SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TYP Kalıcı Kamu Personeli Olmanın Bir Yolu Değil"

A- A+ PAYLAŞ

Toplum Yararına Program (TYP) ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Valisi Ersin, TYP’nin kalıcı kamu personeli olmanın bir yolu olmadığını söyledi.

Deprem bölgesi Malatya’da, Toplum Yararına Program (TYP) çerçevesinde istihdam edilen personellerle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı, sözleşmeleri sona eren TYP’lierin program bitimi neticesinde kısa mesaj yoluyla İşkur İl Müdürlüklerine davet edileceğini ifade ederek, sürecin başladığını kaydetti.

Vali Yazıcı, süreleri dolan personellerin İşkur hizmetlerinden yararlandırılarak şartları tutanlar işsizlik ödeneği, işbaşı eğitim programı kapsamında mesleki eğitim kurslarına, çalışmak isteyenlerin ise özel yönlendirileceğini ifade etti.

İhtiyaç duyulması halinde TYP kontenjanı tahsisi yapılacağını da kaydeden Vali Yazıcı, sürdürülen kamu hizmetlerinde aksamaların yaşanmayacağını söyledi.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • ahmet (2 hafta önce)
    6 ay olduğunu bilerekişe girdiniz ağlamayın
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Yusuf (2 hafta önce)
    Binlerce insan kpss için gece gündüz çalışırken typ ye kadro kesinlikle verilmemeli,ayrıca typ ile çalışanların işi çok rahat olduğu için sürekli devam edilmesini istiyorlar ayrıca devletinde işine geliyor düşük maaşla personel çalıştırmak
    %95
    %5
    Yanıtla
  • demekki kpss den yeterli puanı alamamışlar ve yeterince çalışmamışlar atanan nasıl atanıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • kpss mağdurları (2 hafta önce)
    hakkıyla ve hiçbir geliri olmayan gerçekten muhtaç olanlara için duamız bir an evvel hayırlı ekmek ve iş kapıları. yanlız aynı evden 4 kişi çalışanlar memur eşleri kuyumcu ve esnaf eşleri bürokrat yakınları na ne diyelim. normalde typ 14bin küsür geliri olamayanlara ve aynı hanede tek kişi verilen bir hak .. ama bakıyon bu ne lahana bu ne perhiz turşusu. ihtiyacı olan her işi yapar vesselam.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kpss mağdurları (2 hafta önce)
    kamu daireleri zaten hali hazırda memur ve işçi kadrolarıyla dolu az eksik te olsa fazla mesai yaparlar. typ lilere kadro felan vermek kadroları şişirmek kpss ye çalışanları duman eder duman, en az 4 yıl alım olmaz. KPSS' de milyonlarca mağdur insanlar varken malatya gibi bir ilde bile binlerce typ liye , özellikle de birçoğu torpille alınmış (en çok bunu hakkıyla giren ve en pis işlerde çalıştırılan typ liler biliyor) ve kamu kurumlarında atıl olarak çalıştırmak, çalıştırmayı uzatmak ve kadrolu olarak kamuya almak en basit ifadeyle haksızlıktır hukuksuzluktur adaletsizliktir, torpili olmayıpta işe alınmayan typ lilere zulümdür , kpss mağdurlarına da zulüm dür. bunu herkes çok iyi biliyor devlet ve belediye kadroları halihazırda dolu olduğu için typ devam ederse ya typ liler çalışmaz yada kadrolu memur ve işçi ler, binlerce typ li olduğu için hiç ama hiç çalışmaz. hakkıyla typ ye girip evine ekmek götüren çalışkan typ liye diyecek hiç laf yok ama çoğunluk hak etmeden devletin parasını alıyor, bu ülke hepimizin gemi batarsa herkes batar. çalışkan özverili typ li zaten her yerde kamudada özeldede ekmegini çıkarır, amma lüks otolarıyla gelenler, masa başı dışında başka iş yapmayanlar, temizlik projesi olarak alınıpta eline bir bez bile almadan 14 aydır maaş alanlar, aylarca hiç kurumlara gelmeyipte maaş alan ssk sı yatanlar ,2 kişinin çalışması gereken yerde torpili oldukları için 10 kişi çalışanlar akşama kadar dedi kodu vs... gerçekten bu projelerde haksızlık ve zulüm olmasaydı gerçekten ama gerçekten bu yazıları yazmak zül olurdu. malesef benim ülkemde bunlar normalleşti.... diğer illerde de durum vahimmiş heralde ve inşallah hazine bakanlığı ve çalışma bakanlığı duruma vakıftır...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Sağ yanım (2 hafta önce)
    Biz toplum olarak tükenmişiz ve iflah olacağımız da yok... Bahsi geçen Typ programı istihdamı, yaklaşık yirmi yıldır kamuya alınmayan hizmetli çalışanın yerine çalıştırma metodudur... Asıl mesele niye eskisi gibi kadrolu hizmetli alımının olmaması... Belki haberiniz yoktur fakat kurumlarda çalışan hizmetlilerin zamanla: ben buranın demirbaşı, mudavemiyim, diyerek ne görevinin hakkını veriyor ne de amirini dinler, amiri ise sorumluluğun bilincinde olmadan takıldığı için onu idare eder hatta ona mecbur olduğundan ki zaten ne zaman görevden alınacağını kestiremediginden olsa gerek hizmetlinin her türlü nazını çekiyordu, bu ilişkiyi öyle bir hâle getirdiler ki , devlet içten içe çürümeye terk edilmiş, her kurum dökülüyordu... Bahsi geçen sıkıntılar had safhada olunca, işte bu Typ programıyla pansuman yapılmaya başlandı... Denetleme işleri hiç bir zaman layıkıyla olmayınca bu program da iyice çürüdü: ben zaten belli bir süre çalışacağım deyip çalışmaya hevesli olmayanı mı dersin, ben ne motive edeceğim, bir süre sonra zaten gelmeyecek diye düşünen amirimi desen... Vel hasıl toptan çürüdü herşey, bu çürümüş kurumların ihyası pek mümkün görünmüyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ali (2 hafta önce)
    caminin minarelerini neden bu kadar yüksek yapıyorlar , hiç estetik değil, minare caminin boyunu aşmamalı
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Adalet Divani (2 hafta önce)
    deprem afeti nedeniyle kendi Malatya memleketinde bedel ödeyip baskalari gibi suriye afgan siginmaci gibi olmayip kendi memleketinde kendi vatandasini isi bitince kapiya koyan tek bir milletiz yaziklar olsun,typ li personel deprem bolgesinde muaf tutulabilirdi ! Gün birlik olma gunudur. Alti kuru ustu sicak yorum yapmasin bir zahmet ,DEPREM BOLGESİNDE TYP Lİ CALİSİP KAPİNİN ÖNÜNE KONULAMAZ NEREDE YASİYORUZ ? YAZİKLAR OLSUN
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Erdinç (2 hafta önce)
    Kimse kadro peşinde değil. Şu anda Malatya'da iş mi var ? Ya da aynı nitelikte personel açığı mı var ? İşkur ilanlarindan kimsenin haberi yok. Ancak boş boş yorum yapıyorsunuz. Durumlar duzelene kadar typ uzatılabilirdi. Zaten verdikleri asgari ücret.Yemek ve yol parası yine TYP li vatandaştan çıkıyor. Ama malum tasarrufa girildi ya. Validen de aksi bir yorum beklemek saçmalık olur.
    %16
    %84
    Yanıtla
  • İsimsiz (2 hafta önce)
    4 sene sonra yapılacak olan milletvekili seçimlerin de insanlar bunu unutmayacak.6 millletvekili de beklesin oyu alırlar.
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Daha fazla vekil çıkartır bizim halk.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Vallahi de verirler billahi de verirler
    %87
    %13
    Yanıtla
  • İsimsiz (2 hafta önce)Huzur isimli kullanıcı yorumuna
    Bu Malatya bu saatten sonra akıllanmaz.yine gider verir.halay ekibi.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Bir tost (2 hafta önce)İsimsiz isimli kullanıcı yorumuna
    O halay ekibi var ya o halay ekibi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tunç (2 hafta önce)
