SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türk Milletinin İstiklali ve İstikbali İçin Yaptıklarınıza Sonsuz Şükran..'

'Türk Milletinin İstiklali ve İstikbali İçin Yaptıklarınıza Sonsuz Şükran..'
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85. yıl dönümünde Malatya 'da düzenlenen törenle anıldı.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törene, Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 2.Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve sonrasında İstiklal Marşı okunmasının ardından Malatya Valisi Ersin Yazıcı Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı. Vali Yazıcı, Anıt Şeref Defterine, “Milletin yaşama gücünü tükettiği zannedilen bir dönemde, siz korkusuzca ortaya atılarak Türk milletinin bağımsız yaşama arzusuna ve vatan toprağı sevgisine güvendiniz. Millî Mücadele’yi hiçbir şeyden yılmayan iradenizle organize ettiniz. Önünüze çıkan engelleri büyük bir azim, cesaret ve kararlılıkla aşarak milletimizin refah ve mutluluğu için durmaksızın çalıştınız ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadınız. Millet olarak birlik ve beraberliğimizin bekası, ülkemizin müreffeh ülkeler arasında hak ettiği yeri alması uğrunda karşılaşacağımız bütün engelleri bertaraf edeceğimizden emin ve müsterih olunuz. Türk milletinin istiklali ve istikbali uğruna yaptıklarınız için sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini yazdı.

Anıt önündeki törenin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, Kongre ve Kültür Merkezine geçerek burada Atatürk fotoğraflarının bulunduğu resim sergisi ziyaret gezdi. Daha sonra program kongre ve kültür merkezi konferans salonunda düzenlenen anma programı ile sona erdi.

CHP'DEN ANITA ÇELENK..

Bu arada, CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, il ve ilçe örgütleri ile birlikte ebediyete intikalinin 85'inci yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunup saygı duruşunda bulundular. Anıt önünde konuşan CHP Malatya İl Başkanı Yıldız, yaptığı açıklamada  “85 yıl önce bugün milletimiz kurtarıcısını, kurucusunu sonsuzluğa uğurladı. Onun ifadeleri ile "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözüyle bize bıraktığı büyük miras olan Cumhuriyetimiz 100 yaşında ve sonsuza dek yaşayacaktır.” dedi.

Yıldız konuşmasında “Ülkemizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü olan Mustafa Kemal Atatürk dünyadaki tüm mazlum milletlerinin umudu olmuştur. Bizler için 10 Kasım bir matemin ötesinde Mustafa Kemal'in fikirlerine bağlılığımızı dünyaya haykırdığımız gündür. O, fikirleri ile ölümsüzdür. O fikirler bugün bizlerin yolunu aydınlatmaya devam etmektedir. Bizler O’nun fikirlerinin yılmaz savunucusu olmaya onun büyük eseri olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensupları ve neferleri olarak Cumhuriyetimizi bilimin ve aklın ışığında daha ileriye götürmeye, demokrasi, adalet ve laiklikten taviz vermeden bu değerlere sahip çıkmaya devam ediyoruz. Kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.” ifadelerine yer verdi

iha- AA- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ozmalatyali (5 ay önce)
    Baskomutanimiz ulu önder M.Kemal Ataturkumuz hep saygı, sevgi ve rahmetle anacağiz. Emanetlerinin Yılmaz! Bekcileriyiz!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • oktay (5 ay önce)
    büyük komutan mekanın cennet olsun ATAM.
    %100
    %0
    Yanıtla