SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'de Sayılı İller Bu Destekleri Alıyor"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Malatya İl Koordinatörü Murat Tunç'u ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Ziyarette konuşan Tüfenkci, TKDK tarafından Malatya'ya önemli destekler verildiğini ifade ederek, "Türkiye’de bir çok ilde şu anda TKDK'nın desteklerinden faydalanılmak için büyük çaba sarf ediliyor. Tabi bu destekler Avrupa Birliği destekli projeler olduğu için Türkiye’de de sayılı iller bu destekleri alıyor. Malatya'mız da bunlardan birisi. Bugüne kadar TKDK vasıtasıyla bir çok küçük ve orta ölçekli işletmeleri hayata geçirdik. Gerek tavukçuluk alanında gerekse besicilik alanında gerekse de tarıma dayalı sanayinin gelişmesi alanında TKDK ciddi destekler sağladı. Bu kapsamda 2021 yılında 80 milyonluk bir hibe desteği ile yaklaşık 250 milyon TL'lik bir yatırımı Malatya’ya kazandırmış oldular. Önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji dikkate alınarak işletmelerimizin elektrik maliyetini düşürmeye yönelik destekler verebilirler. Ama yeni işletmelerin ilimize kazandırılması noktasında istihdama yönelik projeleri de elbetteki desteklemiş olacaklar" şeklinde konuştu.

Malatya'da alınan destekler sayesinde ciddi yatırımlar gerçekleştiğini ifade eden Tüfenkci,  "Bu ilimizin gelişmesi ve kalkınmasına vesile oluyor aynı zamanda ihracatımıza yönelik işletmelerimizin ve firmalarımızın da devreye girdiğini görüyoruz bu bizleri memnun ediyor. Bunun yanında Tarım Bakanlığımızın üreticilere ciddi anlamda desteği var. Yaklaşık 70 -80 milyon TL'lik bir destek doğrudan bakanlığımız tarafından gerçekleştirildi. Biz dün olduğu gibi bugün de üretenin yanındayız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi biz vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz, üretenin her zaman yanında olacağız" diye konuştu.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Alp (2 yıl önce)
    TKDK destekleri Malatya da kesinlikle doğru kullanılmıyor. Tarımsal destekler yandaş firmalara tarım ışındaki projelere veriliyor. Kurum müdürü proje danışmanların esiri olmuş Sayın valimize buradan söylüyorum projeleri alanların hepsi fabrikatör ve zenginler içlerinde bir tane gerçekten tarımsal faaliyette bulunan işletme yok hazırlanan projelerin başına süslü iki tane tarımı çağrıştıran kelime yazıyorlar milyon TL alıyorlar Kurum müdürü şimdiye kadar kim hangi projesi için TKDK desteği almış projeleri ve firmaları açıklasın Malatya da gerçekleri öğrensin Malatya nasıl sayılı iller arasına girmiş bizde bilelim bu tavukçuluk ve besicilik dışından HİBELERİ kimler almış ayıp ayıp çiftçinin hakkını yandaşlara yedirmeyin müdür bey
    %100
    %0
    Yanıtla