    Bir sürü insan devlet kurumunda işe girmek için okul okuyup, KPSS ye çalışıyor. TYP ile girilmeyeceğini biliyorsunuz, en başından 6 ay süreli bir program kapsamında olacağını herkes biliyor. Kolay yoldan , kısa devre yaparak girilmez kardeşim. Gidin kendinize kalıcı iş bulun, 6 aylık işler ile bu ömür bitmez.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Yandaşı olduğunuz kişilerin torpille işe aldığı kişilerden kısa devreye fırsat kalmıyor.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Laf salatası yapma kardeşim, yandaşmış, sen tanıyormusun beni ? Ancak iftira atarsınız. Neyi anlamıyorsun bu yol ile devlet kurumuna işe alım yok. Ayrıca iş bilen ve çalışana her yerde iş var. İster devlet ister özel sektör olsun. Bana göre 2 çeşit işsizlik var, 1-) iş bilmeyen işsizlikler ordusu2-) iş beğenmeyen işsizler ordusu
    %77
    %23
    Yanıtla
  • AhmetMlty (2 hafta önce)
    vali bey çok haklı.TYP zaten geçici ve bunu başvuran herkes bilerek başvurdu.Şimdi neyin tatavasını yapıyorsunuz?Gerçekten ihtiyaç sahiplerine çalışacak iş çok.Uzatsalar bile eninde sonunda bitecek.Bunu kabullenerek yorum yapın.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • tatava deil insanların emeklerine öyle deme lüksün yok.1 sene önce malatya kimse yokken malatya dışına giderken kurumlarda çalışan bizlerdik.emegimizin karşılığını istiyoruz.organizeye personel bulunmuyor muş vede bizim gözü doymayan esnafımıza.örnek anpa market yeni açılan 300 kişi almış 1 ay sonra 100ünü çıkarırlar.devlet destğini alıp çıkaracak 1 yada 2 ay sonra.buyur seni yollayalım anpa yada organizede ki fabrikaya 6 ay sonra çıkarıyorlar ... özelde çalışın anlarsınız.uzatılmasını istediler.neyse. siz davul çalın her seçimde bu kafayla daha da çalarsınız bu gidişle...bi Adıyaman olamadık ona yazık..isteyen istediğiini düşünebilir.
    %23
    %77
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 hafta önce)
    Doğru söylüyor, o zaman KPSS'yr hazırlanan adamların ne günahı var. Adı üstünde TYP çerçevesinde istihdam, bu kişiler işe girerken bunu bikerek girdiler zaten
    %85
    %15
    Yanıtla
  • şahin (2 hafta önce)
    malatya ticaret odası başkanı ve işkur olsun malatya belediyesi başkanı ve milletvekilleri bundan sonra alırlar oyu.insanlarn emeklerini hiçe saymak.kadro isteyen yoktu uzamasını istedi herkes.işçi var malatya ama kimse gitmek istemiyor organizeye bunu araştırsınlar bence.şimdi çıkmamıza sevinenler çalsın oynasınlar.2500 veya daha fazla insan.asgari ücretle çalışırken millet 2 katı alıodu...çok şey varda neyse..rabbim yularıda.işkura gitmem rabbim kapısından önünden geçirmek nasip etmesin.işkurun müdürü çok güzel insan yerleştiriyor torpil istiosanız gidin yapar sizede..
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Mlx (2 hafta önce)
    Eee seçim bitti typ de bitti. Şimdi anladınız mı neden iktidar partisine oy vermeyeceğinizi. Buyrun buda ödülü.. hadi geçmiş olsun malatyam.
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Erdem (2 hafta önce)Mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Seçimle ne alakası var memlekette herkes kolay yoldan memur olmak istiyor varmı böyle bir dünya , typ nin geçici olacağını herkes biliyordu ama insanlar istediği gibi olsun diyorlar.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Seçimle alakası yoktu da ne diye uzattılar seçim öncesi bitirselerdi.
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Teneke (2 hafta önce)
    Seçimde girersiniz 6 ay ne aceleniz var ?
    %74
    %26
    Yanıtla