SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Tüm Hazırlıklarımızı Yaptık"

0
Güncellendi - 2020-10-25 00:16:52
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tamamlanan bazı projelerin açılışı ve partisinin 7.Olağan İl kongresine katılmak üzere Pazar günü Malatya’ya yapacağı ziyaretle ilgili konuşan İl Başkanı İhsan Koca, hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Hazırlıklara ilişkin konuşan AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya’ya gelecek olmasından dolayı heyecanlı olduklarını belirterek, “Bizde pandemi koşullarına en üst düzeyde riayet ederek açık alanda sosyal mesafe kurallarına da en iyi şekilde uyarak bir kongre icra etmeyi planlıyoruz. Bu noktada tüm hazırlıklarımızı yaptık.” dedi.

Pandemi sürecine rağmen kentte bu yıl bir çok yatırım ve hizmetleri gerçekleştirdiklerini ifade eden İhsan Koca, “Bu yıl Malatya kayısımız ilk defa Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) müdahale alımları kapsamına alındı. 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) günlük 80 bin metreküp kapasiteli 250 milyon lira yatırımla arıtma tesisini kuruyoruz. 53,5 kilometrelik 493 milyon lira maliyetli Kuzey Çevreyolu’nda kamulaştırma sorunu Cumhurbaşkanımızın kararıyla çözüldü. Malatya Havalimanı'na 2,5 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binasının ihalesi 2 Kasım'da gerçekleştirilecek. Adalet Sarayı binasının yapımı için Yeşiltepe'de Askeri Hastanenin bulunduğu alanda 100 bin metrekarelik tahsis yapıldı ve Adalet Bakanlığımıza yer teslimi gerçekleşti. Projesi hazırlanıyor. 24 Ocak depreminden dolayı TOKİ aracılığıyla konutların yapımıda sürüyor. Sadece bunlar değil eğitimden sağlığa, ulaşımdan kültüre kadar her alanda yatırımlarımız sürmektedir” ifadelerini kullandı.

Ziyaret öncesi AKP Malatya il kongresinin yapılacağı Büyükşehir Belediyesi yanındaki meydanda hazırlıklar tamamlandı. Meydanda sosyal mesafeyi koruyacak şekilde sandalyeler yerleştirilirken alan Türk bayrakları ve parti bayraklarıyla süslendi. Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük boy posterlerinin asıldığı alanda protokol için ayrı bölüm oluşturuldu, delegelerin oy kullanacakları alanlar düzenlendi.

Partililer alana ateşleri ölçüldükten sonra 3 ayrı kapıdan giriş yapacak. Alandaki her bir sandalye arasında 1,5 metre mesafe bulunacak. Alanda dezenfekte ve maske dağıtım standları olacak. 605 delegeye dezenfektan malzemeleri ve tek kullanımlık kalemler verilecek.

Saat 13.00'de yapılacak olan kongrede, il başkanlığı için tek adayın İhsan Koca olduğu bildirildi.

TOPLU AÇILIŞ SAAT 16.00'DA İTFAİYE MERKEZİ'NDE..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya ziyareti sırasında toplu açılış töreninde gerçekleştirecekği yatırım ve hizmetlerin son durumlarını kontrol ederek, etkinlik alanlarında incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Ekim Pazar Günü AKP 7. Olağan İl Kongresi’ne katılmak ve ilimize yapılan yatırımların açılışını gerçekleştirmek için Malatya’ya gelecek. Açılışı yapılacak olan alanlarda hazırlıkları yerinde inceleyen AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, açılış öncesi yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Eksikliklerle ilgili uyarılarda bulundular.

