SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yapılan Çalışmaları Yeterli Görmedik"

0
Güncellendi - 2019-07-22 01:26:42
A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Malatya şehrinin devamlı gelişmesi büyümesi insanımızın da özellikle araç sahipliliğinin artması ve şehir için trafiğinin şehirlerarası trafikten izole edilmesi, ayrıştırılması amacıyla biz Malatya’mıza bir çevreyolu yapma projesi başlatmıştık. Bu projenin safahatı uzun ve geçmişe dayanıyor. Güzergahın tespitinden tutun da bu sahanın yol inşaatının başlaması aşamasına kadar önemli bir zaman geçti. Ancak tabi ki bu işe başladık ve devam ediyoruz. Yapılan çalışmaları yeterli görmedik. Bu projeyi Malatya’mıza en kısa süre içerisinde kazandırmanın gayretinde olacağız" dedi.

Bir dizi temas, ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Bakan Turhan, Kuzey Çevreyolu ile ilgili brifing aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Malatya'daki temasları kapsamında ilk olarak Kuzey Çevreyolu şantiyesini ziyaret etti.

Bakan Turhan, şantiyede Kuzey Çevreyolu'ndaki çalışmalarla ilgili detaylı bir brifing aldı. Brifing, basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET

Bakan Turhan daha sonra Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Bu yıl gerçekleştirmiş olduğumuz Kayısı Festivalini ‘Güneşin Altın Yumurtası’ teması ile gerçekleştirdik. Kaysı Festivalimiz 1973 yılında başlayan geleneksel yapı içerisinde devam ediyordu. Son 6 seneden beri yapılmayan kayısı festivalimiz, bu sene coşku ve sevinç içerisinde, Malatya'nın tüm paydaşları tarafından sevgiyle karşılandı. Kayısıyla ilgili yapılan kortej yürüyüşü ben inanıyorum ki Türkiye'de örnek olacak bir yürüyüştü. O kortej yürüyüşünde hem devlet hem millet hem siyasi yelpazede ve sivil toplum örgütleri içerisinde olan her kesimden insanların katılımıyla 50 bin kişinin yer aldığı bir kortej yürüyüşü oldu. Malatya'nın değerleriyle bir yürüyüş gerçekleştirildi" dedi.

Kuzey Çevreyolu'na da değinen Gürkan, şunları söyledi: "Sizlerin hassasiyetlerini biliyoruz. Malatya’ya gelmeden önce yılan hikayesine döndü diye değerlendirdiğimiz, Malatya halkı tarafından da hakikaten çok uzun zamandan beri özlemle beklenen Kuzey Çevreyolu'yla ilgili yerinde inceleme yaptınız. İlgili kurum ve karayollarından brifing aldınız. Bizde bizzat orada tanıklık ettik. İnşallah sizlerin direktifleriyle önümüzdeki yıllar içerisinde, birkaç yıl içerisinde çok fazla uzun sürmemek kaydıyla bitirilmesini arzu ediyoruz. Uzun zamandan beri beklediğimiz, Malatya trafiğinin hakikaten yoğun bir şekilde cereyan ettiği, oranın hem Malatya trafiğinin rahatlatılması anlamında hem de çevreyolunda gerek şehrin seyir halinde olan trafiğinin zaman kaybının önlenmesi açısından da önemli olacağı kanaatindeyiz."

Malatya'da hizmet destanları yazmak istediklerini kaydeden Gürkan, "Aldığımız tablonun sizler bilincindesiniz. Bu kısıtlı bütçeyle birlikte elimizden ne gelirse yapmaya gayret edeceğiz. Kuzey Çevreyolu'nun ötesinde de Kuzey Kuşak Yolu'yla ilgili viyadük talebimizi sizlere iletmiştik. Sizlerde bu konuda gerekli talimatları vermiştiniz. Diğer taraftan da karayollarıyla ilgili özellikle Doğanşehir bölgemizde bulunan Kapıdere mevkisi dediğimiz belirli bir alanın karayolu ukdesinde olup, diğer kısmının da karayolu ukdesine alınarak orada da ulaşım arterlerinin daha sağlıklı yapılması noktasında sizlerin direktiflerinizi bekliyoruz. Diğer taraftan da şehir merkezinde kalan şube şefliğinin bulunduğu o alanında Malatya'mıza yeşil alan olarak kazandırılması ve alt kısmının da otopark şeklinde değerlendirilmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise Malatya'nın tarihi ve kültürel değerleriyle önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, "Malatya, Anadolu'muzun kadim şehri, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli kentlerimizden biri. Tarihte üstlendiği görevlerin dışında ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin geçmişinde de çok değerli insanları, devlet adamlarını yetiştirmiş olan bir kentimiz. Bulunduğu konum itibariyle de ülkemizde doğu, batı, kuzey, güney asklarında bir kavşak noktasıdır. Tabi buda Malatya'mızın ülkemizin önemli kentlerinden biri olduğunun göstergesidir. Son yıllarda ülkemizde yaşanan ekonomik gelişmelerden de nasibini, payını almış olan bir kentimiz. Şehir gittikçe sosyal, ekonomik yönden ve her açıdan gelişiyor" dedi.

