SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'ye Örnek Bir Çalışma"

0
Güncellendi - 2017-06-03 04:24:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir’in sağlam altyapıya kavuşması için projelerini hayata geçiren MASKİ Genel Müdürlüğü yeni hizmet binasında İnönü üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve öğretim üyeleri ağırladı.

Dr. Özgür Özdemir; “Su Kontrolümüz Altında”

Malatya Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü kısa zamanda yapılanmasını gerçekleştirerek sağlam projelerini güçlü yatırımlarla hayata geçiriyor. Malatya’nın su varlığını koruma altına almak için bilgisayar ortamında online takipler yapılarak su anlık kontrol ediliyor. Bu kapsamda kaptajdaki suyun canlı görüntüsüyle sunuma başlayan MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir; “Kaptajdaki suyumuz 3 yıl öncesine kadar ayda bir DSİ’den gelen ekipler tarafından ölçülüyordu. Bu sistemi değiştirerek suyun anlık kontrol edildiği kayıt altına alındığı sistemi kurduk. Bu sistemle abonelerimizin takiplerini ay/yıl bazında yapıp suyu kontrol altına alıyoruz. Mevcut arızalarımızı %60’lık kısmı abone bağlantılarından kaynaklanmakta. Yaptığımız içme suyu altyapı yatırımlarında abone bağlantılarını da yenileyerek kaliteli ve uzun ömürlü borular kullanıyoruz.” dedi.

Genel Müdür Dr. Özgür Özdemir İnönü Üniversitesi akademik personeliyle işbirliğini arttırmak için, 3 yılda kurumsallaşmasını tamamlayan MASKİ’nin çalışmalarıyla ilgili yaptığı kapsamlı sunumda, İnönü Üniversitesi ile akademik çalışmalar yaparak hizmet sahalarını genişleteceklerini söyledi. Özdemir, yeni proje formatıyla yatırımların adım adım nasıl yapılacağını bilimsel verilerle detaylı bir şekilde göstererek altyapıda yapılan çalışmalarda standartlaşmayı sağladıklarını belirtti. Ölçemezsen yönetemezsin anlayışıyla çıktıkları yolda yaptıkları her yatırımı bilimsel veriler şeklinde bilgisayar ortamına kaydettiklerini söyleyen Dr. Özdemir üniversite hocalarıyla ortak çalışmalar yaparak daha güçlü, bilimsel ve şeffaf projeler yapmak istediklerini belirtti.

“Kuruluşumuzdan bugüne şeffaf yönetimi temel alarak çalıştık. Bu kapsamda Coğrafi Bilgi Sistemini (CBS) kurduk. Sistemde Malatya merkez ve kırsal bölgelerde bulunan hatların durumu hakkındaki tüm veriler dijital ortama aktarılmaktadır. Malatya’nın herhangi bir bölgesine gidildiğinde orada bulunan içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatlarının durumu ve bilgilerine ulaşılıp, artan nüfus karşısında çeşitli analizler yapılabilmektedir. Böylece yaptığımız yatırımları, gözlemleyerek verilerin toplanması, saklanması, işlenmesi ve kullanıcıya sunulması işlevlerini bütünlük içerisinde gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Kızılay; “Suyun Yönetimi Türkiye’ye Örnek Bir Çalışma”

Yaptığı projelerle marka olma yolunda ilerleyen MASKİ Genel Müdürlüğü’ne sunumlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay; “MASKİ şehrimizin çok önemli ve güzide bir kurumu. Suyun yönetimini, ölçülmesini ve MASKİ’nin yapılanmasını Sayın Genel Müdürümüzden dinledik. Suyun yönetimi konusunda MASKİ’nin çalışmalarının, Türkiye’de birçok kuruma örnek olacak kalitede olduğunu gördük. Günümüzde 4. Sanayi devrimi nedeniyle iyi yönetmek, dijitalleşme, otomasyon, verilerin ve sahanın iyi yönetilmesi çok önemli. Bu noktada Genel Müdürümüzün sunumundan anlıyoruz ki MASKİ suyu iyi ölçüp, sahayı iyi yönetiyor.

