SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tümü Gelecek Eğitim Öğretim Yılında Açılacak'

'Tümü Gelecek Eğitim Öğretim Yılında Açılacak'
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş, 24 Ocak depreminin ardından zarar gören okulları yeniden eğitim hayatına kazandırmak amacıyla yapımı devam eden okul inşaat alanlarında incelemelerde bulundu.

İlk olarak 24 derslikli olarak projelendirilip inşaatı devam eden Kubilay Anadolu İmam Hatip Lisesini akabinde 16 derslikli Melekbaba İlk ve Ortaokulunu son olarak da 16 derslikli Ziya Gökalp İlkokulunu ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Baruş, okul inşaatlarını gezerek yüklenici firma yetkililerinden inşaatların son durumu, fiziki gerçekleşme ve teslim tarihleri ile ilgili bilgiler aldı. Tüm okulların bu yıl içerisinde bitirilip yeni eğitim öğretim yılında faaliyete geçeceği bilgileri paylaşıldı. 

Vali Baruş incelemeler esnasında; Okulların en kısa sürede bitirilerek eğitim hayatına kazandırılmasının çocuklarımız ve gençlerimiz açısından çok önemli olduğunu, onların daha ferah ortamlarda daha iyi koşullarda eğitim almalarının bir an önce sağlanması için gereken çalışmaların hızlandırılması talimatını verdiğini ifade etti.

Vali Baruş’a incelemelerde İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, ilçe ve şube müdürleri eşlik etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Emre (2 yıl önce)
    Necatibey ortaokulu neden yapılmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • herhangi biri (2 yıl önce)
    yeşiyurt yakınca bölgesinde bulunan şehit fuat bozkurt ortaokuluda yıkıldı. güye yerine yenisi yapılacaktı, ancak erman ılıcak fen lisesini yaptılar. bizim öğrencilerimizi mağdur ettiler. bizide yakınkent imkb ilkokuluns tasıdılar. çocuklarımız sabah 6.50 de derse başlıyor. öğleciler 17.40 da çıkıyor. çok zor. 4 yıldır bu haldeyiz.gerekenin yapılmasını istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sayın valim Yeşilyurt ilçesi İnönü mahallesinde sadece ilkokul var. Acil ortaokul ihtiyacı var. Bu konuyla ilgilenirseniz sevinirim
    %100
    %0
    Yanıtla
  • perişan (2 yıl önce)
    Darısı yıkılıpta unutulan Necatibey Ortaokulunun başına, bu arada yapılan bu okulların tam ortasında kalıyor Necatibey, çevredekiler yapılıp ortadaki okul için neden hala kazma bile vurulmadı? 6.50 ders başı yapıyor çocuklar, kör karanlıkta uykunun en tatlı yerinde uyanıyorlar, bu okulları sabahın köründe başlatanların allah belasını versin diye diye yataktan sürünerek çıkıyorlar, kışın karanlığında gözgözü görmüyordu, sokak lambaları yanmıyordu, (defalarca FEDAŞ' ı aradık) rezillik içinde gidip geldiler bu kışta aynı rezilliği yaşayacaklar. Bu okulun yıkıldığı, öğrencilerin çilesi, sığıntı gibi Nureddin Zengiye gitmeleri...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Değerli Arsa (2 yıl önce)perişan isimli kullanıcı yorumuna
    Bu bölgede bir de lise olması zorunluluk. Nüfus olarak oldukça yoğun ve çocuklarımız sıkıntı yaşıyor, adrese dayalı olarak oldukça uzak liseler. Buğday Pazarı taşınacak, yerine bir lise yapılsa, şahane olur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SinanA (2 yıl önce)
    Necatibey Ortaokulu neden yapılmıyor?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Kubilay lisesi keşke aslına uygun bir şekilde inşa edilseydi... Yeni yapılan bu bina eskisi ile uzaktan yakından alakası yok ...
    %40
    %60
    Yanıtla