinin parasını veriyor sen git kendine 203 metrekare başka bir yerde ev bul varsa cebinde 7-8 milyon tabi!
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Ali DAĞDELEN (2 hafta önce)Mehmet Ç. isimli kullanıcı yorumuna
    Rızkı veren Allah. Ben sadece Allah'a şükrederim. Kendini Allah yerine koyup rızık dağıttığını sanan Muaviye bozuntularına değil. Ben devletten birşey istemiyorum, kardeşim. Benim mülküme dokunmasın. Biz Apartman olarak yerinde dönüşüm kararı aldık. Mütahitle görüşüldü, bizlere harçsız borçsuz brüt 160 metrekare ev verecek. TOKİ brüt 110 metrekare ev veriyor. Kura ile daireleri belirliyor ve bir de 15-20 yıl borçlandırıyor. Senin vicdanın kaldırıyorum mu? Kaldırıyorsa Allah sana da nasip etsin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Sayın Dağdelen şayet Hz. Ali'nin anlayışı yani hak olan din anlayışı günümüze gelseydi bu denli,bir ülkenin hatta tüm müslüman alemini saran; yolsuzluk, hırsızlık,israf ve bunların organize eden liyakatsizler ordusu ülke insanını, batının mazisi vahşi olanlar tarafından İslam alemi esir alınabilir miydi.gerçek hakikat bu dediğinize katılmamak ne mümkün.vatandaşa rezilliği reva görenler ve maalesef kazık fiyatlarla konut yapıtıklarını iddia edenler ülke kaynaklarını öyle talan ettiler ve etmeye devam ediyorlar ki.Muaviyeler yezidler her yerde.iyiye giden bir şey ne mümkün.sağlıcakla
    0
    0
    Yanıtla
  • Sanki devlet herkese 180 m kare ev yapmak zorunda 11 ilde deprem olmuş millet eski evine dönmek istiyor. Onları müteahhitler kandırmış onlardan şikayetçi olsunlar devletin suçu ne? Ayrıca evi ağır hasar alan dask parası da aldı. Eski evler 6 Şubat öncesinde kaldı. Burda devletin görevi evi ağır hasar alana ev yapmak sosyal devlet anlayışına göre benim naçizane fikrim herkese 110 metre kare 2+1 yapsın. Kimse dışarda kalmasın zengin de fakir de aynı kefe de kalsın.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Sayın Ali Dağdelen, vatandaşı vatandaş da anlayamıyorsa vay halimize.rezerv alan dayatma değilse, tüfenkçi nin dediği madem halk istedi,o halde kaldırın zorbalığı ,açın e devletten başlığı kim istiyorsa onu rezerv alana dahil edin şayet adillerse.çünkü büyük bir yalan içindeler.herkesin ağzında devlet size 180m2 ev mi yapsın.sizin derdiniz lüks ev sizin derdiniz sizin derdiniz.oysa ki az düşünseler sözde vatanın hizmetkârı olduğunu iddia edenlerin dertlerinin rant olduğunu yolsuzluk olduğunu çok rahat görecekler.neden mi rant; 85 m2 kırsalda ki toki evi nasıl olurda KDV dahil olduğundan 3 milyon yakın dehşet bir paraya mal oluyor.hiç mi Allah korkunuz kalmadı.madem rant değilse rezerv alan ilan etmek için olmayan riskli yapıları bahane ederek mülk sahibinin az olduğu bakir arsaları zorla rezerv alan ilan etmezlerdi.hissediyoruz, görüyoruz ama anlatamıyoruz.bazı arkadaşların dediği gibi kim istemişse brüt 110m2 evi kazık fiyatla isteyene yapsın istemiyeni suçlamayın.biz diyoruz bir daire için milyonlar hava da uçuşuyor el insaf el vicdan ölüm var hesap var.neti 90m2 gelmeyecek evleri ve birde evlerin yapılacak rezerv alan ilan edilen yerlerin ne alt yapı sorunu ne arsayı hazır hale getirme maliyeti var üstelik kazık fiyatla sosyal çalışmalara ses çıkaran haksızlığa karşı susan dilsiz şeytan olmamak için haksızlığa karşı çıkanlara karşı çıkan vatandaşların anlayamayaşına eyvahlar olsun.zorlayarak bir projeye dahil etmek namertliktir, kazık fiyata,bölge insanına daha iyi ve iklimine uygun ev yapmalısınız diyerek tepki gösteremeyenlere eyvahlar olsun.madem deprem ülkemizin düzenini sarstı madem imkanlar kıt, zaten vasat olana evler nasıl olurda bir evin maliyeti 1.5 milyonu geçer demeyelim uysal bir koyun gibi mi olalım.konu yolsuzluk rant sayın yorumcular herkes eşit olsun diyorsa o halde koca vali konağı alanı,en az 50-60 daire sığar,bir vali ve eşinin ikameti olsun katın rezerv alana,iki kişinin neyine yetmiyor 85m2 ev.katın ordu evini en az 250 civarı ev de oraya yapılır.dahil edin ne kadar boş beleş hüküm sürülen devlet alanlarını devlet vatandaşına ev yapsın.madem haksızlığa yolsuzluğa karşı gelenlere hiç alakası olmayan zengin fakir eşitliği diyorsunuz o halde topyekûn bir ıslahatla bütün ayrıcalıklar yok edilsin,madem ranta ses çıkarmayanlar eşitlik isteyenler Ankara'dan dayatılan hayvan yerine koyarak bizlere üst perdeden fiyatı kazık proje dayatanların hepsi iptal olsun vatandaşın dediği olsun ama haksızlıklar yok olsun.siz siz olun haksızlığa boyun eğm