Kızılay; “Uygulamalı Meslek Yüksekokulu Eğitimi”

Üniversitemizin temel fonksiyonu eğitim öğretimi, bilimsel araştırma geliştirme ve bilim üretmeyi en iyi şekilde yapmanın yanı sıra topluma hizmet sahalarında topluma hizmet etmektir. Bu noktada geçtiğimiz dönemde MASKİ’ye yaptığı çalışmalarda ortak projeler yürüterek Mahmut Fırat, İbrahim Türkmen ve diğer İnşaat Mühendisliği hocalarımızla elimizden geldiği kadar destek verdik. Sonbahar-güz döneminde üniversitemiz ve MASKİ ile ortaklaşa “Atıksu Sempozyumu” yaptık. Çok başarılı geçen Sempozyumun sonuç bildirgesinde; “MASKİ’nin atıksu konusunda ara ve teknik eleman ihtiyacı olduğu tespit edildi. Bu noktada Meslek Yüksekokulunda 1-2 bölüm açarak “Uygulamalı Meslek Yüksekokulu Eğitimi” verme kararı alındı. Bu eğitimde değerli hocalarımızdan teorik bilgileri öğrenen öğrencilerimizin, MASKİ’nin desteğiyle öğrendiklerini sahada uygulamaya geçireceği bir sistem kurulacak. Böylece MASKİ’ nin ara ve teknik eleman ihtiyacı kalifiye bir şekilde çözülmüş olacak. Yoğun yönetim akışından ötürü kararın uygulanması önümüzdeki yıl gerçekleşecek. ”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Turgay Dere (7 yıl önce)
    Su ve atıksu alanının uzmanları olan çevre mühendislerinin hem eğitimde hem de teknik personel olarak istihdam edilmesi dileğiyle....
    0
    0
    Yanıtla
  • muzaffer (7 yıl önce)
    şu üste o poz verilen yerdeki mermerlerin hepsini kırıp yeniden yapıyorlar henüz yeni yapıldı inanmayan gider sabah maskinin girişndeki bu merdivenlere bakar ziyandır be mubarek günde haram
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil usta (7 yıl önce)
    ya şu paşaköşkü mezarlık yoluna acıyorum yeni asfalt döküldü kaldırım yapıldı ağaç dikildi şimdi yine kazıyorlar oralar girilecek gibi değil basın rica ediyorum yarın gidin bir oraları çekin ve yayınlayın cumurbaşkanımızı siz haberdar edin kral çıplak diyelim malatya talan ediliyor lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (7 yıl önce)
    artezyen sularını şebekeye verip örnek bir çalışmamı oluyor.güleyim bari.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakkı hakyemez (7 yıl önce)
    malatyada kazmadık sokak bırakmadınız. 44 plaka araçların tamamının ön düzen bozuldu. kışın çamur deryalarında boğulduk yaz geldi toz yutuyoruz. iki borudan kayıp kaçak bulacaz diye bir şehrin tamamını mağdur ettiniz etmeye de devam ediyorsunuz. bitti diye üzerini asfalt yapıp tekrar tekrar kazdığınız yerleri hiç söylemiyorum bile. yeter işkence yapmayın bu memleketin insanına.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Kazıdığı her yerde toprağı bırakıp giden, tuza dumana çamura çukura ve tümseğe sebep olan ve bir daha da gelmeyen, MASKİ çalışmalarını hiç beğenmiyorum. Evimde kullandığım suyun bir metre küpü 5.00TL. Oldu. Bu fiyatla bu suyla binanın çevresinde belediyenin yapamadığı yeşilliği suluyorum. Hakkımı da helal etmiyorum. Böyle süslü sözlerle iş olmuyor…
    0
    0
    Yanıtla
  • hayati (7 yıl önce)
    kayıp kaçaklara müdahaleleriniz ortada...
    0
    0
    Yanıtla