Başkan Gürkan yapılan çalışmaların açılış gününe kadar tamamlanacağını söyleyerek, “25 Ekim Pazar günü Sayın Cumhurbaşkanımız, hemşerimiz kendi memleketi olan Malatya’ya teşrif edecekler. Malatya’mızda AK Parti 7. Olağan İl Kongresi’ni gerçekleştirecek. Kongremizin akabinde Malatya’mızda kamu anlamında, yerel yönetim anlamında ve özel sektör anlamındaki hizmetlerin açılışı gerçekleştirilecek. Bu süreç içerisinde değerli bakanımızla beraber yapılan çalışmaları yerinde görüp incelemek maksadıyla açılış yapılacak yerleri geziyoruz. Yapılan çalışmalarda gerek Cumhurbaşkanımızın protokol yetkilileri ve program yetkilileri ile birlikte programın nasıl icra edileceği şeklindeki çalışmaları yerinde görüp inceliyoruz. Cumartesi itibariyle yapılan çalışmaların tamamı bitirilmiş ve açılışa hazır bir hale getirilmiş olur. Diğer taraftan belediyemizin yanındaki alanda kongremizin icra edileceği mekânın düzenleme çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu çalışmalarımızın memleketimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Açılışların memleketimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Gürkan, Malatya’nın Başkomutanını beklediğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın Malatyalıların hemşerisi olması hasebiyle şehrimize özel bir önem vermektedir. Bu anlamda da bizim talep ve isteklerimiz noktasında da şimdiye kadar gerek hükümet nezdinde gerek Cumhurbaşkanımız nezdinde yaptığımız taleplerin hiç biri boşa gitmemiştir. Yani Malatya mazisine layık istikbale hazırlanacaktır diyorum. Malatya’nın Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ı beklediğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Tüfenkci ise, Malatya’nın hasretle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı beklediğini söyledi. Tüfenkci, “Gerçekten Malatya için büyük bir gün 25 Ekim. Bilindiği gibi hem il kongremizi gerçekleştireceğiz hem de Büyükşehir Belediyemizin de içerisinde bulunduğu çeşitli yatırımların da açılışını yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızla beraber hem güzergâhları hem de açılışı yapılacak alanları ve törenlerin yapılacağı yerleri birlikte gezdik ve son hazırlıklara baktık. Hamdolsun her şey yolunda gidiyor. İnşallah bu noktada Malatyalı hemşerilerimiz de dünya lideri, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hasretle bekliyor, bağrına basacak. 1 milyarın üzerinde bir açılış gerçekleştireceğiz, bu önemli. Büyükşehir Belediyemizin çeşitli yerlerde yapmış olduğu yatırımların, biten yatırımların açılışlarını gerçekleştireceğiz. Ayrıca Yeni İtfaiye binamızın içerisinde törenin yapılması ayrıca bir güzellik katacak. Açılışların ve Kongremizin Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen Belediye personellerimize, itfaiyeci arkadaşlarımıza, gönüllü olarak çalışan teşkilatlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMIZI, SAYGI, SEVGİ VE HOŞGÖRÜ İÇERİSİNDE MİSAFİR EDECEĞİZ”

