Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Türkiye'nin üniter yapısını koruyabilmek için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmek istiyoruz” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Darende ilçesini ziyaret ederek, burada vatandaşlarla bir araya geldi. Darende ilçe merkezindeki esnafları işyerlerinde ziyaret eden Bakan Tüfenkci, daha sonra mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Bakan Tüfenkci’ye Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser ve partililer eşlik etti.
Hulusi Efendi Vakfı'nı da ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Darende'deki açıklamalarından satır başlıkları şöyle:
"-Vesayet odakları Allah’ın izniyle 16 Nisan’da tarihe gömülecek.
-Sizler karar vereceksiniz, Türkiye istikrara kavuşacak, Türkiye uzlaşmaya, birliğe, beraberliğe kavuşacak.
-Biz Cumhurbaşkanlığı hükümeti modeline geçmeyi özellikle Türkiye'nin geleceği, bekası için devletimizin istikrarlı bir şekilde büyümesi için ezanımızın susmaması, bayrağımızın göklerde dalgalanması için istiyoruz. Ve yine Türkiye'nin üniter yapısını koruyabilmek için Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmek istiyoruz.
-Bu model araba , bu sistem ile maalesef hızlanamıyoruz, hız alamıyoruz ve biz ne kadar değişiklik yaparsanız yapın, ne kadar tek başınıza iktidar olursanız olun, bir lere kadar, ondan sonra tıkanıyorsunuz.
-Biz istiyoruz ki bu vatanı gelecek nesillere bir bütün olarak, üniter yapımızı koruyarak, birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak gelecek nesillere emanet etmek istiyoruz. Onun için de güçlü yönetimler oluşturmak istiyoruz. Onun için güçlü meclisler oluşturmak istiyoruz. Onun için güçlü yargı oluşturmak istiyoruz, onun için gençlerin önünü açıyoruz."
Bakan Tüfenkci, Darende'nin Ayvalı Mahallesini de ziyaret etti.
BİRLİK VAKFI'NDA..
Bakan Tüfenkci, Malatya programı kapsamında Birlik Vakfı tarafından düzenlenen etkinliğe de katıldı. Etkinliğe AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve kalabalık bir topluluk katıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci toplantıdaki konuşmasında şunları söyledi:
“Elbetteki bizlerde 16 Nisan’da işte bu Yeni Türkiye’nin inşası noktasında temelini atmış olacağız. Daha fazla özgürlüklerin olduğu, daha fazla demokrasinin olduğu ve daha fazla refahın olduğu bir ülkeyi oluşturmak, 80 milyonu kalkındırma ve işsizimize iş bulma, aş bulma sizlerin, bizlerin önemli görevleri arasında. Bu noktada 16 Nisan bir dönüm noktası olacak ve baktığımız zamanda Türkiye’nin 15 yılda AK Parti iktidarında yakalamış olduğu büyüme ivmesini biz Cumhurbaşkanlığı Sistemi geldiğinde 5 yıl içerisinde yakalamayı hedefliyoruz. Çünkü bizim 2023 gibi hedeflerimiz var. Bunlara bir hayal gibi gelse de esasında bunu gerçekleştirmeye Türkiye’nin potansiyeli var. Dolayısıyla biz bu milletin önünü yönetimsel hatalarla, krizlerle, yönetim boşluklarıyla önünü kesmeyelim. Enerjisini, sermayesini, insan kaynaklarını boşa harcamayalım, yeter. Bu millette bu istinat var. Ve baktığımız zamanda hem üretimimizi arttırabiliriz, hem ihracatımızı arttırabiliriz, anı zamanda yeni pazarları da Allah’ın izniyle buluruz, ihracatçılarımızı oralara sokarız.”
TV PROGRAMINDAKİ AÇIKLAMALARI..
Bu arada, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yerel ER TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tüfenkci’nin açıklamalarından satırbaşları ise şöyle:
- Anayasa değişikliğinin Meclis’ten geçtiği ilk gün ile şu anki zaman dilimi arasında insanların kafa karışıklığının giderildiğini görüyoruz. Millet bu sistemin Türkiye’ye neler kazandıracağını çok net bir şekilde biliyor. Öte yandan MHP ortaklığı ile milletin önüne getirdiğimiz bu anayasa değişikliğine ‘hayır’ diyenlerin ellerinde ciddi bir argüman ve öngörüleri olmadığını görüyoruz. Bu sistem Türkiye’ye neler kazandıracak, senin benim geleceğini nasıl etkileyecek, bu konuda hiçbir bilgileri yok. Milletimiz ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimizde Türkiye’nin neler kazanacağını çok iyi biliyor. Ülke istikrarından refah düzeyinin artmasına kadar bir dizi değişikliği insanımız görüyor. Hayır diyenlerin ise ideolojik kaygılar ve korkular üzerinden hayır dediklerini görüyoruz.
