SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TÜİK Başkanlığına Malatyalı Çetinkaya Getirildi

TÜİK Başkanlığına Malatyalı Çetinkaya Getirildi
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığıdan alınan Sait Erdal Dinçer'in yerine Malatya doğumlu olan Erhan Çetinkaya atandı.

29 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer'in görevinin son bulduğu, yerine Erhan Çetinkaya'nın atandığı duyuruldu.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yeni TÜİK Başkanı olarak atanan Erhan Çetinkaya, 1981 yılında Malatya'da doğşmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamlayan Çetinkaya, üniversitesi eğtimini de Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde tamamlamıştır.

2004 yılında mezun olduğu Bilent Üniversitesi'nden sonra 2004-2005 yıllarında Cybersoft Enformasyon Teknolojileri'nde analist ve proje mühendisi olarak çalışmıştır. 2005 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nda göreve başlayarak 2012 yılına kadar Denetim ve Risk Yönetimi dairelerinde banka denetimi ve bankacılık mevzuatı konularında çalışan Erhan Çetinkaya, daha sonra ABD'de Duke Üniversitesi İşletme Yüksek Lisansı diplomasını alarak 2014 yılında tekrar BDDK'daki görevine döndü. 2015 yılında Risk Yönetimi Daire Başkanı olarak görevlendirildi.

İsviçre'de bulunan Basel Committee on Banking Supervision bünyesindeki çalışma gurplarında Türkiye'yi temsil eden Erhan Çetinkaya, CFA (Certified Financial Analyst) ve FRM (Financial Risk Manager) sertifiklarının da sahibi oldu. Ardından 2017 yılından 2019'a kadar Vakıf Katılım Bankası A.Ş'de Operasyon Sorumlu Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

20 Aralık 2019'da BDDK Başkan Yardımcısı olarak atandı.

29 Ocak 2022 tarihli Resmi Kararı'yla da Türkiye İstatik Kurumu (TÜİK) Başkanı olarak atanmıştır.

CHP eski  Milletvekili Barış Yarkadaş, yeni TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın AKP'li Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner'in damadı olduğunu duyurdu. 

ntv.com.tr- malatyahaber.com- cumhuriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ahmet (2 yıl önce)
    Atayacakları Rizeli. Trabzonlu kalmadı demek ki...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kemal (2 yıl önce)
    Barış Yarkadaş: olamaz mı tani, herkes herkesin bir yakını olabilir, ne demek istediğinizi anlayamadım, daha açıklayıcı olursanız
    %48
    %52
    Yanıtla