Bakan Turhan, kentte düzenlenen kayısı festivaliyle ilgili ise "Kayısı festivaliyle bu yörenin önemli bir mahsulü, ürünü olan ve dünyada da hak ettiği namın, şöhretin sahibi olan kayısı için düzenlenmiş olan festivalin hem Malatya'mızın tanıtımına hem kayısı meyvesinin tanıtımına katkı sağlamasını diliyorum. Uzun yıllardan beri bu festival yapılıyor. Ben, 1982 yılında Malatya'da askerlik yaptım. Malatya'ya ağustos ayında geldim ve geldiğim gün Malatya’ya kayısı festivali vardı. Kernek meydanında yapılıyordu.  Asteğmen olarak geldim ve benim Malatyalılığım orada başladı. Malatya’ya o günden beri dostuz. Hala devam eden dostluklarımız var. Malatya insanının da bu hasletini burada söylemeden geçemeyeceğim" açıklamasında bulundu.

Bakan Turhan, karayollarının bugüne kadar Malatya'da önemli çalışmalar yaptığını ifade ederek, "Bakanlığımızın sorumluluğunda olan öncelikle Karayolları çalışmalarında bugüne kadar Malatya’mız için önemli çalışmalar yapıldı. Doğu-Batı Kuzey-Güney istikametinde mevcut yolların kapasitelerinin artırılması, iyileştirilmesi ve bölünmüş yollar haline getirilmesi amacıyla komşu illerle olan bağlantıları önemli ölçüde tamamlandı diyebiliriz. Malatya kentinin sürekli gelişmesi ve büyümesi, araç sahiplerinin artması şehir içi ulaşımın şehirlerarası ulaşımdan ayrılması amacıyla Malatya’mıza çevreyolu projesi başlatmıştık. Bu proje uzun bir geçmişe sahip. Bu işe başladık devam ediyoruz. Geçmişte kaybedilen zamanları bir kenara bırakıp bu projemizi öncelikli olarak Malatya’daki ulaşım altyapısının hizmetine dshil edeceğiz. Malatya’ya bugün gelir gelmez projenin devam eden kesimlerini Karayolları genel müdürümüz, bölge müdürümüz, valimiz, milletvekillerimiz ve yerel yöneticilerimiz ile birlikte yapılan çalışmaları gördük. Yapılan çalışmaları yeterli görmedik. Bu çalışmaların hızlandırılması ekip ve ekipmanların artırılması ile yol güzergahının yapılacağı güzergâhında biran önce idari işlemleri yapılması için ilgili arkadaşlarımızla görüşülerek bu projeyi Malatya’mıza en kısa süre içerisinde kazandırmanın gayretinde olacağız” dedi.

Turhan, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın kendisine ilettiği taleple ilgili ise şunları söyledi: "Büyükşehir Belediye Başkanımız bazı taleplerde bulundu bunlarla ilgili geçmişte yapmış olduğumuz işlemler var bunları takip edeceğiz. Malatya’mızın şehirsel, kentsel gelişimine katkı sağlayacak şekilde kullanılması amacıyla hep birlikte el birliğiyle Malatya’mıza kazandırılmasına çalışacağız. Karayolları Şube Şefliğimizin bulunduğu alanın Malatya’mıza bir kent parkı olarak kazandırılması noktasında bir talepleri olmuştu geçmişte, bu konu ile ilgili olarak yaptığımız çalışmalar vardı. Bunları bundan sonra hızlandırıp icraata geçirmenin gayreti içerisinde olacağız."

