SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'nin En Zengin İlk 25 Kişisi Arasında 4 Malatyalı İş İnsanı

Türkiye'nin En Zengin İlk 25 Kişisi Arasında 4 Malatyalı İş İnsanı
A- A+ PAYLAŞ

ABD merkezli Forbes dergisi, 2024 yılı dünyanın en zenginleri listesini yayımladı. Türkiye'nin zenginleri listesinin ilk 25 sırasında, Malatyalı 4 işadamı da yer aldı.

TÜRKİYE'NİN İLK 25'İNDE MALATYALI 4 İSİM..
Listede Türkiye adına zirvede ise 5,1 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker yer aldı. Türkiye'nin ikinci en zengin ismi ise 3,5 milyar dolarlık servetiyle Kazancı Holding patronu Şaban Cemil Kazancı oldu. 63. yaşındaki Kazancı'nın serveti bir yılda 1 milyar dolar arttı. Geçen sene Türkiye'nin yedinci, dünyanın 1217. zengini olan Kazancı, dünya listesinde bu yıl 920. sıraya yükseldi.

Türkiye'nin en zengin üçüncü ismi, 3,1 milyar dolarlık servetiyle İpek Kıraç oldu.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Malatya- Darendeli iş insanlarından Erman Ilıcak 2.7 milyar dolarlık servetiyle Türkiye listesinin 6'ncı sırasında yer alırken, Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Malatya- Doğanşehirli Mustafa Küçük 2 milyar dolarlık servetiyle 12'nci, Enerji-Bankacılık ve İnşaat sektöründe faaliyeti bulunan Malatya- Yeşilyurtlu Ahmet Çalık 1.5 milyar dolarlık servetiyle 19'uncu, Sağlık- Hastane sektöründe faaliyet gösteren Malatya-Arapgirli Mehmet Ali Aydınlar 1.2 milyar dolarlık servetiyle 23'üncü sırada yer aldılar.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ..
ABD merkezli Forbes dergisi, 2024 yılı en zenginler listesini yayımladı.

Listenin zirvesinde 233 milyar dolarlık servetiyle Fransız Bernard Arnault yer aldı.

Louis Vuitton ve Sephora gibi markaların sahibi olan moda ve kozmetik devi şirketlerin patronu olan Arnault'nun serveti geçen sene 22 milyar dolar arttı.

2020 yılında 76 milyar dolarlık servete sahip olan Arnault, dört yılda servetini yaklaşık üçe katlamış oldu.

Forbes'a göre dünya genelinde 2024 yılı itibarıyla toplam 2 bin 781 dolar milyarderi 14,2 trilyon dolarlık servete sahip bulunuyor.

Listede Türkiye'den 28 dolar milyarderi yer aldı. Bu isimlerin toplam serveti 57,7 milyar dolar oldu. Geçen seneki listede Türkiye'den 26 milyarderin toplam 52,5 milyar dolarlık serveti vardı.

sozcu.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • mustafa namık (3 hafta önce)
    Mehmet Ali Aydınlar Arapgirde irili ufaklı çok sayıda hizmet dışında 2 okul bir kültür merkezi Malatya da bir okul ve yurt yaptırdı haksızlık yapmayın.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Cahil (3 hafta önce)
    Bu insanların binlerce kişiyi istihdam ettiğini, nasıl çalıştıklarını unutmayın. Akşama kadar yatıp çalışmadan para kazanılmaz. Onun var benim niye yokun cevabı çalmadan çalışmaktır. Bu iş adamlarına çağrım İnönü Üniversitenin yeniden ayağa kalkmaya ihtiyacı var. 4 fakülte binasını kendi aralarında paylaşıp isimlerini koyup acilen yaptırmaları lazım.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • demir (3 hafta önce)
    Eger acliktan ic organlari geri donulmez sekilde eriyen cocuklara zerre yardimlari olmazsa bos hepsi.ne kadar malin olursa olsun yiyebilecegin midenin hacmi kadar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ramazan (3 hafta önce)
    Zenginin malı züğürtun çenesini yorarmiş.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Zafer (3 hafta önce)
    Malatyaya bi faydasi varmi? Ahmet Çalik in ve mustafa kucukun var malatyaya yatirimi erman ilicagin varmi? M.ali aydinlar malatyaya bir hastane bile yaptirmadi onca yıldır ama kayseride var ilicakla aydinlarin yatirimlarini sahsen ben malatyada gormedim o unmek yersiz bisey
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet can (3 hafta önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    Faydası yokmu Mehmet aydınlar in güldürme adam adil gevrek e yenimalatyaspor için ne yardımlar yaptı arapgirdeki ve Orduzu pinarbasina yapılan okullara git bak bakalım Türkiye o yeterlilikte kaç okul var bilip bilmeden yorum yapma
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hacı AYVAZ (3 hafta önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    Aklı olan malatya ya yatırım yapmaz. Haramiler çöksün diye mi yatırım yapacaklar.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Erman Ilıcak çok güzel bir Fen Lisesi yaptı On bin Konutlarda, Turgut Özal üniversitesinden büyük ve komplex. M.Ali Aydınların Arapkirde çok güzel okul yaptırdılar, Çalık Denim ve LC Waikiki de istihdam edilenler yaklaşık 2 ilçeyi besleyecek büyüklükte, daha ne yapsınlar. Bilmeden konuşmayın, kazandığı parayı her önüne gelene dağıtsınlar mı , Sen ne yaptın acaba kendi şahsına bunu düşün
    %55
    %45
    Yanıtla
  • malatyalı (3 hafta önce)Zafer isimli kullanıcı yorumuna
    mehmet ali aydınlar fen lisesi ,erman ılıcak fen lisesi,çalık devlet hastanesi ,git gör sen malatyalı değilsin ya da sonradan malatya lı olmalısın.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Hasan (3 hafta önce)
    Bence vergi affı gelmeli bu listedekilere sonuçta istihdam sağlıyorlar,
    %14
    %86
    Yanıtla
  • Yılmaz (3 hafta önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    İstihdam sağlıyorlarsa şirketlerinin işlerini yaptırmak için sağlıyorlar. Vergi affı neden yapılsın?! Ben 20 yaşındaki aracım için emekli maaşıyla vergimi aksatmadan ödüyorum,her sene sigorta yaptırıyorum. 60 km hızdan radar cezası yazıyorlar ödüyorum. Bu sadece 20 yaşındaki bir araç için devlete verdiğim bedeller. Bu zenginlerin vergileri affedilsin benim gibi dar gelirli vatandaşlar ise vergilerini aksatmadan ödesin öyle mi?! Sizin adalet anlayışınız bozuk.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • gerçek malatyalı (3 hafta önce)
    Malatyadaki sağlam binaların sahipleri aynı zamanda Allah razı olsun
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Paşa44 (3 hafta önce)
    Bir zahmet depremin enkaza çevirdiği memleketlerine vefa borçlarını ödeyip bir hizmet yapsınlar. Biri hastane, biri okul biri de fabrika açabilir mesela.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Okul fabrika var hastane yok doğru söylüyorsun hemen yapmalılar
    %82
    %18
    Yanıtla