SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'de En Fazla Ameliyat Yapan Üniversite Hastanesiyiz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 1975'de kurulan ve 14 fakülte, 1'i devlet konservatuvarı olmak üzere 2 yüksekokulu, 3 meslek yüksekokulu, 6 enstitü, 1 teknokent, Turgut Özal Tıp Merkezi'nin de aralarında bulunduğu 31 araştırma ve uygulama merkeziyle yaklaşık 40 bin öğrenciye eğitim öğretim hizmeti veren İnönü Üniversitesi 50. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Rektörlük binasında düzenlediği basın toplantısında, üniversitelerinin 50. kuruluş yıl dönümünde çeşitli kutlama programları yapacaklarını, bu kapsamda yıl boyunca konferanslar, sempozyumlar, kongreler ile kültürel ve sanatsal etkinler düzenleyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin kuruluş sıralaması olarak 14. üniversitesi olduklarını aktaran Akpolat, sağlıkta dünya markası haline geldiklerini, farklı akademik birimlerde bu başarıyı sürdürmek istediklerini belirtti.

Prof. Dr. Akpolat, üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Turgut Özal Tıp Merkezi'nin ülkenin markası olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Karaciğer ve kemik iliği naklinde Türkiye ve Avrupa sınırlarını aşmış durumdayız. Ortopediden tutun da çocuk cerrahisine ve cerrahinin tüm alt birimlerine kadar Türkiye'de yapılamayan ameliyatlar yapılabiliyor. Türkiye'de ameliyat sayısı olarak en fazla ameliyat yapan üniversite hastanesiyiz.

Eczacılıkta ulusal başarımız var. Kimyada uluslararası en etkili bilim insanları arasında yer alıyor hocalarımız, fizikte yine öyle. Batarya teknolojisinde şu an Türkiye'de en fazla patenti olan üniversiteler arasında, 5. sıradayız."

