SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Tuzu En Çok Biz Seviyoruz !

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye en çok tuz tüketilen ülke. Günde 18 gram tuz tüketiliyor. Sağlıklısı ise 6 gram. Bu da bir çay kaşığına denk geliyor.

Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Turgan, fazla tuz tüketildiğine dikkati çekerek, “Türkiye en çok tuz tüketilen ülke. Günde 18 gram tuz tüketiliyor. Sağlıklısı 6 gramdır. Bu da bir çay kaşığına denk geliyor" dedi.

Prof. Dr. Çetin Turgan, “Türkiye’nin tansiyonunu ölçüyoruz" kampanyasının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tuz tüketiminin normal sınırların çok üstünde olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Turgan, Türkiye’nin en çok tuz tüketilen ülke olduğunu belirterek, “Kişi başına tuz tüketimi Türkiye’de 18 gram, ABD’de 9 ile 12 gram arası, Çin’de 14 gram, İngiltere’de ise 9 gram civarıö dedi. Normal sınırın ise 6 gram olduğunu kaydeden Prof. Dr. Turgan, “Günde 18 gram tuz tüketiliyor. Sağlıklısı 6 gramdır. Bu da bir çay kaşığına denk geliyorö diye konuştu.

-“EKMEKTEN BİLE 7.2 GRAM TUZ ALIYORUZ"-

Tarım Bakanlığı’nın tebliğine göre ekmekte olması gereken tuz miktarının 1.7 gram olduğunu kaydeden Prof. Dr. Turgan, “Ancak ekmekteki tuz miktarı 1.82 gramdır. Türk insanı ortalama 400 gram ekmek tüketiyor. Sadece ekmekten 7.2 gram tuz alıyor. Bu bile normal değerin üstündeö dedi. Türk toplumunun yemek kültürüne de değinen Prof. Dr. Turgan, “Ayrıca geleneksel yemeklerimizde de tuz yoğun olarak kullanılıyor. Artık evde yapılan salçadan vazgeçmek gerekiyorö dedi. Her şeyden önce Türk toplumunda hipertansiyon bilincinin geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Turgan, “Dünya genelinde her 4 kişiden birinde hipertansiyon var. Halkta hipertansiyon bilincinin arttırılması gerekiyor. Spor yapmak, sigara içmemek, aşırı alkolden kaçınmak ve kiloya dikkat etmek gerekiyor. Günde 3 gram tuzun önlenmesi ölümleri yüzde 3 önlüyorö dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız