SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

TÜİK Açıkladı... Malatya'da Kaç Malatyalı Var?

0
Güncellendi - 2019-02-09 03:02:17
TÜİK Açıkladı... Malatya'da Kaç Malatyalı Var?
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğü'nün 2018 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçları üzerinde yaptığı analizlere göre; Türkiye’de 1 milyon 373 bin 206 Malatya nüfusuna kayıtlı kişi bulunuyor.

Malatya nüfusuna kayıtlı kişilerden yüzde 45,7'sini oluşturan 627 bin 184 kişinin Malatya'da ikamet ettiği öğrenildi. TÜİK açıklamasında daha sonra şu bilgiler paylaşıldı:

"Malatya nüfusuna kayıtlı olanların, Malatya’dan sonra en fazla ikamet ettikleri il 408 055 Kişi (% 29,7) ile İstanbul’dur. Malatya nüfusuna kayıtlı olanların İstanbul’dan sonra en fazla ikamet ettikleri iller 53 301 kişi (%3,9) ile Ankara, 36 438 kişi (%2,7) ile İzmir ve 25 165 kişi (%1,8) ile Mersin’dir.

Malatya nüfusuna kayıtlı olanların en az ikamet ettikleri il ise 254 kişi ile Ardahan’dır. Ardahan’dan sonra en az ikamet ettikleri iller ise 288 kişi ile Iğdır, 311 kişi ile Bayburt, 360 kişi ile Karaman, 370 kişi ile Bartın ve 393 kişi ile Artvin’dir."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Adıyaman&Malatya Seveni (4 yıl önce)
    Her ne kadar sınırları ayrı olsa da gönülleri bir olan iki memleket. Doğduğum ve doyduğum iki güzel şehir. Adıyaman & Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Haluk (5 yıl önce)
    İşin aslına bakarsan Adıyaman Malatya bağlıydı
    0
    0
    Yanıtla
  • filozof (5 yıl önce)
    kütük değişir mi ikamet değişir
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (5 yıl önce)
    Malatyada yerli malatyalilarin nufusu 100 bini geçmez 627 bin malatyalı olması imkansız malatyada yaşayan adıyaman bingöl muş vs bu ilde gelen vatandaşların çoğu kütüğünü malatyaya aldırmıştır
    0
    0
    Yanıtla
  • kütük değişir mi ikamet değişir
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanı çok seviyosan git adıyamanda yaşa.Bırak Malatyayı İstanbuldaki MALATYA lılar seni boğar.Türkiyedeki PÖTÜRGELİLERİN sayısı adıyamandan fazladır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı muhammed (5 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Istedigim her sehirde yasarim kimseye hesap verecek degiliz Sakın ol şampiyon türkiye geneli adıyamanlı nufusu 1milyon 480 bin pöturgelilerin nüfusu 400 bini geçmez
    0
    0
    Yanıtla
  • 924 bin 954 adıyamanlı var türkiye genelinde.Malatyalı1 milyon 203 bin 866 var
    0
    0
    Yanıtla