SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tünel Tamamlanıyor.. Ya Duble Yol?

0
Güncellendi - 2021-10-15 03:43:47
Tünel Tamamlanıyor.. Ya Duble Yol?
A- A+ PAYLAŞ

İç Anadolu'yu Doğu Anadolu'ya bağlayan Malatya-Sivas Karayolu üzerindeki Yağdonduran Geçidi Tünelinin 2022 yılında hizmete gireceği açıklandı. Ancak güzergahta halen bitirilmemiş olan Kangal-Ulaş ile Alacahan-Kangal arasındaki duble yolun ise ne zaman tamamlanacağı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Kışın sürücülerin korkulu rüyası olan ve Malatya-Sivas Duble yol projesi kapsamında 2016’da yapımına başlanan ve çift tüpten oluşan 1567 metre uzunluğundaki Yağdonduran Tünelinin 2022 yılında hizmete gireceği açıklandı.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sivas-Malatya yolunda, kışın tipi ve buzlanma nedeniyle sık sık ulaşıma kapanan Yağdonduran Geçidi için, 2016 yılında yapımına başlanan, çift tüpten oluşan 1567 metre uzunluğundaki tünel projesinde sona gelindi. Tünel 2022'de hizmete girecek.” ifadelerini kaydetti.

-Vali tünelde makam aracını kullandı

Sivas Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, “Sivas-Malatya yolunda, adını kış aylarındaki soğuktan alan Yağdonduran Geçidi sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkıyor. Çift tüpten oluşan 1567 metre uzunluğundaki tünel projesinde sona gelindi. Valimiz Salih Ayhan, tüneli ziyaret ederek gelinen son durum hakkında bilgi aldı. Tünelde kazı tamamlanırken, giriş bölümleri ve elektrik altyapı çalışmaları sürüyor. Tünelin 2022 yılı içerisinde hizmete girmesi planlanıyor. Valimiz Salih Ayhan, incelemenin ardından, Yağdonduran Tünelini kendi kullandığı makam aracı ile geçti.” denildi.

-Duble yol hala bitmedi

Bu arada, Malatya-Sivas Duble Yolu üzerinde halen bitirilmemiş kısımlar bulunuyor. Malatya’dan Sivas sınırına kadar olan duble yol bitirilirken, Sivas sınırları içerisinde Alacahan-Kangal arası ile Kangal-Ulaş arasındaki bir çok bölümde halen duble yol çalışması başlatılmamış bulunuyor. Bitirilmemiş olan bölümler sürücüler için trafik güvenliği açısından sıkıntıya neden oluyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu olsun İnşaAllah
    0
    0
    Yanıtla
  • Kerem (2 yıl önce)
    Alttaki yorum da "Devletin daha paralara nereye gidiyor görün işte" diyen arkadaş ülkede dönen yolsuzluktan bir haber sanırım. Bu arada devlette olan o para biz halkın parası hatırlatırım. Ek olarak geçmiş dönem de bu kadar yolsuzluk da yapılmamıştır emin olun. Bu arkadaşın yerinde olsam TV'deki yandaş medyayı izleyeceğime internette Danıştay raporlarına bakar yapılan yolsuzlukları az buçuk olsa öğrenirim. Özellikle ihalelerde başı çeken şu 5'li çeteyi araştırmasını tavsiye ederim. Ama ne söylesek boşa.. İki tünele kanacak bir halkımız var...
    0
    0
    Yanıtla
  • mevlana öztürk (2 yıl önce)
    siz gölge yapmayın yeter o da yapılacak herhalde kendinizle karıştırmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Bakıyorum da tamamlanan Tünele sevinileceğine yol yok diye yaygara koparılmaya çalışılıyor. O da olacak, yol da yapılacak, 20 yıldır neler yapılmadı ki, onlar da yapılacak. Alkış tutup tebrik edeceğinize, yapılan hizmetleri sanki düşman devleti yapmış gibi aşağılıyorsunuz. Yıpratıcı muhaliflere rağmen bu hizmetler devam edecek, her ne kadar o tünellerden geçmeseler de, o yolları kullanmasalar da, o hava limanlarına girmeseler de...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    2033 e ne kaldı hızlı trende gelir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Zamanla o da olur inşallah. Sizler bunu Cumhuryet kurulduğundan beri bir çivi çakmayan iktidarlara sorun bence. en azından bu iktidar yavaşta olsa birşeyler yapmaya çalışıyor. Devletin paraları nereye gidiyor diyenler görsün işte.Zamanında bu yollar yapılmış olsa bu iktidar belki başka yatırımlar yapacaktı. şimdiye kadar yapmayanlar paraları nerelere harcadı onları bir araştırın derim. saygılar
    %0
    %100
    Yanıtla