Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin 2020-2021 Akademik Yılı açılış töreninde Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık’a fahri doktora unvanı takdim edildi. Fahri Doktora unvanını sunan Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, ülkemizin ekonomik, sosyal ve eğitim alanlarında kalkınması ve gelişmesi için yaptığı çalışmalar ve tekstil, inşaat ve enerji alanlarında yaptığı hizmetlerle Türk eğitim camiasına sunduğu katkılar nedeniyle Ahmet Çalık’a teşekkür etti.
MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut konuşmasına “Bugün Malatya’mız, bölgemiz ve en önemlisi Türkiye’miz adına çok mutluyuz. Kuruluşumuzun ikinci yılında faal olan 5 fakültemiz var ve bağlı 16 bölümümüz bulunuyor. Her alanda, her yönde, her zeminde büyüyen, gelişen bir üniversiteyiz. Gelişime açık dinamik yapımızla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine güvenle bakıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetli destek ve katkıları ile 2 yılda üniversitemiz çok hızlı gelişti ve kentimizin bir markası oldu” sözleriyle başladı ve “İnsanoğlunun en yüce duygularından birinin vefa olduğuna inanıyorum. Vefa ülkemize ve Malatya’ya hizmet edenler için Beydağ’ı gibi arkasında dimdik durmaktır. Sayın Ahmet Çalık, sadece Malatya ve ülkemiz için değil, gönül coğrafyamızdaki gençler içinde örnek bir kişilik, örnek bir girişimcidir. İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi tarafından Sayın Ahmet Çalık’a Türkiye ekonomisine ve eğitim alanında yaptığı hizmetlerle Türk Eğitim Dünyasına verdiği katkılar dolayısıyla ‘fahri doktora’ unvanı takdim edilecek olması, hakkı sahibine teslim etmektir. Bugün gerçekleşen aslında gecikmiş olan bir eksikliği gidermektir. Malatya’mıza, ülkemize ve gönül coğrafyamızda yapmış olduğu hizmetler için Sayın Ahmet Çalık’a, teşekkür ediyoruz. İnanıyorum ki, Ahmet Çalık’ın açmış olduğu girişimcilik yolunda binlerce gencimiz gururla bayrak yarışana girecektir” ifadelerine yer verdi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından tevdi edilen fahri doktora unvanından onur duyduğunu belirten Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, “Ülkemize fayda sağlayacak girişimleri hayata geçirmeye çalışırken, memleketim Malatya’nın kalkınmasına katkı vermek de her zaman önceliklerim arasında yer aldı. İlk girişimlerimi gerçekleştirdiğim dönemde, ilk büyük fabrikamızı tekstil sektöründe Malatya’da kurduk. Bu sebeple bugün Malatya’mızın değerli üniversitesinden aldığım bu unvan ile sizlerle bir arada olmanın ayrı bir yeri var. Henüz genç bir üniversite olmasına rağmen ülkemizin istikbali ve istikrarı için bilim üretmeyi milli bir sorumluluk olarak gören ve kısa sürede eğitim, bilim, girişimcilik, yenilikçilik, hizmet ve sosyal sorumluluk alanlarında öncü olmayı hedefleyen Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin bölgenin ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” dedi.
Ahmet Çalık, Fahri Doktora Töreni’ni takiben verdiği 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Dersi’nde öğrencilere girişimcilik alanındaki tecrübelerini ve tavsiyelerini aktardı. Çalık konuşmasında; “İş dünyası olarak bizlerin de dönüşüm yaşadığı bir dönemdeyiz. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci, önümüzdeki dönemde iş modellerinin değişeceğini, sektörlerin dönüşeceğini ve bazı sektörlerin çok daha fazla ön plana çıkacağını gösterdi. Çalık Grubu olarak uzun yıllardır sektörel ve coğrafi çeşitlilikte iş yapıyor olmamızın doğru bir yaklaşım olduğunu gördük. Kriz döneminde de önemli yatırımlar yapmaya devam ederek ülkemiz için daha da çok çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Gençlere girişimcilikte başarılı olmak için kendilerine inanmaları tavsiyesinde bulunan Ahmet Çalık sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki dönemde dünyada çok farklı ekonomik, sosyal ve teknolojik gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Yeni alanlarda işler ve meslekler hızla hayatımıza giriyor. Girişimcilik için hayal kurmak ve peşinden gitmek güzeldir ancak gerçekçi analizler ve risk ölçümü yapmadan yola çıkmayın. Kendinizi ve yaptığınız işi sürekli geliştirmelisiniz. Esnek olmalı, uzun vadeli bakmayı öğrenmeli ve küçük başarısızlıklar karşısında pes etmemeli, hatalarınızdan ders çıkarmalısınız. Topluma ve dünyaya faydalı olma motivasyonu ile yola çıkan tüm gençlerimizin başarılı olacağına ve geleceği çok daha iyi hale getireceğine inanıyorum.”
Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından “Fahri Doktora” unvanı layık görülen Ahmet Çalık, daha önce de Japonya’da faaliyet gösteren Matsumoto Diş ve Kindai Üniversiteleri ile Arnavutluk Tiran Üniversitesi tarafından “Fahri Doktora” unvanı ile taltif edilmişti.
Çalık Holding hakkında
Çalık Holding enerji, inşaat, madencilik, tekstil, finans, telekomünikasyon ve dijital alanlarında 15 bini aşkın çalışanı ile 20 ülkede faaliyet göstermektedir. Dünyanın çeşitli bölgelerinde süregelen faaliyetleri çerçevesinde itibarı, güvenilirliği, uluslararası şirketlerle yaptığı uzun süreli iş birlikleriyle tanınan Çalık Holding, inovatif iş modelleri geliştirmekte ve çalıştığı iş alanlarında sürdürülebilir büyüme sağlayarak ilerlemektedir. Faaliyette bulunduğu her coğrafyada kalıcı değerler oluşturma ilkesiyle hareket eden Çalık Holding, odağına aldığı Endüstri 4.0, Toplum 5.0 ve sürdürülebilirlik yaklaşımlarıyla geliştirdiği iş süreçleri, hizmetleri ve ürünleriyle, toplum ve iş dünyası için öncü projeleri hayata geçirmektedir.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi hakkında
Malatya Turgut Özal Üniversitesi 18 Mayıs 2018 tarihinde kurulmuş ve Eylül 2018’de eğitim ve akademik faaliyetlerine başlamıştır. Bünyesinde Tıp, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, İşletme ve Yönetim Bilimleri, Sanat, Tasarım ve Mimarlık ile Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere 6 fakülte,Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Akçadağ, Arapgir, Battalgazi, Darende Bekir Ilıcak, Doğanşehir Vahap Küçük, Hekimhan Mehmet Emin Sungur, Kale Otelcilik ve Turizm ile Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu olmak üzere 9 MYO ile eğitim ve akademik faaliyetlerini sürdürüyor.İl merkezinde Battalgazi ve Yeşilyurt olmak üzere 8 ayrı yerleşkesi bulunuyor.
Bülten