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kernekli (2 hafta önce)
    Bostanbaşı rezerv alan ilan edilmeli. Mütahitler evleri yıkılan depremzedelerden yerinde dönüşüm için çok ayrıcalıklı olağanüstü yetkiler veren vekaletler topluyor. Bu vekâletler dolandırıcılığa sebep olacak. Bu mütahitler hakediş parasını alıp kaçacak. Yarım kalan evleri yine devlet yapmak zorunda kalacak.
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Mehmet (2 hafta önce)
    Tabi tabi sizide biz isteyerek seçtik...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)
    Bu milletvekili deprem zamanı, merkeze gelmeyip, miilet perperişanken, çevre tenha yerlerde Columbia montuyla depremzede teselli eden yüksek vizyonlu zatı muhterem mi, vah Malatya kimlerin eline kalmışsın, olsun öteki dünya var çok şükür, iki elimiz yakalarınıza yapışacak, bakalım haksız servetleriniz sizi kurtaracak mı, çok yazık oldu Malatya ya
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Columbia olmazsa olmaz naylon monta 10binler verirler yerel esnaftan yün kazak mont almazlar çok itici üstelik
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Paşa 44 (2 hafta önce)
    Sadece iş yerleri yapılarak bu şehir ayağa kalkmaz, kalkamaz. Acilen yerinde dönüşüm için imar izni ve hak sahiplerine hibe ve kredi verilmelidir. 300 bin Malatyalının şehir dışında olduğu söyleniyor, süreç uzarsa bir o kadarı da gidecek, esnaf kime satış yapacak? Ticaret bitecek.Şehrin nitelikli göç verip niteliksiz göç alması istenmiyorsa acilen konutlara hız verilmelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet tek (2 hafta önce)
    Yani vatandaşım ezilsin de, zengin ve nüfüslü kişiler rant elde etsin. Sayın vekilim siz malatya için çalışın
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hakan (2 hafta önce)
    Doğru demiş...Malatya işte yapmassın niye yapmadın derler yaparsın niye yaptın derler...
    %17
    %83
    Yanıtla
  • sevda ÜLKÜ (2 hafta önce)
    Çukurdere sıtmapınarı en gözde yer nasıl rezerv alan olmaz Belediye Avm otel hastane herşey orda.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • İsteyen herkesin eski evinin yerine emlak konut ev yapmalıdır benim evimin bulunduğu 80 dairenin bulunduğu İnönü mahallesi canpaş sitesi maalesef rezev alan ilan edilmedi şehrin merkezindeki 7 dönümlük arsamız ne olacak bilinmez bizi ise kuş uçmaz kervan geçmez ikizce dağlarına gönderecekler.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Rezerv alan olsa idi bu seferde emlak konut evin yıkıla kümes kadar ev yaptınız evimizi değersizleştirdiniz diyecekti bu halk. Bu memleketin insanı maalesef çok değişti mutlu olmayan her şeye şikayet eden bir toplum olduk!
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MUSTAFA ÇELİK (2 hafta önce)
    yeşilyurt,gündüzbey,ikizce ve şehir merkezine yakın alanlarda geniş bir imar çalışması yapılması ve yeni yerleşim alanlarının oluşturulması gerekmektedir.imarlı arsa azlığı dolayısla 500-600 m2 arsalara 5-6 milyon para istenmekte.bunun önüne geçmek ve depreme dayanıklı meskenler yapmak için çok sayıda yeni imarlı alanlara ihtiyaç duyulmaktadır.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Abdullah (2 hafta önce)
    Tüfenkçi haklı, Malatya lılar istemeseydi akp li adayı seçmezdi.
    %92
    %8
    Yanıtla