25 Ekim Pazar günü Malatya’da tarihi anların yaşanacağını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da, “ Ülkemizin bölgesel ve küresel anlamda büyük bir güç olabilmesi adına atılan dev adımların mimari olan AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı, 25 Ekim Pazar günü Malatya’da en güzel şekilde ağırlayacağız. Malatya Büyükşehir Belediyesinin yan tarafındaki alanda sosyal mesafe kuralları altında düzenlenecek olan AK Parti 7.Olağan İl Kongresine teşrif edecek olan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya’lı hemşerileriyle kucaklaşıp, hasret giderecektir.  Birlik ve beraberliğimizin teminatı, mazlum coğrafyaların tek umudu olan, Türkiye’mizin her alanda kalkınması adına tarihi adımların atılmasını sağlayan AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı hasret ve özlemle bekliyoruz. Malatyalıların gönlünde her zaman farklı bir yerde olan Sayın Cumhurbaşkanımızı her zaman olduğu gibi yine büyük bir sevgi, saygı ve muhabbetle misafir edeceğiz. Cumhurbaşkanımızı kentimizde ağırlayacak olmak bizim için onur ve gururdur. Pazar günkü tarihi buluşmanın Malatya’ya yakışan bir güzellikte geçmesi adına Yeşilyurt Belediyesi olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmekteyiz. Bu tarihi buluşma, Malatya’mızın daha fazla büyümesi ve gelişmesi adına bir fırsattır. Malatya’mızda son yıllarda gerçekleşen gerek alt ve üst yapı, gerekse de sağlık, kültür, spor, ticaret, turizm ve eğitim alanlarında gerçekleşen dev yatırımların gerçeğe dönüşmesinde çok büyük destekler sağlayan, her daim Malatya’lıların yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız’ı Malatya’mızın misafirperverliğine yakışan boyutlarda misafir edip, 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde her zaman olduğu gibi yine en büyük desteği vereceğiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür, gün dört bir taraftan saldırıya uğrayan Türkiye’mizin birliği ve beraberliğini güçlendirmek adına milletimizden aldığı güçle yoluna emin adımlarla devam eden Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenme günüdür. Bu vesileyle; AK Parti Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenecek olup, tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapacak olan AK Parti 7.Olağan İl Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Kongreye katılacak olan tüm hemşerilerimizin temizlik, maske ve mesafe kurallarına dikkat etmelerini özellikle rica ediyorum.” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • Yerelli (3 yıl önce)
    Aynı kişilerin kendi aralarında bozulup tekrar dizilmesi sonucu değiştirmeyecektir. Bu salgın virüs ortamında bu kadar israf yapılması da hak değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Hazirlik dedigin reklam panolari mi? Asfalt cizgileri mi? Memlekete yapilmasi gereken zaruri hizmetleri cok olagan ustu projelermiş gibi millete pazarlayip bitince de 40 kere acilis yapip sonra kamyon dolusu oy toplayan partinin adi akp
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Sehitfevzi mahallesi olarak sayin cumhurbaskanina sesimizi duyuracagiz bizi uc aydir canimizdan biktirdiniz piskolojimizi bozdunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • KAMİL YILMAZ (3 yıl önce)
    İhsan Koca adamdır
    0
    0
    Yanıtla
  • muharrem (3 yıl önce)
    Sayın Başkan ne kadar boş masraf yaptınız siz öyle ya allah yardım ede size vizyon düşünce hiç bir şey yok sizde ancak ki boş para harcama boş palavra
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Öznur Çalık ismi hiç geçmiyor sayın cumhurbaşkanı protokolinde acaba sn vekil demi korona testi pozitif çıktı bilgisi olan varmı yoksa mümkün değil öznur hanımın orda olmaması aklımız almıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Lvt (3 yıl önce)
    Caddlere aştığınız türk bayrakları çok güzel olmuş inşallah aynı şekilde 29 ekim de asarsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    İki kişi yolda yan yana yürüyünce 900 TL ceza yazılıyor şimdi o kadar insanı oraya toplamak nedir ben bunu anlamadım hani sosyal mesafe hani kural hiç zamanı değildi bu vakalar artacak Allah sonumuzu hayır etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • HARUN (3 yıl önce)
    Valla kim olursanız olun bu dünya kimseye kalmaz seçimlerde kimlerin bir bir düştüğünü değiştiğini çok net görecez halk zenginin daha fazla zengin yapıldığını fakirleşerek anladı vesselam
    0
    0
    Yanıtla
  • Korkmaz (3 yıl önce)
    Sayın büyük başkanımız MALATYAMIZA hoş geldin. Başkan başımızın tacı. İnşallah Kiltepe,taştepe,hanımın çiftliği ve Orduzu mahallerin yani çevre yolu altı geri kalmışlığını görür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kalkan (3 yıl önce)
    Cumhurbaşkanı illeri ziyaret etmesi çok güzel belediyeler kendi pisliklerini boyayarak yada asfalt yaması yaparak kapatıyorlar. Hastalik carsi pazar artış varken belediye yaninda birde vatandaşlara seslenecek oraya toplanan malatyalı hasta olmayacak mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok akp mitinginde virüs bulaşmiyormuş ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Beyoğlu (3 yıl önce)
    Cumartesi günü Deva partisi, Pazar günü Ak parti il kongreleri yapılıyor. Cumartesi sayın Babacan, Pazar günü Cumhurbaşkanımız Malatya da seçim mi olacak yoksa
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (3 yıl önce)
    Pazar günü KPSS var. Pazartesi olmaz mı? Yapılacak olan olağan seçim nasıl olsa tek aday var. Pazar günü KPSS ye gireceğim. Katılmazsam olağan seçime bir şey olur mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalett (3 yıl önce)