Bir gazetecinin, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışmaları sorması üzerine Bakan Turhan, şöyle cevap verdi: "Oradaki çalışmalar planlandığı gibi gidiyor. Programın önünde gidiyoruz. Çünkü çok şükür hava şartları çalışmamıza, iş programımızı ön gördüğümüz takvimden önce tamamlanması için bize imkan verdi. Geçtiğimiz yıllarda aynı amaçlı çalışmaların sürelerinden daha kısa sürede inşallah tamamlayıp Kurban Bayramı öncesinde Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki bakım, onarım çalışmalarını tamamlayıp tam kapasiteyle İstanbul halkının hizmetine açmayı hedefliyoruz."

Bölgede planlanan hızlı tren hattıyla ilgili soru üzerine ise Bakan Turhan, proje çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yapım aşamasına geçeceğini belirtti.

Türkiye'de ulaşımla ilgili çalışmaların sürdüğü ifade eden Turhan, "Malatya, Elazığ, Diyarbakır hızlı tren hattı proje çalışmalarımız devam ediyor. Bu projelerimiz tamamlandığında yapım aşamasına geçilecek. Ülkemiz artık karayolu ulaşım alt yapısı ile ilgili sorunlarını önemli ölçüce çözmüştür. İyileştirme çalışmalarımız bazı bölgelerde, alt yapıyı geliştirme çalışmalarımız, bakım ve onarım çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonra ülkemizdeki özellikle ekonomik büyüklüklerin artması ile birlikte artan yük ve yolcu hareketini daha ekonomik bir şekilde bu hizmeti sunmak için ülkemizin genelinde ve ana aksağında hızlı trenle yolcu ve yük taşımacılığı ile projeler geliştiriyoruz. Şuanda büyükşehirlerimizde Ankara-İstanbul ve Konya arasında yüksek hızlı tren hizmeti yapılıyor. Ankara-Sivas, Ankara-İzmir-Bursa ve Adana-Gaziantep arasındaki çalışmalarımız da hızla devam etmekte. Ayrıca proje çalışmaları devam eden Sivas-Kars arası Kayseri-Samsun ve Kayseri-Mersin arasındaki proje çalışmaları tamamlandığında Sivas, Malatya, Elazığ ve Diyarbakır hattı da dâhil, yine Gaziantep ve Habur arasındaki güzergahta proje çalışmalarımız devam ediyor. Bunlar bizim ileriye dönük ulaşım alt yapı projelerimiz. Ülkemizin ekonomik büyümesine paralel olan ekonominin yükünü taşıyacak olan hem ulaşım maliyet girdisi ucuz olan, bu sistemleri hizmete almak durumundayız. Biz bu ulaşım alt yapılarını tamamlamasaydık, bugün ki büyüklüklere ulaşamazdık" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’a Kayısı ile Arslantepe höyüğünde çıkan ilk kılıcın birebir aynısını yansıtan bir kılıç hediye etti.

Ziyaretlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın yanı sıra Vali Aydın Baruş, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı AKP MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkanı İhsan Koca, İlçe Belediye Başkanları, Karayolları Genel Müdürü ve bürokratları ile kalabalık bir heyette yer aldı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Cengiz (5 yıl önce)
    Festivaller sehirlerin birlik ve beraberligini artiran etkinliklerdir.Bir miting olsa sadece belirli siyasi gorusten insanlar orada toplanir ama festival oldugunda her gorusten dusunceden insan biraraya gelir ve kaynasma olur.Kayisinin tanitimi da cabasi.Bize bu duyguyu uzun yillardan sonra tekrar yasatan baskanimiza sukranlarimi sunuyorum.Yalniz yapici anlamda bir elestiri getirmek isterim.Yanilmiyorsam ilk gun yapilan kayisi temali yarismalarin ardindan kayisi ile ilgili fazla bir etkinlik olmadi.Yerel ve ulusal bazda daha cok dikkat cekmek icin ilginc yarismalar etkinlikler vs yapilarak kayisimiz daha on planda tutulabilir diye dusunuyorum...Saygilarimla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 yıl önce)
    Sayın bakanım hangi çalışma yeterliki bu ilde bu ildeki hizmetler kaplumbağa hızıyla ve cek caklarla yürütülür yapılan hizmetler ise korunamaz halk iyi kullanmaz belediye ise bakımını yapmaz kısacası gülünecek halimizde festival diye şarkıcı türkücü agirliyoruz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedimyan (5 yıl önce)
    Genç dinamik adam göremedim hep belirli bir yaşta uyudu uyuyacak tipte sonrada neden bu kadar yavaş ilerliyor siz yavaşsınız bir bırakın gençlere bakalım nasılda bittiyor hızlıca....
    0
    0
    Yanıtla
  • gakkaş (5 yıl önce)
    Nedesizha yakınızda büyüyen gelişen hizmet yapılan nir elazığ var.piknik gezi ve eksiklerinizi oradan tamamlayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • HASAN MOR (5 yıl önce)
    Beylerderesi üzerindeki köprü bakıma alındığı zaman araçlar nereden geçecek.Eski köprü sular altında kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (5 yıl önce)
    şimdi şehitleri bahane edip festivala laf söyleyenlere sormak lazım.çeşitli zamanlarda dünyanın birçok yerinde ölen müslümanlar için toplanıp soykan meydanında gıyabi namaz kılanlara yakın olduğunuz belli.Peki bir tek ggün Allahın bir tek günü Türkiye'deki şehit askerlerimiz polislerimiz için aynı meydanda gıyabi bir namaz kılmak niye aklınıza gelmiyor.Sizin gıyabi namaz kıldıklarınızın namazı kılınmıyorda onun için kılıyorsunuzda Türkiyedeki şehitlerinki memleketlerinde kılındı diyemi kılmıyorsunuz.Biri Filistinli şehit kardeşlerimiz için diyor.Peki arabistan ve amarikanın eline silah verip ortaya saldığı sadece suriyeyi zayıflatarak israilin menfatına çalışanlar tarafından katlettirdiği Suriyedeki onbinlerce müslümanlar için niye aynı davranmıyorsunuz.Onlar müslüman değilmi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (5 yıl önce)
    Başkan Gürkan bu açıklamaları yaparken neden elini vicdanına koymuyor. 2012 yılında, 22 Haziran'da 1 savaş uçağımız Suriyede düşürüldü ve hemsehrimiz Yzb. Gökhan Ertan da şehit oldu.Festival iptal edildi. 2013 te, 11 Mayısta Hatay Reyhanlı'da bombalı saldırı oldu ve 52 vatandaşımız katledildi. Yurt genelinde eğlence içerikli tüm Festivaller iptal edildi. 2014 te 2014'te ise 13 Mayıs 2014 de Manisa Somadaki Maden Faciasında 301 Madencimiz hayatını kaybetti. İsrailin Filistine saldirisinda 2 bin 147 filistinli kardeşimiz sehit edildi ve ulusal yas ilan edidli.Tüm yurtta festivaller iptal edildi. 2015 20 Temmuzunda Suruçtaki bombalı saldırıda 34 vatandaşımız katledildi. Tum festivaller iptal edildi. 2016 da 400 ü aşkın sehit verdik. Festivaller iptal edildi. 2017 de 31 Mayısta Uluderede helikopter düstü 13 sehit verdik. Hemsehrimiz Yarbay Songül Yakut şehit olsu. Festival iptal edildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (5 yıl önce)Tarık isimli kullanıcı yorumuna
    tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadece çarpıtma, sadece kafa karıştırma. Malatyalıların yaptığı Malatya festivalinden hazzetmeyen birinin hezeyanından başka bir şey değil. Bu ülkede neler neler oldu da, malum arkadaşların yandaşı olduğu yöneticilerimiz ne düğünden ne eğlenceden vazgeçtiler. 90 yaşındaki Arabistan kralı için milli yas ilan edenler, kendi memleketindeki olaylar için, fidan gibi gençler can verirken yas ilan etmediler. Bunlar çok yazıldı çizildi. Aç arşivlere bak. Bunların Malatya uzantılarının yerlerine gidin bakın 25 Temmuz dahil tek bir milli ve önemli günde tek bir Türk bayrağı göremezsiniz, ondan sonra da şehitlerimiz diye tuttururlar. Daha şaşaalı ama çok büyük paralarla film festivalleri yapmaktan kaçmazlar ama, kayısı festivaline gelince aylar öncesinin sonrasının şehitlerini olaylarını burada olduğu gibi bahane ederler. Geçiniz onu. Zihniyetinizi çok iyi tanıyoruz.Artık eskisi gibi yutturamazsınız yutturamayacaksınız.Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne gelir gelmez Türk-Osmanlı savaş geleneğinin önemli unsuru Mehter Takımını lağvedenler, şimdi en büyük Osmanlıcı!! Bunlar Büyükşehir'de kapatınca Selahattin Başkan Battalgazi Belediyesinde kurmuştu. Şimdi Büyükşehir'e gelince tekrar Büyükşehir'e mehter takımını kurmuş. Kayısı Festivali etkinliklerinde gördüm, çok mutlu oldum. Bunların derdi aslında bu tür gelişmeler. Selahattin Başkan, ata yurt dedikçe, Türk dedikçe bunların kimyasını bozuyor. Dertleri bu, açıkça söyleyemiyorlar, sağından solundan laf sokuşturuyorlar. Malatya Kayısı Festivali Malatyalıların festivali ve senelerdir Malatyalı ruhuna sahip olmayanlar, bir şekilde Malatya'daki etkili görevlere tepeden inme getirilenler, bu ruhu hiçbir zaman anlamadı, anlayamayacakta. Kayısı Festivalini ve anlamını biz biliriz, belediyeye çöreklenmiş Malatyalı olmayan, Malatya'yı hissetmeyenler değil!. Birde en son festivali sabote etmeye çalışan belediyecilerin hakkından gelse, Malatya daha bir huzura ve hizmete kavuşacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ah Salim ah. Keşke adına çekseydin. Salim bir akıl, salim bir vicdan, salim bir gönül ile yazıyı okuyabilseydin. Bu olayların hepsi tam.Festival zamanında Mayıs Sonu, Haziran veya Temmuzda olmuş. Salim kardeş benden sana söylemesi hiç bir düşüncenin hele hele hiç bir beşerin fanatiği yılmaz savunucusu olma. Önyargılarını kır, savunma refleksiyle değil anlama ve anlamlandırma amacıyla bir daha oku. Ben bunları okuyunca şahsen kendime kızdım. Ahmet Çakırı sevmeyebilirim ama hakkaniyetli olmak lazım. Bunca olaylar yaşanırken, bunca şehit gelirken ben de başkan olsaydım bende yapmazdım. Valla hepsinide unutmusum
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık'ın listesindeki bilgilerin çoğu doru değil uydurma.o güne o haftaya gelenler hariç hiçbir festivalin etkinliğin iptal edildiği yoktu.Utanmazsa mezarlık müdürlüğünün hergün basına verdiği cenaze listesinide bahane edecek cenaze var festival yapılırmı diye. Ayrıcada Salim adyı yorumcuya tümüyle katılıyorum ve ekleme yapıyorum.Adıyamanlı belediye başkanı Hacı Uğur ile Baskilli genel sekreterinin en son marifetleri neredeyse tüm Malatyalıların anılarının bulunduğu stadı adı İnönü olduğu, spor salonunuda adı Atatürk olduğu için acele ve tören düzenleyerek yıktırıp Malatyanın hafızasına bir darbe daha vurmalarıydı.DA0ha önce de çok sayıdacaddenin sokağın adını değiştirmişler ve yine Malatya kimliğine büyük zarar vermişlerdi.Ahmet başkan bunlara kendisini tamamen teslim etmişti.Malatyalı duygusu ondada görülmedi.Selahattin Başkanla inşallah Malatyalılık duygusu bu tür faaliyetlerle giderek dahada artacak,ötekilere ekmek kalmayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut bey, zahmet edip google sorsaydınız size doğrumu yanlış mı izah ederdi. Ben baktım hepsi de doğru. Hangisi uydurma söyle bilelim. Ama sizin amacınız doğru bilgiye ulaşmak değil, sizin amacınız haklıya hakkını teslim etmek değil sadece size teslim edilmiş bir mevziyi müdafa etmek
