SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'UKOME'ye İletilen Zam Talebi Yüzde 50 İle Yüzde 192 Arasında..'

'UKOME'ye İletilen Zam Talebi Yüzde 50 İle Yüzde 192 Arasında..'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Taksi, Minibüs ve Servis Ücretlerine Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası ve  Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası’nın zam taleplerinin Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında görüşüldüğü ve alt komisyona havale edildiği bildirildi.

UKOME toplantısıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nden şu açıklama yapıldı:

"Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), paydaş kurum temsilcilerinin katılımı ile 2024 yılı Haziran ayı genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. 

UKOME toplantısı, 5 Haziran 2024 Çarşamba günü Malatya Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonu’nda yapıldı. 

Gerçekleştirilen toplantıda şehirlerarası yolcu otobüsleri için indir-bindir işlemlerine dair yer tahsisi, bazı cadde ve sokaklarda yeni trafik düzenlemelerinin yapılması, çeşitli güzergâhlarda toplu taşıma araçları için yeni durak yerlerinin belirlenmesi gibi gündem maddeleri görüşüldü.

Toplantıda ayrıca Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın taksi ücretlerine, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası’nın da minibüs ve servis ücretlerine ilişkin beklenti ve talepleri gündeme geldi. 

Buna göre Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası taksi ücretlerine kilometre başına yüzde122, açılış indi-bindi ücretlerine yüzde 100, birim saat başına yüzde 192 oranında zam talep ederken;  Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası minibüs ücretlerine yüzde 70, servis ücretlerine 50 oranında zam talebinde bulundu.

Şehrimizin içinde bulunduğu zor şartlar göz önüne alındığında, hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın hak ve menfaatine olan makul bir oranı belirlemek üzere söz konusu talep alt komisyona havale edildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak ekonomik koşulları gözeten, kimseyi mağdur etmeyen ve tarafların memnuniyetini sağlayan bir yaklaşım içerisindeyiz. Alt komisyon çalışması kısa sürede tamamlanacak ve önümüzdeki günlerde yapılacak UKOME toplantısında karara bağlanacaktır."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatyam44 (2 hafta önce)
    Türkiye yüzyılı işte niye şikayetçisiniz ki. Siz istemediniz mi bu modeli? Başkanlık sistemi vs... Hadi esnaf fırsatçı eee peki vergilere gelen fahiş zamlar? 1 milyonluk sıfır arabanin neredeyse 550 bini vergi? Ayrıca hafif raylı ulaşım yayginlaşmali ilkel minibüslerden kurtulmalı insanlar. Taksi yerine de Uber gelmeli rekabetçi temiz ulaşim...
    %93
    %7
    Yanıtla
  • erhan (2 hafta önce)
    depremi fırsata çevirip herşey zam yapanın Allah belasını versin bu zam oranına vicdanlarınız ne diyecek servisciler benzine ve mazota zammı geliyor ki zam istiyorsunuz aslında kimse öğrencisini servise vermeyecekki akılları başlarına gelsin devlet servis isteyen ailelere yardımcı olmalı yoksa bunlar habire zam diye her zaman gündeme gelir
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    Ankara İstanbul bile 10-15 TL iken Malatya 20 TL istiyor iyi valla, biraz daha zorlayın ki kimse kalmasın
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Bülent (2 hafta önce)
    Deprem vicdanlarınızı bitirmiş maalesef Malatya yaşanacak şehirlik ten çıkmış insanın işi olsa bir dakika durmaz ne esnaf ne stk ne belediyeler ne sözde vekiller halka yardımcı olmuyor yazıklar olsun insanları 20 km ileriye hiçbir yaşam alanı olmayan kalitesiz malzemeyle yapılan 80 metre kareye sıkıştıran bir düzenimiz var bu dertler bitmez Rezerv alanı yerinde dönüşüm hepsi çıkmaz yol git gidebilirsen sesimizi duyan varmı tabiki yokkkk
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Toki (2 hafta önce)
    Esnaf batsın işi bıraksın mı istiyorsunuz??? Herseye zam var esnafa yok suya da zam yapmayın mademki.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 hafta önce)
    Sadece ismi STK olan bu ihtisas odaları 2000 taşımacının(taksi minibüs servis) cebini 670000 vatandaşımızdan daha fazla düşünüyor. Ben malatya esnafının istisnalar hariç bunlar gibi aç gözlü olduğunu sanmıyorum. Oda başkanları sizin aidatlarınız ile keyif çatarken sizler için 1 tl bile harcamazlar, Vatandaşı üzmeyin, üzülmeyin
    %88
    %12
    Yanıtla