- Depremde 20 bina yıkıldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde 20 binalarının yıkıldığını, üniversiteyi ayağa kaldırarak eski performansına kavuşturmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getiren Akpolat, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin kurulması için hazırladıkları dosyayı YÖK'e sunduklarını, onay almaları halinde yapay zeka ve siber güvenlik bölümlerini de kuracaklarını kaydetti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 gün önce)
    Üniversite Hastanesi'nde 15 yıldır hiç ameliyat yapmamış olan cerrahları ve yıllardır hiç bir hastaya bakmayan prof lariniz da var sayın rektörüm. Onları unuttunuz galiba.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Ünal (3 gün önce)
    Hiç kimse umutsuzluğa düşmesin hastahaneye uluslar arası bir basmüdür atadılar ki yakında avrupayi da sollar dünya birinciliğine dogru dolu dizgin gidersiniz. Kıymetini bilin başmudurun her hastaneye nasip olmaz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 gün önce)
    Bizim doktorlar çok iyi tüm samimiyetimle ve yurtdışında yaşamış biri olarak diyorum ama çok çalışmalarının karşılığını almadıkları için motivasyonları düşük enerjileri az, rektör beye nacizane tavsiyem maaşları arttır doktorların, bak yatalak hastayı nasıl maraton koşucusu yapıyorlar, zaten nakil yapanlar fazla alıyormuş buda örneği değilmi verdin parayı aldın avrupanın en birinci karaciğer naklini helali hoş olsun hepsine az bile ama her doktora bunu yaparsanız uçar hastahane
    %67
    %33
    Yanıtla
  • hasan (3 gün önce)
    bu hizmeti üretenlerin.... yani sağlık çalışanlarının(tümünün) kıymetini bildiniz mi? biliyor musunuz???
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübekli (3 gün önce)
    Sağlıkta dünya markası mı? En çok ameliyat yapılan hastane mi? Sağlık personeli bile gülmüştür. Neyin kafası bu? Dünyada en fazla cerrahın bulunduğu merkez misiniz? Değilse ortada absürt bir durum vardır. Ayrıca günümüzde artık sıradan sayılan operasyon ve müdahaleleri ameliyat diye saymanız gibi bir hatalı alanı tıp olmayan biri ancak yapabilir. Acil servise bir çeki düzen vermeye başarın, ölümlerin en çok neden pazar geceleri olduğunu bir araştırın. Hastanede tas kayıp haberiniz yok. Hasta yakınları doktorlara ulaşamıyor. Azarlanıyor bilgi almak istediklerinde. Polikliniklerde muayene eden doktorun adı başka, resmiyette başka. Asistanlar yani henüz uzman olmamış adaylar muayene yapıyor, hocalarının adına. Millet cahil olunca fark etmiyor. Hasta yakınları öneride bulnunca da fırça yiyor. Eğer aday uzmanın muayene yetkisi var ise poliklinik kapılarında neden hocalarının adı yazıyor elektronik tabelada? Birkaç özverili cefakar sayesinde hastane ayakta duruyor. Bu arada prof ünvanlı tıp uzmanı var iken neden doç başhekim? Ayıp olmuyor mu? Bir ultrason çektirmek için bile günlerce beklemek lazım. Acilden istenilen acil ultrason için ünite dışına defalarca gidip görevliyi bulmak zorundasınız. Ultrason cihazı küçük ve seyyar. Neden acil serviste olmaz? 20 kez bakıyorsun görevli yok. Acil serviste yığınla personel lak lak yapıyor veya gruplar ve halinde tura çıkıyor. Saatlerce acil serviste bekletilen acil hastaya teşhis konulamıyor, tedavi başlatılamıyor. Bu mu başarı? Hastalara verilen yiyecek ve özellikle meyve sularını kim kontrol ediyor? O sözde meyve sularını siz içiyor musunuz? Yatan hasatının sondasını boşaltmak refakatçinin görevi mi? Takılan serum bitince kan akıyor ama ortada kimse yok. Öncelikle refakatçi uygulamasını kaldırın. Yeterli sayıda hasta bakıcı vs istihdam edin. Vizit saatlerinoe önce bir tenizlik, yatakları düzenleme ve hatta yatan nastala yatağı bozmasın diye fırça, refakatçiler dışarı, hocalar bir gatih edasıyla hasataları üstünkörü hızlı bir ziyaret, adet yerini bulsun, prosedür yere e getirilsin diye. Hasta yakınına birinci elden bilgi vermek yok. Hocaları bir daha görmekzmümkün değil. Her yerde asistan o da ele geçerse. Bu mu kalite?
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Ömer (3 gün önce)
    Hastanede tas kayıp personel liyakatsız yöneticiler boş insanlar ...kalkmış en çok ameliyat övünüyor.. Adamın varsa hizmet alırsın yoksa sürünün hizmeti var
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (3 gün önce)
    Baskı ile giden doktorlar yüzünden. Bölümleri birleştirmek zorunda kalırken hastanenin hizmet kalitesi her gün düşerken dünya size güzel. Vesselam
    %80
    %20
    Yanıtla
  • A grubu ameliyatlar ne durumda? (3 gün önce)
    Böyle iddialı konuşursanız birisi de çıkıp yapılan ameliyatların ne kadarı A grubu ameliyat diye sorar. Bence A grubu ameliyat oranlarında diğer üniversiteler ile kendinizi kıyaslayın. Burada adını ameliyat olarak dahi anmak istemeyeceğim girişimleri de ameliyattan sayıp, toplam sayılar ile kıyaslama yaparsanız büyük ihtimalle dünya üniversitelerinde de ilk sıraya gelirsiniz. Açıklama yaparken sadece anlamayan kişilere değil, anlayabilen kişilere de hitap edecek şekilde organize olursanız söylediğiniz daha eleştirilebilir ve daha karşılık bulabilir bir hale gelir. Tabi niyetiniz bu ise. Yoksa sadece ilkler, enler, olmayanlar... diye uzayıp giden listelerde sayınızı artırmaktan başka bir iş yapmamış olursunuz.
    %75
    %25
    Yanıtla