    0
    0
    Yanıtla
  • Sizde anlayamamışsınız.Doğru değil denilen tarihi verilen olaylar değile iptal edilen festivaller iddiasıdır.Mayıs ayında olan olayla ilgili Haziran'da Temmuz'da hangi festival iptal edilmiştir.Ayrıca Suruç'taki olayla ilgili dile getirilmesine rağmen milli yas ilan edilmesi dahi düşünülmemiştir.(Şimdi bunuda yanlış almayın.Milli yası ben ilan edecek değilim.Sadece o olaydan acı duyanlar yas tutmuş ötekileri umursamamış hatta ölenleri dahi suçlamıştır.Bu ayrı konudur) Bu arada, orada yanlış anrlayacağınız bir hususada açıklık getirelim.Çok sayıda cadde sokak adını değiştireni Adıyamanlı ve Baskilli diye anlayabilirsiniz.Onların değil Ahmet Çakır ve daha sonra memuriyete alıp haksız terfilerle belediyenin tepelerine çıkartdığı birinin marifediydi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Akp'nin 17 yıllık iktidarının milletvekilleriyle anca bu kadar oldu. Bari siz bir el atında, çevre yolu bir an önce bitsin, THY'nin İstanbul sefer sayıları artsın, sayın bakan.
    0
    0
    Yanıtla
  • bağcı (5 yıl önce)
    malatyada havaalanı gereksiz ! elazığda uluslararası havaalanı var ortak seferler olursa daha sık ve daha ucuz a uçarız
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok uzaylilararası havaalanı
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığğğ yerinde durdun kardeş malatyanın ekmeğini suyunu yiyip malatyaya laf atmayın bi kerede
    0
    0
    Yanıtla
  • YERLİ44 (5 yıl önce)
    YENİMİ ANLADINIZ SAYIN BAKANIM MALATYADA İŞLERİN YETERSİZLİLİĞİNİ. 1 TANE KÖPRÜLÜ KAVŞAĞIMIZ YOKTUR ŞU MALATYADA 6 TANE KAVŞAĞIMIZ VAR BİRTANESİNDE KÖPRÜLÜ KAVŞAĞIMIZ YOKTUR. MALATYADA TRAFİK MÜMKÜN DEĞİL RAHATLAMAZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • kavşaklardan ziyade kuralları bilmeyen sürücülerin çoğunlukta olduğu bir malatyamızda kaç kavşak yapılsa fayda etmez. kavşak içi öncelik diye tabela asıldığı halde üstümüze üstümüze gelen sonrada artislenen kavga etmek isteyen hanzolar araba kullandıktan sonra düzelmez gardaş trafik mırafik düzelmezzz
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (5 yıl önce)
    Sayın Bakan zaten bişey yapılmıyoki. Hep oyalama hep oyalama ortada yapılan yook. Türkiye de çevreyolu olmayan tek Büyükşehir Malatya. Havalanı tam rezalet. Yani AKP ye en fazla destek veren illerden ama ne hikmetse hizmette en gerideki il. Zaten bu saatten sonra Malatya lıların AKP ikdidarından Bi beklentisi yok. Artık AKP de çöktü. Biz lerde başka siyasi oluşumlara destek verecez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (5 yıl önce)
    Hazır gelmişken şu hava alanı mevzusu, sefer sayısı, uçuş saati saçmalıkları, hızlı tren, ve Kuzey çevre yolu meselesini. iletin bi zahmet.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (5 yıl önce)
    Hoşgelmiş sayın bakan. Bundan onceki bakanımız da gelmiş kuzey çevre yolunun bu yıl biteceğine dair söz VERMİŞTİ. Ama maalesef gelen ödenek sadece şantiyenin açık kalması için gelmiş yol yapmak için değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (5 yıl önce)
    İstanbul Malatya uçuşları iyice azaldı lütfen birileri ilgilensin.
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer çırmık (5 yıl önce)
    hazır gelmişken devletten gelen onca paraya belediyenin onca gelirine rağmen 2 kattirilyon borcu nasıl yaptıklarını bir sorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (5 yıl önce)
    Geldi noldu kuzey çevreyolu mu bitecek. Bu ödenek ve bu hızla 2023 te bitmesi hayal 2033 te belki. Ama Elazığ 2023 e kadar 3. Çevreyolu nu bitirir. Sahipsiz ve ilgisiz Malatya vekillerine buradan duyuru lur. Geçek bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (5 yıl önce)
    Beylerderesi viyadüğünden geçerken ne düşündü acaba sayın bakan
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin bey kesin 240 hızla gecmistirki köprü çökünce karşıya hızla gece diye
    0
    0
    Yanıtla