    Kendileri çalıp kendileri oynuyor arada bir bakıyorlar karışan eden yok kendi kendilerine kavga ediyorlar Malatya yöneticilerimiz sağolsunlar hiç canımız sıkılmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    İhsan Koca Gülmeyeymiş eyiymiş gülünce çok komik çıkmış Bu gülüş hiç hayra alamet değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Ev kiram 900 tl ,elektrik su 200 tl bebeĝime 350 gr mama 64 tl aylik bez 78 tl gecen ay aldigim cicekyagi 64 tl otobus param kalmiyor cebimde yuruyerek eve donuyorum hanim ariyor carsida isim cikti deyip yalan soyluyorum HOŞ GELDİNİZ SAYİN CUMHUTBAŞKANİM
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah yardımcımız olsun bu dünya geçici varsın burası böyle olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Cömert (3 yıl önce)
    İtfaiye binasının orda açılış mı?Selahatttin Başkanı yönlendiren yöneticileri yine müthiş akıl vermiş aferin bravo harika. Başka yer mi yok Allah aşkına
    0
    0
    Yanıtla
  • Akıldane (3 yıl önce)
    1 viyol yumurta 23 tl.
    0
    0
    Yanıtla
  • yandaş (3 yıl önce)
    zaten bütün beceriniz afiş takmak sevgi göstermek bu makamlara onun için geldiniz hizmet etmek için değil
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya 44 (3 yıl önce)
    Sayın cumharbaşkanım Malatyamıza hoşgeldiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Buyuk baskan Selahattin GURKAN ve buyuk projeleri...dunyada ilklere imza atan baskan
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    toplu açılış saat 16.00’da itfaiye merkezi’nde.. işte malatya bu işte akp malatya kadrosu işte büyükşehirin büyük başkanı ve vizyonu açılışta akp genel başkanına 40 metrelik itfaye merdivenini gösterecekmiş herhalde. nerden baksan rezalet
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (3 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanım biz artık bunlardan bıktık artık değişim zamanı
    0
    0
    Yanıtla
  • Değştirmek senin elinde.oy vermezsin reiste değiştirir.hepsi bu kadar basit.%70 oy çıktımı reiste diyi ki malatya adaylarımı seviyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Sn. Cumhurbaşkanı bugün cuma namazı çıkışı yaptığı açıklamada kalabalıklardan uzak durun dedi. Sizde milleti miting alanına toplamak icin gezici araçlarınızla anons yaptırıp davet ediyorsunuz. İstediğiniz kadar tedbir alın, önümüzdeki haftadan itibaren artacak vaka sayılarına sebep olursunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Akpınardaki çeşme (3 yıl önce)
    Hoperlörü patlamış minübüsler kafamızı şişirdi, keşke olmasaydı!
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok haklısın Akpınardaki çeşme Bugün aynı rezalet fuzulide saatlerce devam etti Bakıyorum da Fuzulideki Akasya ağacından hiç ses yok sesini kesmişler sanki
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerden göğe kadar haklısınız. İnsaf!
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral (3 yıl önce)
    Bir derneğin 30-40 üyesi ile genel kurulunu yapmasına izin vermiyorsunuz sonra kalkıp binlerce kişinin katılacağı bir kongre yapıyorsunuz. Bu ne perhiz be ne lahana turşusu
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevdet (3 yıl önce)
    Eğer benim verdigim vergilerden, yani belediye imkânlarıyla afiş yaptırıp astırıyorsanız, kongrenizi belediyelerin yani biz halkın parasıyla yapıyorsanız dinime imanıma ben hakkımı helal etmem. Ahir dünyada sizden davacı olurum. Çünkü bu bir siyasi parti organizasyonu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Cevdet isimli kullanıcı yorumuna
    Cevdet bey AK Parti'nin seçim harcamaları zoruna mı gitti gardaş.2001 yılına kadar ülkeyi sömürenlere de aynı bedduada bulundun mu.Aynı hak arayışına o zaman da girdin mi gardaş.AK Parti'nin ülkemize verdiği hizmetler yaptığı icraatlar için de dua ettin mi gardaş.Allah bu vatana hizmet edenlerden razı olsun dedin mi gardaş.Biz hakkımızı bu vatana hizmet eden her memleket sevdalısına helal ediyor ve Allah razı olsun diyoruz.Biz de ülkemizi yıllardır sömürenlere hakkımızı helal etmiyoruz desek ne dersin gardaş...
    0
    0
    Yanıtla
  • Pötürgeli Xalô Ramo (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Kardeş fazla A haber izlemek kafa yapmış sende??
    0
    0
    Yanıtla
  • ???
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    bal tutan parmağını yalar diyisin yani. adamın yazdığıyla senin söylediğinin ne alakası var. hizmet eden herkes hakkını misliyle alıyor, kimse hayrına birşey yapmıyor. senin söyleminden çıkan sonuç, eskiler hizmet etmeden götürüyorlardı, bunlar hizmet ederek götürüyorlar, bunlara helal olsun, eskilere haram olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı kardeşim gelecek 40 yııl borçlandırıldık yapılan hizmetler devletin hizmeti ama ne kadar devlet parası yandaşlara peşkeş çekildi merak etmiyormusun lanse edilen yatırımlar hep beton üretime katkısı yok işsizlik almış başını gidiyor üretim yok beş müthaitin vergi borçları siliniyor üniversiteli gençlerin kyk borçları silinmiyor vatandaş aç sıkıntıda ama maşallah bizi yönetenlerde bir tasaruf etme düşüncesi yok bu sizi rahatsız etmiyorsa söyleyecek söz yok hazreti ömer özel işlerinde kendi mumunu kullanırken dindar olduklarını söyleyenler buna azami hassasiyeti göstermeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardaş derim
    0
    0
    Yanıtla
  • He Kardaş bulundum. He kardaş garibanın ekmeğinden çalınarak yapılan her şey zoruma gider. He kardaş verdiği hizmetleri sanki babasının hayrına yaptı. Beton dikmekten başka icraatları varsa söyle kardaş. Tam da dediğin gibi bizde din iman siyaseti yaparak memleketimizi sömürenler hakkımızı helal etmiyoruz kardaş. Sen Malatyalısın ama İstanbula yapılan hizmetlerle övünüyorsun. Malatya da ne değişti mesela kendine sor cevabını da kendine ver kardaş...
    0
    0
    Yanıtla