SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'ye Örnek Olacaktır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:43:01
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Kitaplığı Projesi’nin ilk kitapları basına tanıtıldı. 
Malatya Valiliği’nin organizesi ile hazırlatılan Malatya Kitaplığı bünyesinde çıkan beş kitap, Valilik Salonu’nda düzenlenen basın toplantısı ile Vali Ulvi Saran tarafından kamuoyuna tanıtıldı.
 
Malatya Masalları, Malatyalı Ressamlar, Battalname, Malatya Öyküleri ve Malatya Bibliyografyası isimli 5 kitabın ilk etapta yayınlandığını söyleyen Vali Saran, bunun ilk etapta 60’a tamamlanacağını bildirdi. Malatya Kitaplığı Projesi’ndeki ekibin bir parçası olarak Ankara’da yeni görevine gittiğinde de çalışmalarını sürdüreceğini belirten Vali Saran, “Çünkü bu konu gönüllülük işi ile yürütülen bir hizmet. Ben bu hizmetimi Ankara’da da sürdüreceğim” dedi.
 
Kitabın finansını Fırat Kalkınma Ajansı, iş adamları ve gönüllü bağışçıların karşıladığını söyleyen Vali Saran, şöyle konuştu: “Bu çalışma ile Malatya Türkiye’ye örnek olacaktır.İlimizi farklı yönleriyle inceleme-araştırma konusu yapan, zengin tarihini ve kültürel birikimini, sosyoekonomik yapısını, coğrafi ve doğal zenginliklerini tanıtma potansiyeline sahip kitaplardan oluşturulacak Malatya Kitaplığı Projesi’nde yer alacak eserlerin belirlenmesi ve basım çalışmaları sürmektedir. İlimizin köklü tarihi, zengin kültürel değerleriyle, ulusal ve küresel kültüre değerli katkı yapabileceği gerçeğinden hareketle, valiliğimizce ilimizin tarihsel ve kültürel birikiminin ortaya çıkarılması, korunması ve gelecek nesillere aktarılmasına dönük pek çok proje hayata geçirilmiştir, geçirilmektedir.” 
 
Vali Saran, bu kapsamda, ilin köklü geçmişini günümüze taşımak, sanatsal ve kültürel değerlerini yaşatmak, sosyoekonomik potansiyelini ortaya koymak, tüm yönleriyle ilimizin zaman içerisinde yaşadığı dönüşüm ve değişimi anlaşılır kılmak, bu amaçla bilgi-belgelerin kayıt altına alınıp korunarak araştırmacıların kullanımına sunmak ve yaşanılan şehri bilen bir kent dokusu oluşturmak amacına dönük projeler dizisinden birisi olan Malatya Kitaplığı'nın oluşturulmaya başlandığını söyledi.
 
KAYNAK KİTAPLAR
 
Malatya Kitaplığı; Edebiyat, Eğitim, Coğrafya, Genel, Kültür-Sanat, Araştırma-İnceleme, Arkeoloji-Mimarlık, Biyografi-Hatırat, Felsefe-Sosyoloji, Sözlük-Bibliyografya, Tarih-Sanat Tarihi dizileri içerisinde belirlenen 100 farklı başlıkta 100 farklı eserin basımıyla oluşturulacak. Malatya Kitaplığı tamamlandığında tarih, edebiyat, sanat, kültür, yöresel ağız, folklor, sosyal doku, coğrafya, doğal-fiziki yapı gibi çok farklı yönleri ile ilimizi anlatan inceleme, araştırma, edebi eser, envanter gibi eserlerin bir araya gelerek oluşturduğu eşsiz kıymette bir külliyat oluşacak.
 
Malatya Kitaplığı; belirlenen diziler kapsamındaki başlıklarda daha önce basımı yapılan eserlerden seçilenler, müellifince basım aşamasına getirilmiş ancak basımı yapılamamış eserlerden Malatya Kitaplığı Yayın Kurulu’nca seçilen eserler ve belirlenen başlıklarda eser bulunmaması durumunda ise sipariş edilecek eserlerin basımı ile oluşturulmaktadır. Basımı yapılmak üzere kabul edilen eserlerin tüm basım ve dağıtım giderleri yanında müelliflere ödenecek telif ücretleri de proje kaynaklarından karşılanmaktadır.
 
Malatya’ya ilgi duyan, belirlenen başlıklarda yeterli bilgi ve belgeye sahip olup sahip olduğu bilgi ve belgeleri kitaplaştırmak isteyen araştırmacıları teşvik edip destekleyerek, bugüne kadar gün ışığına çıkmamış bilgi ve belgelerin kitaplaştırılması amacıyla kurulan Malatya Kitaplığı Yayın Kurulu, yurt içi ve yurt dışında tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.
 
Tamamlandığında, ilimiz hakkında bugüne kadar bir araya getirilmemiş bilgilerin derlendiği, geniş kapsamlı eşsiz bir külliyat niteliği kazanacak olan Malatya Kitaplığı’nda yer almak üzere, bugüne kadar yapılan eser müracaatlarının niteliği ve yoğunluğu projenin amacına ulaşma yolunda ilerlediğini göstermektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız