SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ukraynalı Generalin Polonyalı Müdüre Verdiği Hediye Patladı!

Ukraynalı Generalin Polonyalı Müdüre Verdiği Hediye Patladı!
A- A+ PAYLAŞ

Polonya İçişleri ve İdari İşler Bakanı Mariusz Kaminski, Polonya Emniyet Müdürü Jaroslaw Szymczyk'a Ukrayna’ya yaptığı çalışma ziyareti sırasında verilen hediyenin patlaması nedeniyle Ukraynalı General Dmytro Bondar'ın Ukrayna makamları tarafından açığa alındığını bildirdi.

Polonya’da Emniyet Genel Müdürü Jaroslaw Szymczyk’ın patlayarak yaralanmasına neden olan hediye nedeniyle Ukraynalı general açığa alındı. Polonya İçişleri ve İdari İşler Bakanı Mariusz Kaminski sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Emniyet Genel Müdürü Jaroslaw Szymczyk'a verilen hediyenin patlamasından sorumlu Ukrayna Acil Durumlar Servisi Başkan Yardımcısı General Dmytro Bondar'ın açığa alındığı bilgisini aldım. Konuya ilişkin olarak Ukrayna'da da cezai soruşturma başlatıldı" dedi.

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Jewhenij Jenin ise yaptığı açıklamada, soruşturmanın sürdüğünü belirterek, soruşturmanın tarafsızlığı açısından ve böylesi olayların bir daha yaşanmaması için Polonya tarafı ile temas halinde olduklarını bildirdi.

Szymczyk, patlamada yaralanmıştı
Polonya’nın başkenti Varşova'da 14 Aralık’ta Polonya Emniyet Genel Müdürlüğü binasının giriş katında bir patlama meydana gelmiş, patlamada Polonya Emniyet Genel Müdürü Szymczyk ile bir sivil çalışan yaralanmış, binada maddi hasar meydana gelmişti. Sivil çalışan hafif yaralanırken, Szymczyk ise hastanede tedavi altına alınmıştı.

Olayın basına yansımasının ardından Polonya İçişleri ve İdari İşler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, patlamaya 11-12 Aralık tarihleri arasında Szymczyk'ın Ukrayna'ya yaptığı çalışma ziyareti sırasında Ukraynalı emniyet görevlileri ve acil durum yetkililerince takdim edilen hediyenin neden olduğunu ifade edilmişti. Açıklamada, hediyenin içeriğine dair bilgi verilmemişti.

Polonya basını ise "patlayan hediyenin" RGW-90 türü bomba atar olduğunu öne sürmüştü.

Varşova, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız