Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, tarımsal üretimde sıkı bir izleme politikasına geçileceğini belirterek, "Bir çiftçi tarlasında kullanmış olduğu her türlü bitkisel tarım ilacını kaydetmek zorunda, onu bugünlerde eylem planı haline getireceğiz" dedi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Aydemir, Malatya İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen 4. Ulusal Hidatidoloji Kongresi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Aydemir, "Hayvan hareketlerini kontrol altına alacak olan eylem planlarımız var. Mezbahanelerin kontrol altına alınması önemli. Sağlıklı bir mezbaha yapısı son derece önemli. Maalesef biz başıboş hayvanlar konusunda tam başarılı değiliz. Ankara, İstanbul ve İzmir'de istenilen başarıyı yakalayamadık. Bu işinde
ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kedi ve köpeklerin kayıt altına alınması, değil kedi ve köpekleri, kanatlıları bile kayıt altına almak istiyoruz. Sığırları, koyunları kayıt altına alma projemiz, Avrupa Birliği destekli proje olarak 2009 yılında başlıyor. Biz, değil vatandaşlarımızı, tüm varlıklarımızı, potansiyellerimizi kayıt altına ve izlemeye alacağız" dedi.
Gıda konusunda yapılacak hamlelerin tamamen bir ulusal duyarlılık hamlesi olduğunu belirten Aydemir, "Biz tarımsal üretimde de sıkı bir izlemeye geçiyoruz. Bir çiftçi tarlasında kullanmış olduğu her türlü bitkisel tarım ilacını kaydetmek zorunda. Onu bugünlerde eylem planı haline getireceğiz. Türkiye'nin toplum sağlığını garanti edecek, sertifikalı izlenebilir tarım modeline de bakanlığımız, hükümetimiz geçiyor. Geçmek zorunda. Buna da mahkumuz. Yoksa uluslararası pazarda kendimize yer edinebilmemiz ve süreklilik sağlamamız mümkün değil. 5199 sayılı Hayvan Refahı Kanunu, gerekli düzenlemelerde yapılarak" şeklinde bilgi verdi.