- Referandumda muhalefetin korku kampanyası yürüttüğünü gördük, görüyoruz. Referandum ne milletvekilliği ne belediye başkanlığı ne de muhtarlık seçimi. Bu seçimde millet kendi geleceğini, ülkenin geleceğini oylayacak. Milletimizin bunu algıladığını da çok net bir şekilde görüyoruz. Biz evet çıksın, geçmişte bizim çektiğimiz sıkıntıları çocuklarımız çekmesin istemiyoruz. Çocuklarımızın demokrasi, hak ve hürriyetler konusunda sıkıntı yaşamasını istemediğimiz için milletimize başvuruyoruz.
- Hayır cephesinin ayrımcı ve kamplaştırıcı bir dil kullandığını net bir şekilde görüyoruz. Konya milletvekilinin kullandığı dil, ardından Deniz Baykal’ın bu çirkin söylemi onaylaması, yine ellerine süpürgeyi alarak insanları ötekileştiren bir dil kullanmalarını doğru bulmuyoruz. Siyaset insanların mutluluğu ve sorunlara çözüm üretmek için yapılır. Biz kardeşlik ve sevgiden yanayız. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatıyoruz ve evet diyenin de hayır diyenin de bu ülkenin vatandaşı olduğu bilinciyle hareket ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir arada yaşama ve uzlaşı kültürü getiriyor. Saha da görüyoruz, insanlar da ötekileştirilmekten memnun değiller. Biz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni ötekileştirmeyi önleme adına gündeme getirdik.
- Saadet Partisi’nin neden hayır dediğini anlamakta zorlanıyoruz. Rahmetli Erbakan, Başkanlık Sistemi’ni kendi programına yazmış ve sürekli gündeme getirmiş bir lider. Bugün ise Erbakan’ın izinden gittiğini ifade edenler maalesef hayır diyenlerle beraber.
- Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hayatı mücadele ile geçmiş bir insan. Seçilmiş ilk cumhurbaşkanı. Her seçimde milletin teveccühünü kazanmış, yine her seçimde ülkeyi karış karış gezerek davasını anlatmış. Sandıkla iş başına gelmiş, ‘tek adamlık’ söyleminin aksine her zaman tek adamlarla mücadele etmek zorunda kalmış. Netice itibariyle her seçim ve referandumda millete giden, millete inanan bir insan nasıl oluyor da ‘tek adam’ olmakla suçlanıyor, anlamakta zorlanıyorum.
- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelirse lokanta, kasap, manav kapanacak diyorlar. Sanki artık bu ülkede hukuk işlemeyecek, anayasa olmayacak gibi bir imaj oluşturmaya çalışıyor. Ancak çok şükür ki milletimiz gerçeği görüyor. Vatanını seven, çocuklarının daha müreffeh bir ortamda yaşamasını isteyen herkesin bu sisteme evet diyeceğine yürekten inanıyorum.
- MHP Lideri Devlet Bahçeli, gerçekten memleketini düşünen ve devlet adamlığı vasfı öne çıkan bir siyasetçimiz. Anayasa değişikliği ortak uzlaşmanın ürünüdür ve MHP’ye gönül vermiş kardeşlerimiz referandumda evet diyecektir.
- Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım, eyalet sistemi ile ilgili net açıklamalar yaptılar. Bakınız, biz bu anayasayı neden milletin önüne getiriyoruz? Türkiye’deki üniter yapıyı korumak için. Birlik ve beraberliğimizi ebediyen korumak için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçmek istiyoruz. Rejimi değiştirmek gibi bir niyetimizin olmadığını en başta zaten söyledik. Rejim tartışmaları bizim için 1923’te kapanmıştır. Anayasa değişikliği paketine baktığımız zaman da sistem değişikliği dışında hiçbir şey olmadığını görürsünüz.
- 15 Temmuz hain darbe girişimi başarılı olsaydı o zaman bu ülke eyalet sistemi ile yönetilirdi. Komşu ülkeler gibi bölünür, paramparça olurdu. İşte bizler 15 Temmuzları bir daha yaşamamak için, ezanların susmaması ve bayrağımızın ebediyen dalgalanması için MHP ile müzakere ederek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni milletimizin önüne getirdik.
Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten